Tisdag/Onsdag .... svamprensar dag del 2

Jaha då var det Onsdag igen... halva veckan har gått o snart är det ny helg... =) dock börjar det bli kallt här på nätterna... i morse var det -3 grader*hurr* det är tur jag kan elda i vedspisen... det värmer gott det... =)

Jag skulle ha bloggat igår kväll.. men hade tänkt att ta det efter Dr House (som är  mitt favvo program) men då var jag så trött så jag gick o la mig istället.. =)

därför får ni gårdagens "tänkta skrivande idag" =)

Jag har ju rensat en massa svamp o idag skall det sista rensas o göras i ordning... *skönt att det snart är slut för då kan jag plocka nytt* =)

Jag la lite svamp på tork i köket på en ställning...




så här såg de ut då....  det är ca 7,5 liter rensad svamp

Nu har de torkat nästan helt färdigt....




så här lite blev det kvar...

men det är lika gott att smula ner i sås eller blötlägga och sen göra stuvning på... Denna torkade svampen skall skickat till Helsingborg till mammsen o pappsen...  =) så när du opererat dig o mår bättre pappa då kan du mumsa på lite god sås med trattisar i.. sen finns det i frysen här när du kommer hit.. då får vi hitta på något gott med trattisar (eller gula) kanske paj... jag gjorde en paj igår med trattisar o västerbotten ost... mmm det blev jätte gott... o till det delade vi på en flaska vin.. (ja på en vanlig tisdag! man måste kunna njuta en tisdag oxå *ler* )




Paj med en god greksallad till... =)


Igår var  Ebba på 2½ års kontroll, där de kollar tal och att göra sig förstådd och även om de förstår när man ber dem om saker.... o ja det var väl inga bekymmer alls det.. inte med den babbelkvarnen jag har... hon tom sjäng en lite visa för BVC-sköterskan =) det kanske är som min vän minna säger.... hon kanske har en radio i magen.. *skrattar*  vi vägde o mätte henne oxå o hon vägde 13,6 kg och var 91,5 lång... börjar bli en stor o tung tjej... =)

Idag ska jag rensa svamp o elda.... sen tror jag att jag skall baka lite oxå... har inte bestämt vad ännu.. men det lutar åt amerikanska beagles och även sätta en surdeg till skånska limpor som jag hittat recept på i en kokbok som jag fick i sommras av mamma.. den är skriven 1913,, snart 100  år alltså... dock ska jag inte göra på hela satsen som står i boken för där ska det vara på 8kg rågsiktsmjöl o 4 liter vatten... tror jag nöjer mig med 2 kg rågsikt... =)

Receptet kommer här... direkt avskrivet ur boken... (som är skitrolig att läsa då det skrivs och mäts lite annorlunda på den tiden. )

8 kg grovt rågmjöl lägges i tråget blandas med 1 hand full fint salt. 4 l kokande vatten påhälles och degen slås med degspade ½timme, överhöljes och får stå till följande morgon då 1hg pressjäst och 1 rågad matsked surdeg löses upp i lite ljumt vatten och iröres. Degen arbetas en god stund med mjöl, så mycket som behöves. Ställes att jäsa tills den är väl uppjäst, då man delar degen i lika stora stycken som arbetas duktigt, formas avlånga, få stå o jäsa. Insättas i bakugn eller spis och tåla grädda 1½ - 2 timmar. Överstrykas både då de insättas och uttagas med hett vatten


Återkommer med resultat och vad som bakades... o troligen bilder.. jag älskar att ta bilder på mat o bröd etc.. =)

*kram* så länge


Måndag.... den stora svamprensardagen del 1

Jaha så var det måndag igen... helgerna går alldeles för fort.. men ny vecka med nya möjligheter.. =) Ja jag har ju inte varit sysslolös idag iaf.. gårdagens svampplockning resulterade i flera dagars arbete... jag brukar säga att lika roligt det är att plocka svampen... lika tråkigt är det att rensa den.. men resultatet blir ju gott så då är det värt det...

