Onsdag... Lizze fyller år idag... hurra hurra hurra !!!

Idag blir Lizette 8 år... grattis på dej gumman... =) men vi fuskade o firade henne redan igår efter som vi inte har så gott om tid på morgnarna.. o idag fick ju Lizze o Roger åka buss för jag skulle till Sunne med bilen... det är en lampa som lyser så nu ska vi in på verkstaden med den lilla röda pärlan... jaja åter till Lizze o hennes födelsedag o dagen innan... =)

Jag bakade ju tårta igår o vi åkte till Farmor o Farfar dit kom oxå fastrarna Annika och Nina.. så där fick hon paket...

först av Farmor o Farfar... de hade köpt henne fina joggingskor... och.....


... Lycka.... hon fick skor med klack... =) se hur glad hon blev.....

det tog inte många sekunder innan .....


... skorna satt på fötterna o hon stod framför spegeln... =)

Av fastrarna Annika och Nina fick hon kläder... kjol, tights, t-shirt och munkjacka.. i läckert turkos....


gissa om stövlarna var perfekt till den nya outfiten... =)

Men Lizze var inte den enda som var fin hos farmor o farfar minsann... nejdå Ebba letade reda på Farmors alla smycken och sen.....


... var minsann hon fin oxå.... =)

När vi fikat o haft en trevlig stund var det dags att åka hem..  där fortsatte firandet då vi gav henne paketen från oss och från Mormor o Morfar.... =)

Mormor o Morfar hade skickat med ett roligt kort oxå.....


... man kunde kika igenom det.... =)

Av Mormor o Morfar fick hon mer kläder....


.. bla en fin tröja de köpt på Grand Canaria.....

Kommer ni ihåg när ni var små o varje jul o födelsedag så önskade ni er det där speciella .. (som man oftast inte fick) Lizze har nu under två års tid önskat samma sak.. så i år fick hon det av oss... o då såg hon ut såhär...


.... Suprise.... =)))

Naturligtvis fick Ebba oxå paket av Mormor o Morfar...


.. lilla fröken bus fick en fin rosa t-shirt.. o hon blev så glad att den skulle på på en gång... =)

Idag skulle Lizze vara påskkärring i skolan.. o hon var så fin innan hon åkte....


De som var utklädda i skolan gick till ålderdomshemmet o sjöng sånger för de gamla... *gulligt*

Jag tror o hoppas att Lizette haft två bra dagar... =) nu ska vi göra lite o äta här hemma sen är det två trötta tjejjor som ska krypa ner i säng....

hoppas ni får en bra kväll... o att vi ses imorgon kväll... hehe

*kram* så länge


Tisdag... det känns som uppförsbacke....

Hejsan hoppsan! ja nu var det ett tag sedan igen... denna gången skyller jag lite på hockeyn.. det är ju mitt i kvalserien och de har spelat varannan dag... med väldigt blandade resultat tyvärr.. just nu känns det som Leksand har världen emot sig och världens uppförsbacke efter förlusten hemma mot Rögle igår...

Jag läste nyss på Aftonbladet där de skrivit efter förlusten igår ... "på väg mot fiasko för femte året irad"

två dagar tidigare stod det på Aftonbladet "Leksand på väg mot elitserien"

jaja jag skiter i Aftonbladet och lever som en gammal god Leksing på hoppet.. det är inte kört ännu.. är ju 4 matcher kvar och 12 poäng att slåss om så ännu är det inte kört... och skulle nu Leksand INTE gå upp... så är det ju iaf laget i mitt hjärta och vi får leva på hoppet ett år till... =)



Idag håller jag på att baka tårta till Lizette.. hon fyller år imorgon men vi ska fira henne idag. Hon blir hämtad efter skolan av farmor och farfar o då ska de åka in till Hagfors o köpa skor åt henne, sen ska hon och farfar till badhuset och bada =)

Jag, Roger och Ebba åker in till farmor och farfar vid halv 5 då vi ska fika och äta tårta... faster Annika och faster Nina kommer också dit så det blir en trevlig eftermiddag....

Lizetta har beställt en


Pavlova-tårta så den håller jag på o bakar nu... =)

Snart är det ju påsk också...


o då får vi äta en massa gott o vara lediga o ha det skönt...

men innan ledigheten så ska ju jag ut o resa.. jodå ni läste rätt.. på Torsdag ska jag minsann iväg... men åker inte förräns till kvällen..... vart jag ska? jamen är inte det självklart???


blåkulla så klart.. det är ju party där... haha... nån som ska med???

nu har jag faktiskt inte tid att sitta här o vara rolig mer.. nu ska jag fixa ordning så allt hinner bli klart tills jag ska iväg... men ska ta kameran med mig o ta kort så blir det nog en blogg imorgon eller en annan dag oxå... =))

ha nu en riktigt bra dag  med er...

