Tisdag... korvbullar, målning och HOCKEY!!!

Hej på er!!!

Jahapp då var det en mycket viktig dag idag.. men till det kommer jag sedan.. först till helgen...

I Fredags var jag ju o storhandlade och handlade då på mig ca 12 kg picknickbog på Lidl som de hade billigt... så i lördags malde jag hälften till vanlig färs... som jag o Kristina skulle dela på... kan bara säga att det blir skit god färs.. o dessutom vet man ju vad man får för nått... =)) Kristina kom hit och var här nästan hela dan.. men hon var lite sliten o la sig på soffan... men då kom det två till som saknat henne så det var en stor myshög i soffan minsann...


mysisar.. =)))

Efter att jag malt hälften av kötter skalades det en massa potatis o lite lök... sen maldes resten av kött tillsammans med potais o lök till den Värmländska specialiten korvbullssmet... o då kan man göra en korv (i fjällster) som man kokar.. ELLER så kan man bara ha smeten o göra biffar av o då heter det korvbullar...


Denna läckerhet äter man tillsammans med potatismos... mmm är jätte gott kan jag lova... billig och god mat... sånt gillar jag... =)

Hela lördagen gick åt till att mala färs och göra korvbullssmet.. o slitigt var det så det blev inge tak målat på lördagen... men på söndagen satte vi fart här hemma...

då blev hela kökstaket målat.. (äntligen) jag klättrade upp o ner på en stol o målade i skårorna (vi har panel tak) så efter detta stolsklättrande i flera timmar så kan jag tala om att både i går o idag så känner jag att jag har en röv... o baksida på låren... haha....


Roger fick rolla taket efter att vi penlsat det.. för mina händer o armar ville inge mer...


jorå han har ju en framsida oxå... haha.. fast han blundar så syns han... men säg inget... haha...

Nu är iaf taket målat och vitt och fint... precis som det ska vara... (fast enligt Roger ska det nog målas en gång till... jaja vi får se)

Så nu till den alldeles spännande dagen idag... först ska jag jobba ca halv dag.. sen kommer Roger hem o vi ska åka till Örebro.. för vi är dit bjudna på mat och det viktigaste av allt... HOCKEY!!!! jorå Leksand kommer o gästar Örebro... o det kan bli riktigt riktigt spännande... Min chef håller på Örebro o jag kommer ju komma iförd min Leksandströja... hmm hur ska detta sluta... kanske slutar med att jag är utan jobb om Leksand vinner... nä nu sa jag fel.. inte OM Leksand vinner utan NÄR.... !!! iaf så är det ju det jag önskar av hela mitt hjärta.... =)))))

Så nu ska jag sätta fart o jobba... o sen ladda.... GO LEKSAND!!!!!!!!!

*kram* så länge

Lördag... Catcha!!!!!

Hej på er!

Jahapp då var det lördag morgon.. nåja förmiddag har det kanske hunnit bli även om jag tycker det känns som morgon... mer kaffe vore gott men Roger tog med sig kaffe termosen till tjärnen då han var tvungen att åka dit för de skulle flytta en massa bord och redskapsboden.. jaja vi får väl se hur det går med det...

Jag ska börja med gårdagskvällen... när vi kom hem efter den groteska handlingen jag gjorde under eftermiddan.. jodå det kändes groteskt iaf.. att springa på 4 affärer o handla för 4 veckor tar sin tid.. men som tur var så fick Lizze o Ebba vara hos Johanna med familj (så tack för det godingar) då gick det ju lite fortare iaf... väl hemma iaf så skulle skiten konkas in oxå.. hela skuffen var full i varor.. o inte nog med det.. sen skulle det packas upp o läggas på sina ställen.. o en del skulle delas upp o frysas in... så det tog nästan en timme.. o sen var det bara att slå ner röven vid datorn o börja följa hockeyn... =) o den gick ju bra... vinst med 4-2 mot Sundsvall... bra jobbat pojkar.. nu laddar vi inför Örebromatchen.. =)

i periodpausen fixade jag lite fredagsmysmat till mig o Roger.. det blev vitlöksbröd och...