Idag har jag haft ebba hemma oxå o hon tog sig minsann lite sovmorgon.. hon sov till halv 8.. skönt för henne hon var nog sliten efter skogsturen igår.. =) dessutom tror jag hon plockat svamp i sömnen för när vi la oss igår så la jag på henne täcket som hon sparkat av sig.. då satte hon sig upp o sa... "Nejje... vi måtte kolla så det äj jätt fäj... vi kan inte ta dom med fel fäj" o det har hon så rätt i den lilla snosan... man måste kolla så man plockar svamp med rätt färg... =)

När ebba vaknat till liv efter vällingen satte hon i gångo leka.. själv satt jag o vaknade vid datorn o pratade med danica (tantans.blogg.se) hon hade lite farm jobb åt mig o det är klart man hjälper till..haha... =) så gjorde jag lite ändringar på min farm o sen var kaffet slut.. så då blev det dags för allvar... svamprensning.

Jag hade bestämt mig för att försöka torka lite av svampen och trollade fram ett gammalt myggnäts fönster som jag la på min tvättställning... sen rensade jag så jag hade ca 7,5 liter svamp (bunken jag la svampen i rymmer så mycket... ) började lägga på svampen och då visade det sig att nätet inte var så spänt så svampen rullade fint in mot mitten... efter lite svordommar o suckande klädde jag om fönstret med nytt myggnät som skulle sitta med kardborrband... sen ny test med att lägga på svampen.. o det blev bra... (dock får jag trycka dit kardborren då o då så jag måste försöka nubba fast det.. men det fun kar nu iaf... )



 o så här ska dom små godingarna nu ligga o torka några dagar... jag ska elda i vedspisen så det håller sig varmt o skönt i köket..

sen rensade jag lite mer som jag förvällde och så gjorde jag mat på dem... en knuts frestelse blev det.. o det är så gott... för er som inte vet vad det är så kommer en liten beskrivning här..

mat skivar potatis som till en vanlig jansson sen steker man köttfärs, lök, svamp (o ev paprika) kryddar med salt o peppar (ganska mycket salt då potatisen drar åt sig en hel del) man har på lite soya och senap sen en burk cremefraiche o 2-3 dl grädde.. låt allt koka upp o häll över potatisen.. sen in i ugnen i ca 1 timme... ät o njut... mmmm det är super gott... =)




så här ser det ut när det är klart.... åh jag blir sugen bara att se den på bild... =) tur jag får det imorgon i matlåda... o Roger han får det i 2 dagar... haha.. =)

Lizze tycker om det.. men ebba ville inte ens smaka.. men det gjorde inget för till dem gjorde jag.....




japps... pannkaka... med rårörda blåbär till... det tyckte dom var mumma... =)


Resten av dagen har jag rensat svamp o svamp o svamp.. o nu orkar jag inte mer.. man sitter illa o står illa.. o nu har jag ont i ryggen... jag tar resten i morgon... o när det är färdigrensat... ja då måste jag nog ut o ha mer... haha....

nu ska snart flickorna lägga sig o jag ska ägna kvällen åt lite tv.. o lite dator.. jag tror att Danica hinner komma hem o in en sväng innan jag lägger mig.. o då kanske det blir en sväng vid pokerbordet... =)

*kram* så länge


Sköna Söndag.... =)

ja nu blev det några dagar som jag inte skrev igen... jaja... är väl så ibland tiden räcker inte till... o inte orken heller alla gånger... =)

Vi har iaf haft en jätte skön helg... lördagen blev en handlingsdag.. o sen var vi på den enormt lilla marknaden i Råda... tror det var typ 30 stånd eller nått... man blir iaf inte slut av att gå igenom den... =)

Barnen tycker det är roligt... de skulle åka karusell... hmm.. ja ebba fanns det en karusell åt o sen var det slut på karuseller... men Lizze ville hoppa i en borg så det fick hon... sen handlade vi munkar och åkte hem o bjöd våra "sommar" grannar på fika...




Ebba åker BLÅ bil... det var mycket viktigt att den skulle vara blå... dock ville hon inte titta på mamma som tog kort... =)




Tjoho!!!! Lizze slänger sig ner för rutchkanan i hoppborgen...




Och här har hon landat.... =)


Söndagen ägnade vi åt vårat stora nöje... vi plockade svamp... Kristina orkade inte följa med då hon var sliten... men vi drog iväg till nya "jaktmarker" och faktiskt.. vi hittade!!! yes.. äntligen... vi hittade både gula och trattisar... mmm... i massor... ja inte så jätte många gula.. men massor med trattisar... knappa 2 konsumkassar blev det nog... jisses vad jag får rensa svamp imorgon... =)




Här är skörden.... =)

Sen köpte vi pizza då ingen var sugen på att laga mat utan vi bara var hungriga... så det blev en bra avslutning på söndagen...