*kram* så länge



Onsdag... recept... tävling... o så Hockey såklart.. !

jaha då har det hunnit gå några dagar igen då... och det har varit si och så med vädret.. en dagen flera plusgrader och massor med dropp från taken... nästa dag 1 dm snö och -15 ... men nu tycker jag att det räcker för min del... jag har haft vinter så det räcker flera år frammåt... men men.. att längta efter sommaren gör kanske att man uppskattar den mer när den väl kommer sen... =)

ja som jag skrev sist så hade jag bakat en kaka till Carina skulle komma... en Biggans nöttosca.. och då det var flera som ville ha receptet så kommer det  sist i bloggen... =)

Jag har iaf skickat in det receptet till en tävling som finns på www.hemmakonditor.se och vi får väl se om det kan bli en vinst eller inte... de lottar varje vecka ut en kitchen aid till veckans vinnare och det är den jag vill ha... =)

ni kan väl vara gulliga o hålla tummarna för att jag får en sådan... =) de kommer plocka fram 15 st veckovinnare varav de av dem plockar ut (via svenska folket) 5 stycken som går till en final som sker under chokladfestivalen i stockholm i oktober.. men ända dit behöver jag inte komma.. räcker om jag får min kitchen aid.. =))

Från choklad till viktiga saker.. eller viktigare kanske det heter... o det är ju naturligtvis Hockey vi pratar då.. för nu har ju äntligen kvalserien kört igång.. Leksand har spelat två matcher den första förlorade vi (vilket gjorde mig mega orolig) men igår vann vi och tog 3 skööööna poäng... imorgon är det match igen och även på lördag... de matcherna visas i tv så jag kommer bänka mig här hemma med leksands tröjan på och en öl.. (man måste ju ta en seger/grav öl) =)


Mina pojkar... Dalarnas stolthet...  det som är så roligt med Leksand är att de har så många fans runt om i hela vårt land.. från skåne i söder ända upp till norr... o fansen ställer verkligen upp på sitt lag...


.... klacken.... som ni ser.. det är svettigt värre.. under hela matchen står fansen och hoppar..trummorna dundrar i bakgrunden så det känns i hela kroppen o man sjunger o hejjar... =) jag får nöja mig med att se matcherna via tv eller dator.. men i mina tankar är jag mitt i klacken o känner den där glada kännslan... för under många år var jag en del av den klacken... (ca 5 års tid gick jag på varneda hemma match när jag bodde där uppe) o det var sååå härligt... och i år... ja i år... DÅ SKA VI TILLBAKA!!!!

nu ska jag sätta mig o kolla lite efter jobb samt skriva brev till våra tyska grannar som kommer i påsk, de undrade om vi ville ha något från tyskland då de hade lite plats i bilen... så jag ska nog be dem köpa med lite whiskey.. samt måste ju höra med dem om de vill ha plogat.. för som det är nu kommer de inte upp till sitt hus.

nu får ni alla ha en riktigt bra onsdag och kanske fira att det är lill-lördag eller som det hette förr i tiden Pig-lördag (för onsdagen var den dagen Pigorna var lediga på då de jobbade på lördagarna) det fick jag lära mig i morse då de pratade om detta på radion.. o varje dag ska man ju lära sig något nytt.. =))

men som sagt.. ha en bra dag..
*kram* så länge.. o här kommer bild och recept på kakan... =)





Biggans Nöttosca:

Kakasmet

200 gr Blockchoklad (ljus eller mörk beroende på vad man gillar)
175 gr smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Toscasmet:

200 gr hasselnötter
100 gr smör
2dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2msk mjöl
2 msk cacao

GÖr så här:

Smält smöret och ta det från värmen bryt i chokladen och rör tills all choklad är smält. Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver, rör runt och häll sist i chokladsmöret (rör försiktigt så allt blandas). Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen 200 grader i ca 23 min (den är fortfaraqnde rätt lös då).

Under tiden blandar du allt till toscasmeten utom de grovhackade nötterna i en kastrull, låt det koka upp och ta bort det från värmen, blanda i nöthacket. Häll toscan över den varma kakan och grädda ytterligare i ugnen ca 10 min på 200 grader.

Bli inte förtvivlad om toscasmeten sjunker ner i kakan det ska bli så, lite ovanpå och lite i. Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper.
Ät och mumsa och framförallt njut...

