Lördag.. snart tre veckor sedan....

Hej på er!

Nästan tre veckor sedan jag bloggade... sorry men jag har börjat jobba som timvikarie som personlig assistent... jag har fått jobba väldigt mycket o då är jag lite trött o sliten när jag är hemma samt att jag vill både hinna med o göra saker här hemma samt vara med La Familia... =)

Att jobba igen är helt underbart och det är ett roligt jobb.. jag jobbar hos en man som behöver hjälp med i stort sett allt... som ni förstår av sekretess så kan jag inte berätta så mycket mer om honom, men man jobbar lite olika antingen jobbar man dygn och då går man på ena dagen klockan 08.30 och går av dagen efter klockan 10.30.. då sover man på natten (vilket är skitbetalt.. men om det får jag skriva en annan gång) jobbar man inte dygn så går man parallellt då jobbar man mellan 11.00-15.00 så under den tiden är man alltid två (nåja ska alltid vara två då en helg när jag jobbade dygn så dök det inte upp någon på parallellen så jag var helt själv o det var rätt slitigt)

Jag tycker iaf att det är väldigt roligt att jobba o har bra arbetskamrater... o bäst av dem är "gulle" Ida... en ung tjej med mycket innanför pannbenet...


Snodde hennes profil bild på FB... (sorry gumman... ) =)

För övrigt har sommaren varit bra.. varm o skön o Roger har haft 4 veckors semester.. vi har startat rivning av kök... det går långsamt frammåt men frammåt iaf... =) här komer lite bilder på när flickorna "hjälpte" oss med att riva överslåpen... =)


när hyllorna i slåpet var borta fick ju lilla Ebba plats där... =)


Jodå Lizze fick oxå plats.... =)


... ja båda fick plats...... =)


... flickorna i skåpet.... =)

det kommer mer bilder av köket under renoveringens gång.. men som sagt det går långsamt frammåt.... men blir nog jätte bra när det börjar bli klart....

Som sagt vi har ju haft varmt o skönt väder.. så vi tog fram nya polen till flickorna för ngn vecka sedan.... o det gillade dem.. de badade i timmar....




mys i poolen.... =)

Nu den senaste veckan har vädret varit väldigt blandat... mycket regn har fallit vilket inte är så roligt då jag vill ha sol jämt.. men det är klart att regnet är bra oxå... för då växer ju skogens guld... =)



vi har varit ute o plockat två gånger.. men hittade så lite... så regnet kommer garanterat göra nytta... o om någon månad så är det ju dags för trattisarna... =)

Nu börjar det bli dags att skaka liv i blondtrollet Roger så vi får något gjort här idag... =) men jag hoppas ni alla får en riktigt trevlig lördag och jag ska försöka skriva mer men hela nästa vecka jobbar jag... jag har 2 dygn den veckan så om inget blir skrivet så beror det på att jag är lite trött i ögat... för även om jobbar sovande natt så sover man inte sådär jätte bra då man ligger på helspänn o lyssnar hela tiden om han ska vakna ett så...  men lovar att skriva så fort jag har orken... =)

*kram* så länge


Söndag.... barnbarn o paj...

Hej på er.. eller godmorgon kanske man ska säga.. klockan är ju bara 9... =)


solen skiner från en klarblå för tillfället o termometern går för högvarv.. har just nu bara soltemperatur så det är svårt att ange vad vi har i skuggan.. men skulle gissa runt 25 grader eller nått.. o det gör minsann inte ont det inte... =) som jag brukar säga.. det gör inte ont att svettas... men det gör ont att frysa... så jag längtar INTE efter svalare väder... =)

Sent i gårkväll fick jag ett telefonsamtal från Johanna <3 hon hade haft så ont i magen etc i flera dagar så igår hade hon åkt in till akuten i falun.... men det inget farligt.... det var....


ett barnbarn... ja till mig asså.. hehe... ser ni vad lik mormor den är... =))) Grattis Hanna... <3

tidigare under kvällen igår så blev det bronsmatchen i Fotboll mellan Tyskland och Uruguay.. där tyskarna till slut vann.. så grattis till dem o tack för en spännande match... =)  Naturligtvis blev det en kall öl till matchen och så gjorde jag en paj... med ost o skinka..


lite tomat o rödlök på toppen... här är innan ugnen....