Nu sitter flickorna i badet och ska snart krypa i säng... sen blir det lite tv o data sen är helgen till ända...

*kram* så länge

Måndag.... besök på Af

Jaha så var det en skön måndag igen... skön för att Roger var ledig.. o vi fick lite sovmorgon då Lizze oxå var ledig från skolan... så barnen sov till halv 8 o Roger gick upp med dem.. jag hade beställt väckning halv 9 men vaknade igen klockan 8.. så då var det bara att samla ihop kroppen o stiga upp... jag skulle ju vara på AF klockan 10.. är bra om man hinner med ett par muggar kaffe innan... =)

igår bakade jag bröd... 63 st thekakor av grövre modell blev det... (Grövre mjöl då asså) jätte gott.. =)




ligger här o ska svalna sen ska lite mjöl bort... =)

Resten av kvällen igår blev det lite farmande.. jag gick ikapp och förbi Danica.. men hon jobbar ju stackarn.. jag kan ju ägna lite mer tid.. =) ibland.. men jag tror hon sitter på nätterna.. haha.. *retas*

Nåja åter till dagen idag... efter besöket på AF så åkte jag o handlade, sen åkte jag hem o lagade lunch... spätta o mos o dillsås blev det.. åhh det är så gott.. o barnen tycker om det.. =) ja Roger oxå..

Sen har barnen varit ute ett par timmar o hoppat studsmatta.. snart dags o ta bort den... men så länge dagarna är såhär fina o sköna så får detn vara framme... =)

nu har dom badat o fått kvällsmat o snart ska de i säng...

Jag ska kolla tv. o farma lite.. måste ju hålla ställningen mot Danica nu... nej då.. vi ska hjälpas åt att komma dit vi ska... det är bra med vänner så man kan hjälpas åt... =)

imorgon ska jag åka till sunne o besikta bilen... det är första gången för den bilen så vi får se hur snälla de är eller inte... =) Johanna ska följa med mig så vi kan köra runt lite o kolla för på Onsdag ska hon köra upp i sunne o då är det bra att ¨tminstonde sett rödljuset där... =)

önskar er alla en trevlig kväll...

*kram* så länge

Söndag... nu är det dax...

Ja nu är det väl dax att skriva lite igen.. har inte blivit något på några dagar... det har inte funnits varken tid eller ork.. men idag ska jag väl skriva lite iaf... =)

Jag fick hem min "lille" pojk i fredags... Sonen Johan kom hem o hälsade på.. men stannade bara till lördagen då han o pappa skulle åka hem igen... De var o grattade Johanna som fyllde år den 25:e Augusti.. Även om det var en snabb visit var det trevligt..  Jag hann iaf ge Johan lite köttbullar på lördagen innan han skulle åka hem... jag vet att han saknar mammas mat ibland o köttbullar är en favorit... dock får jag passa alla här hemma när jag steker dem... för annars tar dom slut innan dom hamnat på tallriken... *skrattar*




här är en bild från i  somras på johan o syrrorna... =)


Vad har vi mer gjort i helgen... Jag körde in Johan till hagfors där han skulle åka med pappa hem till dalarna... o då träffade jag Johanna o Joline.. vi satt ute en stund o pratade i det fina vädret... Joline lekte i deras lekpark o hann stoppa både det ena o andra i munnen... *yäck* =) hon är en gullunge o busig..

Johanna ska köra upp på onsdag i Sunne så hon ska troligen åka med mig till Sunne på Tisdag när jag ska besikta bilen så får vi åka runt litegrann... o sen ska hon ev sova här på natten så ska jag köra henne till Sunne på hennes uppkörning... *ska hålla alla tummarna jag kan* Frågan är bara vem av oss som kommer vara mest nervös.. hon eller jag... haha... iaf LYCKA TILL!!!

jag skriver mer i eftermiddag kväll... ska farma lite nu... =)

*kram* så länge

Onsdag... bullbak o födelsedag

Jaha så har halva veckan gått.. igår skulle jag skriva men så drog klockan ivög o sen blev det inget.. men så kan det bli ibland... =)

Vad gjorde jag igår då.. jo jag var privat chaufför till Kristina som skulle till tandläkaren i Torsby, så har jag oxå turen att ha världens bästa dagmamma till ebba för då jag inte skulle kunna hämta Lizze vid bssen så fick Lizze gå till dagmamman så jag hämtade både  Ebba o  Lizze där klockan 15..