...plocktallrik... lite goda skinkor o korvar... avocado och fetaost.. mm det var mumsigt... =)

Vi kikade på idol också... o bäst var ju JAY... när han stod i kilt o sjöng Madonnas låt Like a prayer i bästa hårdrock stil... ja då reste sig armhåren... jag säger som Gunde.. jag fick ståpäls.. =)))

till er som missade detta här hittar ni det...

http://www.tv4play.se/noje/idol_2010?title=jay_smith_-_like_a_prayer&videoid=1137028
Så till våran lilla o välkomna hyresgäst vi upptäckte igår... jag laddade ju fällan... inväntade det stora "SMACKET" men hörde inget o igår när vi la oss så var fällan tom... MEN i morse när jag väckte Roger... då.. ja DÅ satt den där!!!!!


.... "SMACK!!!!!!!" Catcha!!!!!! haha... så var det bara o ta ner den ropa på en kisse som villgt åt den.. (ja ute asså) tror katterna tycker det är fantastikt när matte fångar mat åt dem... bara de inte låter detta bli en vana.... hoppas nu att det bara är EN hyresgäst som kommit in.. men jag ska ladda fällan igen.. ifall det finns någon avlägsen släkting som tror att den kan flytta in...

nu ska jag börja förbereda i köket o sen ska det målas tak....  Hoppas att ni alla får en underbar lördag.....

*kram* så länge

Fredag... Råtta o Kattor..

Hej på er!

Jaha då har dagarna rullat på sedan fars dag o fort har dem gått oxå... =) men det är bra.. för springer tiden såhär så är det snart sommar igen.. =))

Ni som följt min blogg minns kanske att förra året denna tiden hade jag både julgardiner och stakar/stjärnor i fönstren... så till helgen ska jag försöka sätta upp lite.. nu har jag ju inte ström riktigt över allt och sen i köket är det kanske inte så stor mening.. men får fixa fram där det går.. för November är så jäkla tung... o då blir det lite bättre med lite myspysbelysning o ett hopp om att julen närmar sig med stormsteg... när jag skriver bättre så är det för att jag börjar känna av en tung novembertrötthet.. o känner mig sliten.. o kan det då hjälpa med lite adventspyssel så testar vi det iaf.. =))

nu till rubriken... i morse vaknade jag 05.40 av att det knastrade... låg o lyssnade o tände tillslut lampan... såg inget o det blev tyst... släckte o lade mig igen.... två sekunder senare så börjar det igen... *knaster knaster* VAFAN... vi har en RÅTTA inne... *yäck* jag som verkligen HATAR råttor...
Väckte Roger.. så han fick höra... vi hämtar Pissen sa han.. o sagt o gjort han gick ner o kom tillbaka med Pissen (vår störtsa råttjägare ever... )


( Här är Pissen i princesstältet...hmmm)  TROR ni att han var interesserad???? nähä.. han kollade mot ljudet o sen ville han gå ner... *muttrar o lovar att han ska då inte få en massa god mat inne på flera dar* =)))

Efter som klockan var slagen då den ordinarie stiga-upp-tiden så gick jag ner.. Roger kom strax efter o sa vi testar med Iza... (misse-mor)


sagt o gjort han bar upp Iza och hon satt iaf o bevakade en bra stund.. men verkar som råttan är i väggen eller där hon inte kommer åt... så efter en 20 min gick hon ner till sina små bäbisar igen...

nu har jag riggat en råttfälla med russin... o inväntar ett "SMACK" i från övervåningen.. men ska iaf inhandla ett par fällor till.. för några jäkla råttor vill då inte jag ha inne.. *muttrar* detta bevisar att vi har för få katter.. 2 orkar inte hålla råttorna borta.. så då behåller vi nog en av kattungarna så vi förhoppnings vis slipper råttor nästa vinter (när vi haft 3 katter har vi inte haft en råtta inne... )

Kattungarna ja.. de är idag 11dgr o nu börjar ögonen öppnas på dem.. o då är dom ju inge gulliga alls!!! *skratt* jag har fotat dem (nåja försökt iaf... så här kommer ett litet bildspel på sötnosarna) så ska vi se vem av dem vi ska behålla... flickorna får väl kanske välja... =)


pojke 1... han har inte öppnat ögonen ännu.. men är på väg...


flicka 1 grå med lite vitt på tassar och även begie på nacken o nån fläck mer...


Flicka 2 grå och vit o den som öppnat ögonen mest...


Pojke 2 har börjat öppna ögonen litegrann....