Fredag... det droppar friskt från taket...

Jaha då var det fredag då.. det regnar ute och det droppar/rinner hej vilt från taket... det är iofs bra att det regnar men samtidigt så är det trist för snart ska jag o Ebba gå o möta Lizze.. men vi kan hålla tummarna att det slutar regna under just den stunden... annars får det regna nästa hur mycket det vill bara snö-eländet försvinner.. =))

Igår hade jag ju Carina på besök här..


då jag glömde som vanligt att plocka fram kameran när hon var här så har jag snott en bild till på henne från FB... (sorry gumman)

vi hade så roligt.. vi fikade ... jag hade bakat en Biggans nöttosca.. (Biggan är min mormor och receptet kommer från henne)


en kladdig, nötig god kaka...

Det smaskade vi o mellan tuggorna pratade o pratade vi.. ett och ett annat skratt blev det oxå.. Carina hade med sig kort från London o det var roligt att se dem.. var ju några år sedan vi var där.. o den resan får som jag sagt tidigare bli i en egen blogg.. =)

Till lunch åt vi paj... jag gjorde en paj med gula kantareller, rökt bog och västerbottenost.. hade en grekisk sallad till.. det uppskattade Carina hon åt så sen blev hon så mätt så hon trodde att hon skulle få sova middag... haha.. men vi hade ju mer o prata om så jag tror hon piggnade på sig... =)

Sen kom Lizze hem och tillslut kom även Roger och Ebba... de åkte buss då Ebbas underbara dagmamma gick med henne o lämnade henne till Roger på bussen... tack snälla Yvonne för det.. *kram*


här är Yvonne... även kallad Barbie.... =)

Carina hade med sig paket till flickorna.. vars en princess penna som lyser när man skriver och påskbrev som de kan måla och godis.. o det var poppis må ni tro... =)

Jag fick oxå låna en film av Carina... Dag-Ottos bästa heter den.. med den underbart rolige brevbäraren dag-Otto....


=)... så den ska vi se när Lizze kommit hem idag.. hon gillar Dag-Otto.... o jag älskar den rollfiguren... *ler*

sen ikväll ska det väl bli lite god mat... och gott vin... vi ska äta fläskfile med trattkantarellsås... och det är ju inte fel.. till det dricker vi nog ett glas


Black Granite Shiraz,, mycket gott vin  (rekomenderas varmt)

o så blir det väl lite tv... först blir det


Så ska det låta... ett bra program lagomt lättsamt... =)

sen ska vi nog se... (om Roger fått med sig det hem vill säga)


Legend of the seeker.. en amreikansk serie som vi tittar på (den går även på 6:an) vi är lite längre än vad de har visat här i sverige ... men vi gillar den...

sen ska vi nog bara ta det lugnt i helgen o mysa o slappa o umgås... =)

hoppas att ni alla får en mysig o trevlig helg....

*kram* så länge

Tisdag... London och lite av allt möjligt...

Hej hopp... jaha då var det dags att skriva lite igen då...  det börjar bli lite tjatigt att skriva om hur kallt det är hela tiden.. önska jag kunde få skriva om hur jäkla varmt det var istället.. nåja.. i morse var det -13 och det är ju inget man skryter med precis.. Kung Bore vil inte släppa greppet om oss nordbor... men snart får även ha ge sig... schas.... schas!!!!  =)

Så vad har hänt under dessa dagar då.. hm.. inte så mycket kanske.. allt rullar ju på ändå här hemma... men har iaf en bild som är ny.. (sen blev det fullt på minnes kortet i kameran.. men nu är det tömt så jag ska ta fler bilder sen... )
hm för att återgå till bilden... det var i fredags när vi hade ätit mat jag o flickorna.. spätta o mos.. Ebba som satt själv i köket för att äta upp blev plötsligt väldigt tyst... när jag kom ut i köket hittade jag henne så här....