Hemma ställde jag mig o gjorde mat då jag inte hade hunnit lunch innan privatkörningen... =) jag gjorde korvbullar o mos... hade lite trattkantarell sås oxå som det fick bli till.... mmm gott var det..





Idag har jag haft Ebba hemma.. och henne är det synd om för jag tror hon håller på o få urinvägsinfektion.. det svider o gör jätte ont när hon kissar så har hon lite feber oxå.. men jag har petat i henne apelsinjuice så nu har det blivit bättre.. hon är iaf inte så lessen när hon kissar längre..  Det började släppa redan på förmiddagen o det var bra för vi skulle ju baka bullar..




så här fin var ebba när vi bakade... =)


Kristina fyller år idag.. o då  bestämde jag mig för att istället för att köpa en present till henne skulle vi baka bullar... jag vet att hon inte orkar med det nämligen.. o det är alltid  roligt att ge bort nått som folk blir glada för.. =)




så här blev bullarna...

Kristina blev jätte glad.. så  vi fikade bulle tårta o kaffe där.. nu är vi hemkomna och ebba gick in i lekrummet o lekte.. jag ropade på henne... men inge svar.. hon hade somnat på golvet.. stackarn.. lyfte upp henne i sängen så nu ska hon få vila en stund... *ler*

ska ringa dagmamman o säga att hon inte kommer imorgon.. utan får långhelg.. så hoppas vi detta onda släpper på henne... nu ska jag passapå att fixa lite medans hon sover.. sen blir det kaffe o bulle med Roger när han kommer hem.. o sen är det kvällen.. lite tv o ev farmande blir det..

*kram* så länge




Måndag.... bakar tvättar o rensar svamp... =)

Jahapp så var det ny vecka igen... o hösten är här.. idag var det ingen sol på morgonen.. utan mulet o kallt... *uch* nåja.. hösten är vacker men jag gillar ju inte vintern så nog kommer det lite ångest krypande mitt i det vackra färgglada.. men men.. snart sommar igen... måste va possitiv.. =)




Vackert.... men.... jaja... snart sommar igen...


Idag bakar vi bröd o tvättar lite jag och Ebba som är hemma.. vi ska oxå rensa gårdagens svampskörd.. =) det är iaf en klar fördel med hösten att då kan man plocka trattisarna som är min favorit.. o det luktar så gott när man förväller svampen.. mmm... snart blir det ut i skogen igen!

Hade tänkt att åka till Johanna och Joline i eftermiddag men har inte fått något svar på telefonen när jag ringer.. så vi får väl se hur det blir... men det hade varit roligt. annars får vi väl hitta på något annat.. fiska eller lata oss bara o äta nybakat bröd.. =)

nu ska jag ta itu med svampen sen blir det lite pannkakslunch för ebba och jag ska försöka få ihop lite korvbullar till mig... kanske med nystekta trattisar till...=)

*kram* så länge

Söndag.... svampdag... igen

Ebba vaknade HALV 7... jadå minsann hon kan den lilla donnan.. nåja vi låg kvar i sängen till
klockan 7 sen var det bara att "glad" i hågen gick vi ner o fixade väling o kaffe... vårat livselexir.. =)

Klockan halv 8 kom Lizze och redan klockan 9 kom Roger... jisses han brukar jag får väcka med kaffe på sängen... men det var bra att han vaknade så pass av sog själv.. det var kanon väder solen sken o luften var skön... vi bestämde oss för en snabb frukost och sen ut i skogen... Vi plockade med oss Kristina innan vi for ut i okända marker.. =)




Här har Kristina och Ebba hittat några gulingar... =)




Här är mina favoriter... svåra att upptäcka.. men roliga o hitta för man hittar så många.. =)





Lizette hjälper mig att plocka några trattisar...

Sen stack hon tillbaka till pappa o Ebba o Kristina.. för de plockade blåbär vi hittade massor med blåbär) medans jag plockade svamp...  tittar ni noga ser ni kring Lizzes mun att det var inte bara i påsen som blåbären hamnade... =)

Väl hemma efter en lång ute dag så lagade vi mat o jag rensade blåbär o gjorde en paj.. resten av bären ska jag frysa in.. =) gott att ha sen...