Sötnosar är dom och svårt o låtabli dem.. o värre blir det om en vecka eller så när de börjar röra sig över golven här hemma.. o om ytterligare en vecka så är det fullt med bus på golven.. härligt!!! =)

nehepp nu blir det att sätta fart o jobba lite.,. ska sluta lite tidigare idag för att åka o handla för 4 veckor.. det är eko i både kyl o frys nu.. så om jag ska kunna gå med gott samvete så är det bäst jag jagar sälj!!!!

Ha en bra fredag o helg med er...

*kram* så länge

Söndag... Alla Pappors dag!

Hej på er!

Idag är det alla pappors dag... Fars dag även kallad... =) så jag tänkte ägna denna blogg till att hylla min "lilla" Pappsen... =)

Efter som han bor i skåne o jag i Värmland kan jag ju inte bara åka dit o ge han en kram o säga grattis.. så jag får göra det här istället...  (det är FAN att man ska bo så långt bort ibland)


Här är iaf en bild på min Pappa.. (mamma slank med på ett hörn oxå.. *ler*)

Detta är från Juni i år när de kom hit och hälsade på och vi tog oss en tur till tjärnen där vi åt sill o potatis i folieknyten och faktiskt nyfångad grillad fisk oxå... rena lyxen.. =) det var en jätte underbar dag... =)

Min Pappa ja... han heter Leif han är en glad (hoppas jag) pensionär som njuter av livet... han älskar att resa (helst till Kreta) och att äta god mat... Han (och mamma) är fruktansvärt bra på att ställa upp för andra människor.. vem det än är så försöker de hjälpa där de kan.. det kan vara allt från en släkting till en hemlös.. detta är ett underbart sätt med mycket empati för andra människor och människors lika värde... detta beundrar jag min pappa för... o jag älskar att lyssna på när han berättar om sina möten med alla dessa "brokiga" människor =)

När jag var i övre tonåren flyttade vi till Rättvik där pappa jobbade som chef på konsum.. och sedan köpte Leksaksaffären (både i Rättvik och Leksand) under den tiden så fick jag höra från människor (på fest på stan på jobb) "Jasså är det din pappa som är chef på konsum/äger Leksaksaffären? jamen det är en trevlig karl det... han är alltid så glad o hjälpsam" Dessa uttalanden gjorde nog att jag automatiskt hamnade lite på plus.. haha.. (ja de som känner till Rättvikarna vet att det är FAN inte lätt o hamna på plus där inte när man är inflyttad o inte infödd tre generationer bakåt *skratt*)

Även för oss barn och barnbarn (o barnbarnsbarn) ställer de upp med de de kan... o alla vet ju hur pensionärer har det idag.. (iaf de pensionärer som fått tagit ur ryggen det de äger o har i plånboken) det är inga mängder med pengar de har o röra sig med.. så det är inte det jag menar att de dränker oss i pengar... nä de finns där för oss.. o de älskar oss.. o det är viktigare än alla pengar i världen..

Så kära PAPPA... ett stort och varmt grattis till dig på din dag.... Fars dag!!!!


Jag älskar dig... !

*kram* så länge

Fredag.. Ebba sjuk igen...

Hej på er!

Ja då var det dags igen?!?!? för lilla Bubblan att vara sjuk... denna gång är det feber o världens ögoninflammation.. när hon vaknade i morse kunde hon inte öppna ögonen stackarn.. så vi fick tvätta med ljummet vatten....


mammas tjej med svullna ögon som är jätte röda....

Jag ringde VC efter som nu är det 5:e gången hon är sjuk sedan början på September och för att hon har ögon inflammation.. men ni ska inte tro att vi fick komma dit.. icke sa nicke!! nix o nej... fick iaf ögondroppar utskrivna så vi börjar med det.. men enl sköterskan så behöver hon inte till ngn doktor då dessa förkylningsvirus kan de inte göra nått åt iaf.. så nu kör vi ögondroppar o blir hon inte bra då åker vi till Torsby o sätter oss akut dårå... blir så jävla trött på denna vård... jaja.. finns de som har det värre.. men man blir iaf lite irriterad..