Färdig att avnjutas.... paj var alldeles lagom i värmen... o gott var det.... =)

Ikväll blir det fotbollsfinalen mellan Holland och Spanien... har inte riktigt bestämt vem jag ska hålla på än.. spelar ju inte så stor roll... roligt för den som vinner.. jag hoppas bara på en lika spännande match som igår... =)

Lizze ska snart till en kompis o leka... o vi får nog ta fram den nya polen idag.. i denna värme kan det vara skönt för dem o svakla av sig... =) sen blir det nog rivning av köket då jag är klar med sovrummen där uppe.. så nu kan allvaret börja... Roger får väl kanske göra mycket själv då jag imorgon ska iväg för o se om jag kan få jobba lite timmar som personlig assistent.. men det ska bli kul att få börja jobba lite oxå.... =)

nu ska jag väkca "blondtrollet" som Danica kallar Roger.. o sen ska vi göra en dag här hemma... hoppas ni alla får en mega mysig söndag oavsett om det blir final ikväll för eran del eller inte...

*kram* så länge

Lördag... nästan en månad sedan jag skrev... fyyyy på mig!!!! =)

Hej på er!

oj oj oj.. nu skäms jag... nästan en hel månad sedan jag skrev... jisses... ja jag får väl be om ursäkt men livet har haft sina olika vändningar... =) men både midsommar och rogers 40-års dag har ju passerat.... hm.. ja några dagar till har ju passerat... men ska försöka sammanfatta lite av livet på Änggärdet här idag iaf.... jag kan ju inte redovisa allt... herregud då blir det en tjock roman ni får o läsa... haha.... =)

jag får börja med Midsommar... denna underbara härliga helg... lagom till Sill-lunchen kom underbara Danica i sin lilla gröna pärla....


här är det laddat med både sill nubbe o öl....


lite mulet.. men inget regn i nubben iaf... när vi ätit klart då kom det några få droppar som sig bör på midsommar.... =)


på eftermiddan/kvällen ramlade familjen Moen in för att avnjuta mer mat.. o öl naturligtvis... här sitter Svane med Danica... =)


Kristina sitter o kollar vad jag pekar efter... hmm.. vad jag nu pekade ut... ? =)


Så var maten klar... här sitter Per o tar för sig.... vi åt ugnsrostad färskpotatis... rådjurssadel och tjälknul (på älg) lite trattkantarell sås och även en pepparsås då vissa inge gillar svmp.. *harkel* =)

Kvällen ägnade vi till att spela Plump (kort) och det var mycket trevligt.... så tac Danica o familjen Moen för en trevlig midsommarafton.... =)

Danica stannade ända till Tisdagen.. o vi hade många sköna dagar med solsken.... ja vi gjorde lite inne i köket oxå men inte så mycket som det var planerat... men vad sjutton skiner solen så måste man ju njuta av den med....


här sitter vi i solen en eftermiddag o njuter av en kall..... =)

Dagen då Danica åkte hem var Rogers stora dag.. det var då han fyllde vuxen.. haha... eller gammal kanske man ska säga... jag säger bara välkommen i klubben "gubben"  det blev dock inga kort från den dagen.. jag hade ju bjudit in folk (släkt o vänner) till överraskningsfest på kvällen så jag hade fullt up med planering av mat o möblering på gräsmattan... men vi hade trevligt iaf o jag tror roger uppskattade det hela även om han visste om överraskningen innan den skedde... =)

sen har dagarna ramlat på här och igår gjorde jag ett krafttag... jag röjde på Lizettes rum.. plus att Ebba fick flytta in där.. o det var så glada goa tjejjor när det var klart... så här blev det...


Ebba i sin säng med "sänghimmel"...


Lizette i sin säng med "sänghimmel" =)



visst blev det fint..... =)

Nu ska jag få mig mer kaffe o fundera på dagens bravader... så får jag försöka blogga mer om detta.... =)

på måndag skall jag in och träffa en man som behöver personlig assistent.. (timvikariat) så det blir lite jobb framöver oxå... ska bli jätte roligt.... så håll tummarna för att han gillar mig... det är ju faktiskt så att han ska gilla mig för att vilja ha mig där... men men jag ska försöka vara så trevlig så.. hehe... =)

ha nu en underbar dag....

*kram* så länge



RSS 2.0