Vi har haft en mycker skön söndag... nu blir det lite slötitt på TV:n.. men först ska jag vara lite bonde tillsammans med Danica... =)


*kram* så länge

Lördag.... fisketävling o efterrätt....

Vaknade redan kvart över 5... det är väl bra när man är barnledig.. *suck* men jag trodde vi hade försovit oss... o upptäckte att jag fick sova två timmar till innan vi skulle upp... *gött* sen vaknade jag kvart över 6 med samma känsla att vi försovit oss... men näh... en timme till kunde jag ju sova... *gött* sen ringde väckarklockan kvart över 7... o då var tanken... nejjjjj.... inte nu!!!!! =)

jaja så är det ibland.. men det var ju bara att stiga upp o se glad ut... när jag gick upp kände jag mig fortfarande mätt från gårdagen... vi hade ju ätit lite mysmat när vi var själva... *måste passa på* =)

Först åt vi fläskfilé med vinsås o hemmagjorda klyftpotatisar... mmm det var mumsigt.. =) sen fjäskade jag till det med efterrätt... jag hade blandat digistivekex (smulade) med liite råsocker och så stekte det så det blev lite brunt och lät det sedan svalna... smakade som knäck nästan... sen varvade jag i våra vinglas med smulor, jordgubbar, melon och vaniljvisp... åh det var mega mumsigt...





Så här blev det..... gottit... =)


Anledningen till att jag steg upp så tidigt var ju för att vi skulle ha fisketävling idag.. så vi drog iväg strax före kl 9... o det kom iaf 24 st som fiskade.. så det var bra... det var tyvärr bara 8 av dem som fick fisk.. fastän vi hade släppt i mer i fredags...

här kommer lite bilder från årets fisketävling...




De som inte orkar gå runt tjärnen kan alltid stå på bryggan...




lungt på vattnet... lugnt vid vattnet...




Jakten på den stora fisken.......


Nu är klockan kvart över 9 o jag ska titta på tv... o sen blir det kanske lite data.. men tror sängen kommer locka lite tidigt idag.. en öl till ska jag ha innan sängen får mitt sällskap...


*kram* så länge

Fredag.... underbart...

Ja då har hela veckan rullat på och det börjar närma sig helg... *skönt* Idag skall Lizette o Ebba till farmor o farfar för att sova över... =) det ska bli skönt med en kväll bara vi... fast det blir ingen sovmorgon i morgon för imorgon är det fisketävling och vi ska vara vid tjärnen redan klockan 9... men det kan vara skönt att få en kväll med lite god mat o dryck.. vet bara inte vad jag  ska hitta på.. ska nu ställa mig o kolla igenom frysen... om jag har världen tur finns det hästfilé kvar.. men jag är 99% säker att den är slut..

Jag får väl  kika o se vad det kan bli... har karré iaf.. o det är gott.. nåja ska som sagt var kolla.. =)

Jag  ska ocå gå igenom priserna till fisketvälingen o se vad vi har kvar från i våras... sen har vi köpt in 3 fiskespön som ska gå till vinnaren i varje klass. (herr, Dam och ungdom) men sen ska det vara priser till de endra som får fisk oxå.. =) vi hoppas det kommer många folk.. det är roligt... tävling i två timmar  o vi söljer korv o dricka o lotter... det ska iaf inte bli regn imorgon enligt väder kanalerna.. (har kollat upp flera) så vi hoppas på tur med vädret.. =)

nu ska jag ta  o fixa här.. först rota i frysen sen ska jag diska tvätta gå igenom priser o så måste hönsen få lite mat.. =)

Här kommer lite bilder från förra höstens fisketävling











*kram* så länge

Onsdag.... teflonhjärna...

Igår måtte jag ha varit helt dö.. jag skulle blogga o tala om hur duttig jag vait under eftermiddagen oxå då jag tvättade bilen...men det glömdes bort med tanke på god lunch etc... =)

Nåja.. talar väl om det nu istället då.... Jag tvättade bilen (utvändigt) igår... =) bra på mej.. !




Se vad fin lilla pärlan blev..man skulle nästan kunnat tro att jag vaxat oxå.. men nej.. bara tvättat fint...=)

Nu ska jag äta frukost o sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på.. jusst nu tittar solen fram...