Vi skulle få torr ved idag oxå.. men den kommer inte.. har vi tur kommer den imorgon.. det har regnat o snöat på den då presseningen hade blåst av enligt honom.. o tänk då pressade Camilla ner priset 75kr/m3.. o på 30m3 gör det en hel del.. närmare 2250kr billigare... bra på mej... =))) jag älskar o pruta.. o johanna o johan tror att jag snart försöker pruta på mjölken på ICa när jag handlar... *skratt* men jag har väl mina begränsningar jag med... eller hur... =)))

vi hade närgånget besök på morgonen oxå...


tre st rådjur komm det gåendes utanför köksfönstret... de stannade vid fågelholken o troligen mumsade i sig lite solrosfrön som låg på marken... det är roligt när de går precis utanför köksfönstret.. men nog önskar jag att jag hade en bössa... =) MAAAAT... haha...

nu har jag jobbat klart för idag.. fick iväg 2 st.. så denna veckan har varit bra.. 8st har jag sålt denna vecka.. o det ska jag väl vara nöjder med.. men mycket vill ju ha mer så klart... haha o på tal om det... mamma o pappa.. ni har inte nån gammal vas liggandes o skräpa???
ja typ en sån här kanske???


för om ni har det o tycker den är ful så kan jag ta hand om den... går alldeles utmärkt... haha... nåja.. den är ju iaf värd dryga 500 miljoner kronor.. så jag lovar att ta hand om er resten av era liv oxå... jodå godhjärtad är jag juh.... =)))))

nehej.. nu ska jag ta o göra denna fredag till en mysig fredag... ha en bra helg med er.. o håll tummarna för att vi får veden imorgon...

*kram* så länge

Måndag 8/11 bäbislycka..

Hej på er!

Ja så har det då äntligen hänt.... nu har de kommit... 4 stycken små ljuvliga håriga varelser... små kattbäbisar... jorå de kom till slut... vi som skojjade igår o sa att vi skulle få dem till efter midsommar.. haha... nåja.. nu är de här.. så här kommer det följa ett bildspel av kort... ska bara tala om att Iza har varit en mycket duktig mamma... inte ett pip har hon sagt under hela förlossningen... och hon klämde ut dem på 1-1½ timme.... . duktig kissemamma...





Lizze med de två som är begie-färgade....


en liten grå och vit....


En liten grå trefärgad tjej... (den enda jag med säkerhet vet att det är en liten kvinna.. )


4 små hjälplösa pyren.... men snart springs det för fullt här hemma... =)


sööötisar.... =)

Det får komma mer bilder en annan dag.. just nu är de ju så små o det händer inte så mycket... men redan om några dagar är det ju lite mer fart på dem.. o om en 10-14 dag så öppnar de ju ögonen.. o DÅ är dom ännu sötare... =)

Ja det var en trevlig överraskning med kattungar idag... Lizze o Ebba hann vara med när de två första föddes.. sen skulle de iväg till dagmamma och Skola... idag fick ebba med sig en liten present till dagmamman från mig... då vi brukar skoja o retas lite lagomt jag o dagmamman med varandra när det gäller hockey så var jag väl lite kaxig i början av säsongen då leksand spöade Mora med 7-1.. sa att Leksingarna hade spelat upp Moringarna på läktaren med en varmkorv med bröd i handen.. ja lite så.. sen har jag väl fått höra nu när det inte gått så bra för leksand av dagmamman att vem åt korv nu på läktarn etc... så efter gårdagens Leksands vinst mor Almtuna med 3-0 så skickade jag med Ebba och Roger en......


med hälsning om att Almtuningarna hade inte orkat äta all så det blev en till henne oxå... *skrattar*

jag misstänker att detta får jag nog igen för.... men det är det värt!!!!! haha... underbart när man kan skojja med varandra.. =)

för övrigt har vi haft en bra helg.. vi har börjat måla taket i köket.. så blir väl klara till midsommar.. haha...närå.. men det är ju inte så snabbt gjort som en annan vill... men det går frammåt..

åt god mat gjorde vi igår oxå... det blev.... (inte korv med bröd iaf.. haha)


hjortstek... klyftpotatis... o trattissås.... mmmmm gottigott... =) Tack Hanna för att du delade med dig av köttet du fått... det var gott.. o jättesnällt... *kram*

Idag hade vi -11 i morse.. hurr.. o nu sjunger veden på det sista.. vi fick ju ingen ved i fredags utan den kommer denna fredan... så vi får försöka skrapa ihop ute i vedboden lite grann... ev låna ved av nån... för ska det vara så här kallt... ja då behöver jag den...

nu ska jag fixa lite kaffe till Roger o Ebba kommer hem... ha en underbar måndagskväll med er...
o javisstja.. för er som orkar o kan så glöm inte titta på Pensionärsjävlar på kanal 5 kl 22... ett av de roligaste program jag sett på länge...