*kram* så länge

Tisdag... svärföräldrar

Idag skulle jag o Ebba åka till Farmor o farfar... meningen var att vi skulle fika.. men vi blev bjudna på lunch istället... *gottit* så jag blev riktigt bortskämd med att inte behöva laga mat idag... =) vi fick pannbiff potatis och sås... o det var som vanligt jätte gott....

Jag har jätte bra svärföräldrar... helt underbara o snälla är dom... på fredag ska både lizze o ebba dit o sova.. så vi får lite barnledigt... det ska bli mys... =)

Hade inga nya bilder på mina svärföräldrar så här kommer ett par från i julas...




Farfar o farmor och lizette... på julafton SER man glad ut... o ÄR glad... =)




Farmor och Ebba... =)


Sådär nu har ni träffat mina svärföräldrar oxå... =)

sen har jag två till som jag vill presentera för er.. o det är våra stora råttfångare här hemma... Pissen och Rasmus... (Ebba säger Mahmuth.. så han är vår alkaida katt.. )




Rasmus (närmast i bild) o Pissen sitter o smaskar på.. nä inte råttor.. utan korv.. det är två bortskämda herrar ibland nämligen... =)

nu ska jag kolla klart på tV sen blir det sängen...

natti natti på er...

*kram* så länge

Måndag.... Vart tog dagen vägen??

Jaha så var det kväll o barnen är i säng... men vart tog dagen vägen... jag tycker jag har inte gjort något.. jo det har jag iofs.. rensade lite trattisar o la på karreskivor tillsammans med charlottenlök o sen på med grädde turkyogurth o kryddor... in i ugnen på 180 grader i 1½ timme ca.. köttet smälter i munnen.. jisses vad gott det var... =)

Sen har jag väl gjort det där vanliga tråkiga.. diskat tvättat o vikt tvätt...

Roger har klippt gräs... det blir förhoppningsvis det sista klippandet innan vintern... han har iaf klippt hälften av allt jäkla gräs... resten får bli en annann dag... nu tror ni vi har haft jätte fint väder... men icke sa nicke... det regnade på eftermiddagen... lite grann iaf.. det är väl ingen riktig dag om det inte regnar... *suck*

nåja.. detta får bli allt för idag.... nu ska jag titta på Per Morberg när han kokar krabba o hummer.. sen blir det Tina... mat Tina.. jag gillar ju sådana program.. men hinner nog med att sitta vid datorn oxå.. =) lite poker ska det nog bli ikväll...

*kram* så länge


Söndag... skogsdag...

Det började som en grå regnig dag redan klockan 7 när Ebba vaknade... gu så trött jag var... men det gick att bota med lite kaffe.. =) Roger fick sovmorgon han väckte jag klockan 10 med kaffe på sängen... som vanligt.. =)

Vädret klarnade upp o tillslut kom solen.. då bestämde vi oss att dra till skogen... ringde Keistina o frågade om hon ville följa men det skulle komma folk med bär (hon köper upp bär) så vi drog iväg själva....

Vi åkte till okända marker där vi inte varit innan o såtn är ju alltid en chansning...
men vi hittade lite gula kantareller där iaf... dock inte så många vi drömde om ...




Lite av det gula guldet... =)


Sen åkte vi en bit till o då gick först Roger o Lizze in för att se om det fanns något o var rätt mark etc... o de kom tillbaka med trattkantareller så vi gick in en sväng till allihopa.. o hittade lite grann... mmm det är så gott med trattisar,,, godare än de gula tycker jag,,, så nu ska de bara rensas o sen förvällas o frysas... =)




Det blev nog en 6 liter iaf.... =) *gottit*


Man blir lite sugen i skogen så barnen åt blåbär och vars en banan.. (tack roger för att du kom i håg att ta med när jag hade glömt... *ler* )




Lizze glad för bananen.... =)





Sen åkte vi hem o åt potatismos o rödspätta...  *gottit*




Ebba gillar fisk... =)


Sen när vi ätit åkte vill till tjärnen då det är våran dag att kolla fiskekort där var det två som fiskade o de hade kort... bra på dom... sen på vägen hem stannade vi o plockade med svamp.. både gula o trattisar.. men dem gav vi till kristina som inte hade kunnat vara med o plocka juh... man ska vara nsäll med sina vänner... =)

nu blir det lite data... tv en dusch o sängen... skönt att Roger är ledig i morgon oxå...

*kram* så länge



Fredag... Besök

Idag har den finska kvinnan... ja jag kallar henne så.. .. men Minna heter hon... iaf så kom hon o hennes minsta son Erik hit o hälsade på.. Jag o Minna jobbade ihop innan... det var roligt att se henne igen... har gått ngn månad eller två sen vi sågs sist..

Minna är bra.. hon gör mig glad... =)




Här är hon den vackra underbara finska kvinnan... =)


Innan Minna kom så var jag tvungen att baka.. nåja.. tvungen o tvungen.. men ville ha nått gott att bjuda på.. =) Av någon anledning så bakade jag samma kaka som jag tydligen gjorde sist Minna var här... haha snacka om teflon minne.. *suckar lite* nåja.. det är inget fel på den kakan.. en socker kaka med lite kladd i... =)




så här blev den... =)

Sen kom Minna och vi drack kaffe o åt kaka o pratade.. =) Det var jätte trevligt för Roger var oxå hemma o ledig idag... *mys* Precis innan Minna kom så gick strömmen här hemma.. o jag hade som tur var precis fått klart kaffet o hällt upp på termos.. *ibland har man tur* 

Det tog någon timme så kom strömmen tillbaka.. och det var bra för jag skulkle ju göra två pajer o bjuda på til lunch... 




Jag gjorde en kräftstjärtspaj..... 




Och en paj med skinka och trattkantareller.. (bilden blev lite suddig men det får ni leva med.. pajen var desto bättre... )

vi har haft några trevliga timmar och pratat om allt möjligt...  en mycket trevlig dag... hoppas att Minna tyckte så oxå.. =)


Nu är det snart dags att lägga Lizette och Ebba.. o då infinner sig lugnet.. ebba vaknade redan 10 över 6 i morse.. jag säger bara tack o lov att det är helg så vi kanske får sova lite längre i morgon... jag är jätte trött nu... 

när barnen lagt sig blir det nog det gamla vanliga.. lite tv o lite dator... o kanske en Carlsberg eller två... sen blir det sängen.. =)

önskar er alla en trevlig fredags kväll... !

*kram* så länge

 

Torsdag....

Idag skulle man ha ätit ärtsoppa om man tyckte om det... men det fick bli korv med bröd till lunch för min del... Ebba fick makekononer o farli korv... =)

Ikväll har jag o Roger ätit greksallad och karre i ugnen... mmm det var mumma det... =)

Jag började något jag inte borde ha gjort idag.. började röja på övervåningen... ja jisses däger jag bara.. men nu har jag börjat o då måste vi göra klart o sen blir det fint.. haha... men att plöja igenom alla gamla kläder o bra o ha saker... gahhh.... inge kul...

Imorgon är Roger ledig... o då får vi hjälpas åt så går det både lättare och är roligare... jag är lite sliten i kroppen idag så allt går i sirap.. sen sov jag inte inatt så himla mycket för att jag hade så ont.. ibland är jag jävligt less på denna värk.... =/

detta får bli allt för idag... hade inga bilder o lägga in... men det får bli mer i morgon o lite bilder.. imorgon kommer den Finska kvinnan hit... Minna.. en jätte go tjej som jag jobbade med innan.. det ska bli roligt.. ska ta kort på henne så ni får se henne... =)

*kram* så länge

Onsdag.... svampskogen väntar... O Hejja Leksand.. !

Jahapp.. då ska vi se om det kan bli lite svampplockning idag då... jag sitter just nu o väntar på att Kristina ska höra av sig... är hon piggelin ska vi minsann göra ett besök i skogen hon och jag... jag ska försöka komma ihåg o ta med kameran... man vet ju aldrig.. vi lever ju fortfarande på hoppet  om att en dag komma  till ett ställe som är alldeles gyllengult... =)

Om det inte blir svampplockning.. tja då får  jag hitta på något annat.. det finns miljoner med saker att göra... så jag är övertygad om att jag ska kunna hitta på något... något som dessutom behövs.. =)

sen ska jag hålla tummarna för pappsen idag oxå.. han ska in på röntgen.. o sen förhoppnings vis få tid hos kirurgen... "lycka till idag Pappa"! =)

Nu satt jag o kollade runt lite för snart börjar ju hockey säsongen... o naturligtvis måste jag ju kolla när första matchen är... o den 16/9 kör dom igång... Vilka tänker ni




Såklat,,,,, Första matchen är borta mot Västerås.... o denna säsong... ja jag säger bara skam den som ger sig... kom igen Leksand kom igen!!!!! =)

nä nu ska jag få mig mer kaffe o plandera dagen... skriver ikväll hur dagen blev o vad som blev gjort...