*kram* så länge...





Torsdag... nu fattas det bara en..

Hej på er!

Det har INTE blivit några kattungar ännu... så några bilder på det blir det inte idag...Hon håller minsann på sig den lilla kvinnan... =)  men det kommer en annan bild som är ... ja faktiskt finare än kattungar... =) Lizze har fått en jätte fin tröja från min chefs son...


.... ja vad säger man... man blir nästan tårögd... den vackraste tröjan av dom alla.... =) Så nu fattas det bara en Leksands tröja åt Ebbabubblan oxå... (kanske en julklapp från snälla mormor o morfar?? *blinkar snällt* )

Sen fick hon oxå ett par skridskor efter chefens dotter....


.... jätte fina tjejskridskor...... så Tack snälla familjen chef för dessa saker... =) o tänk att min chef har en sån klok son... *skratt*

Ikväll spelar Leksand hemma mot Oskarshamn.. jag ska följa matchen via ref på Leksands sidan...
jag hoppas naturligt vis på en vinst... gärna en stor sådan.. Leksand har "köpt" in två forwards på en månad då de hade så många skadade samt två juniorer som åker i väg med juniorlandslaget.. så det behövs lite förstärkning... hoppas innerligt att detta "tänder" grabbarna...

nu är det bara 20 min till nedsläpp... så jag avslutar med en bild på mig o Lizze hur vi ser ut här hemma nu... så får det bli mer blogg en annan gång...


...... GO LEKSAND!!!!!!!! =)))

ha en trevlig kväll med er...

*kram* så länge....

Tisdag... Skräck o i väntans tider

Hej på er!

Idag har vi nog världens tristaste väder.. det är så mörkt o grått o regn.. men det ska väl vara så i november... o hellre regn än snö.. nu kan den få vänta tills vi fått in veden.. får ju hem 30m3 på fredag så då vet vi vad vi gör i helgen.. så köket får nog vänta tills nästa helg... jag hoppas bara att kroppen håller i två dagars vedinkörande... man kommer nog känna att man har en kropp iaf.. o det är ju tacksamt... =)

I fredags var Lizette på Halloween disco... o även om de kände igen henne i år så var hon jätte fin.. så här kommer ett bildspel på fina fina Lizze... Håll i er!!!! =)





Jorå än så kan mamma sminka... =)

Ebbabebba har inte varit på nåt halloween disco inte.. hon får allt vänta några år.. tror hon tyckte Lizze blev lite läskig....


här leker hon med hästar o är som vanligt go o glad... =)

Så går vi ju i väntans tider här hemma... Iza ska ju ha kattungar vilken dag som helst.. (tror vi iaf.. fast så har vi ju tycker i tre veckor snart) hon är tjock o go o rund... hoppas verkligen dom kommer snart... det ska bli så mysigt med kattungar igen.. o så Roligt för flickorna..


försökte ta en bild uppifrån så ni ska få se hur tjock hon är för hon ser verkligen ut som en zeppelinare med ben... ser att hon inte alls ser lika tjock ut på bilden... men lita på mina ord.. hon är verkligen jätte tjock... =) vi får väl se om de inte kan komma snart de små liven.. så blir det bilder här kan jag lova.. =)

sen ska jag ta kort på Lizze någon dag oxå... för hör o häpna min chefs son håller på Leksand.. så lizze ska få hans matchtröja.... visste väl att min chef hade en klok o förståndig son... hade det på känn lixom.. haha.. ja nu när chefen håller på Örebro så måste det ju finnas nån vettig där bort i.. =) Så bild kommer på min lilla LeksandsLizze... =) kanske får ta kort på oss bägge i tröjorna... fiiiin sörru... !!!!

Nu ska jag ta o fixa iordning lite tills Ebba o Roger kommer... så mer blogg blir det en annan dag.. o då kanske med kattbäbisar o Leksands tröja.. =)

ha det bäst mer er!!!

*kram* så länge





RSS 2.0