*kram* så länge


Det blev en sväng i svampskogen... Kristina ringde strax efter jag skrivit klart i bloggen..
Så iväg till munkfors dukla skogar for vi o här är resultatet...




här är ett fint exemplar i fin mossa... =) denna var det rätt så skaplig storlek på..





små svampar... men vi plockade dom oxå... =)




Kristina plockar dom små godingarna..... =)




halva korgen iaf... så det var en bra skörd...


Nu kommer snart Roger hem o då blir det lite kaffe tillsammans.. sen ska barnen bada o krypa i säng... jag ska försöka klippa håter på Ebba oxå när hon har badat... får väl återkomma med bild om det nu är så att hon är på klipp-humör... =)

*kram* så länge

Jodå hon blev klippt även om humöret inte var på topp...




Såhär fin blev hon.... mammas lille bustroll... =)


nu blir det lite spel o snart sängen...

*natti o kram* så länge


Tisdag... Nu ska här dansas... =)

En regning morgon.. hua... mörkt o trist när jag steg upp kvart i 6 men jag tänkte för mig själv.. jag ska fasiken inte tända några lampor.. inte än!!! snart kommer det vara bäckmörkt på morgnarna o då  får man ju tända allt som går.. det har iofs sin tjusning.. men jag vill lixom hålla kvar det sista av sommaren (som iofs redan är slut) så länge som möjligt.. =)

Idag har jag Ebba-bubblan hemma.. o hon bestämde igår att vi skulle dansa idag.. så då får vi väl göra det då.. hon hade två saker som hon ville göra idag.. Dansa o bygga med klossar.. =) är kraven inte högre än så.. ja då ställer mamma upp =)

Hon är redo för dans redan nu.. men jag måste få lite mer kaffe i mig.. sen ska här shakas loss..




Se i fin klänning är hon.. väntandes på att dansen ska börja... vi får dra igång youtube här sen med lite musik på.. gärna nått tungt o rockigt.. =)

nu ska det bli lite mer  kaffe... sen får vi se vad dagen bjuder på...

*kram* så länge


Nu har vi dansat jag o Ebba.. det blev både shake o lite tryckare...och även sång..  =) Sen skulle vi bygga med klossar... fast hon ändrade sig till lego o att bara hon skulle bygga... men jag fick ta kort iaf.. det var ju snällt... =)




Här byggs det för fullt... =)


Sen blev det lite lunch... Ebba har ätit Fiskbullar o mos o grönsaker... allt utom moset gick ner.. (hon äter som hon vill den) hon tyckte det var gott iaf...




Lite kladdig blev hon o hon hatar att vara kladdig om händerna... men om man nu struntar i både sked o gaffel så BLIR man kladdig... undra bara när hon ska inse det... =)


Jag gjorde en fläskfile gratäng till mig o Roger får den i matlådan i morgon... ja det är annat än fiskbullar det.. jag är inte så förtjust i fiskbullar.. men kan offra mig på fläskfilegratäng...
så här gör jag min... (det finns säkert miljoner varianter.. men denna är mitt eget recept)

Först gör jag mos... eget såklart... äger inte ens pulvermos...




Lägg runt kanten på en ugnsform




Lägg sedan i den stekta fläskfilén i mitten......




Häll över svampsås... (idag blev det trattkantareller)




Riven ost över... in i ugnen 225 grader i 10-12 min och....




Klar!!!! mmmm.. det är tur det blev matlåda till mig oxå till imorgon... blev hungrig igen nu när jag sitter här o lägger in bilder... =)


Det är bra att trattisarna snart är klara i skogen.. måste ut o plocka dem då.. men först ska vi ta de gula... =) får nog ringa kristina o höra om hon har tid o lust att ta en sväng i skogen imorgon eller senare i veckan...  o Mamma o pappa... ni är välkomna hit när som så vi kan leta trattisar åt er oxå... =)

Nu ska barnen läggas o vi ska äta lite... sen blir det tv.. o lite data spel med Danica när hon kommer hem från jobbet.... ska lära Johanna o bli bonde oxå... =)

ha en skön kväll alla...

*kram* så länge

RSS 2.0