.... Hon sov med hakan på bordet... hon är rolig den...  maten på tallriken var slut o hon blev nog väldigt trött av den maten... =) jag klappade henne på kinden o frågade om hon var trött... NEJ!!! fick jag till svar.... *skratt* lilla Ebba-bubblan... så go,.... =)

I helgen gjorde vi inte så mycket.. pysslade lite här hemma o så.. hade först tänkt att vi skulle till Torsby o bada men då jag är så förkyld så kanske det inte är så bra o åka o bada i varmt vatten med massor med baselusker i.. fast vem vet.. det kanske hade varit jäkligt nyttigt.. haha... nåja vi får väl kanske åka till helgen istället... =)

Igår skickade jag iväg alla till Dagmamma/skola och jobb.. men fick hem lizze igen då de tydligen var lediga... bra med info från skolan... *not* nåja vi var hemma o hade det mysigt ändå.... =) vi behöver lite tid bara hon o jag ibland o då får man passa på när den erbjuds... =)

idag ska jag röja lite här hemma för på Torsdag kommer Carina

Här är hon.... (sorry gumman snodde en bild av dig på FB.. )


jag gick i skolan med henne.. vi läste Resesäljarutbildningen tillsammans... o det var en Rolig tid.. vi hade sååå roligt.. o allra roligast var det när vi var till .....


.....London på skolresa... *jisses* hon lovade att ta med korten från London så jag misstänker att det blir en massa roliga skratt... o naturligtvis kommer vi babbla öronen av varandra... =)))

Mer om London resan kommer kanske i ett annat blogginlägg... =) det var så mycket som hände där så det får lixom bli en egen story... =)

iaf så ska jag bjuda henne på lite god mat... o fika.. =) det ska bli sååååååå trevligt.. *glad att hon kommer*

nu ska jag ta o sätta lite fart här hemma... men ska börja med en mugg kaffe till.. så jag vaknar till ordentligt... ha en underbar dag på er alla...

*kram* så länge...




Torsdag.... tiden går fort nu.... =)

Hej på er igen... ja nu var det en hel vecka sen jag skrev.. tiden rusar iväg och det är jätte bra för då blir det snart vår och sommar på riktigt... vi har haft några underbara dagar med plusgrader men på nätterna biter sig kylan fast.. men det går åt rätt håll iaf... =)

Barnen har haft sportlov ju och det har varit mysigt o ha dem hemma och solen har skinit på oss så vi har kunna varit ute.... en av dagarna åkte de tefat på vägen... ingen backe o prata om men de hade jätte roligt iaf... =)


Ebba hejjar på Lizze....


Beslutsamma steg av den lilla donnan..... =)


....  =)


Ebba kollar om tefatet är okej.... =)

Veckan de var hemma gick snabbt och nu har ju allt återgått till ordning igen... =) nu väntar vi bara på att all snö ska smälta undan fort så vi får se lite gräs o börja leta efter ...


tussilago.... det är vår det! men det är nog minst en månad kvar... så vi får vänta o vänta... (tålamod säger alla.. men jag vill inte ha tålamod)

idag är det 20 dagar tills vi firar födelsedag här hemma... det är minsann...


Lizze-gumman som blir stora tjejjen.. hela 8 år blir hon... o tänk jag blir inte ett dugg äldre... bara barnen som växer o blir större.. själv håller jag mig kring de 22 eller nått åt det hållet... haha...

nu har jag precis fått reda på att jag ska träffa min arbetsförmedlare.. så nu blir det till att duscha, få mer kaffe i systemet och sen drar jag o Ebba till Munkfors där han befinner sig idag...
det var bra för egentligen skulle vi ha träffats imorgon.. men då precis den tiden när Lizze slutar skolan.. o då går det ju inte... tur han hade en liten lucka för mig idag.. =)

vi får väl se om han har något roligt till mig... om inte så är det bra o få stämma av lite med honom...

det är skönt att det snart är helg igen... som sagt.. tiden går fort... =) vad som blir i helgen vet jag inte men får vi bara fint väder så ska vi vara ute o njuta i solen och höra takdroppet...

hoppas ni alla får en bra dag...

*kram* så länge...

Onsdag...halva sporlovet har gått... ...

då har halva sportlovet gått för flickorna-bus då...  det är roligt att ha dem hemma... fast ibland så är det lite mycket tjafs... men jag tror det kallas syskonkärlek... något som de flesta barn lider av.. =)

igår hade flickorna picknick i Ebbas princesstält.... vi fixade med bullar och kakor och saft...


Se vad mysigt... det satt o fikade o pratade en bra stund.... =))

sen lekte de resten av dagen o tittade på film... vi gick inte ut då de inte ville utan hade så roligt inne....

Men idag har vi varit ute... det var lite kallt i morse igen -18 stod termometern på när jag gick upp men solen kom fram och det blev som den vackraste vårdag... fast inte sååå varmt men sol iaf... =)

Vi bestämde vi skulle gå till badplatsen... inte så långt här ifrån...


Lizze skulle åka skidor och Ebba gå.. (läs springa) Spookie.. ja han var över allt.. han är ju vallhund... haha...


Ebba o Spookie har hunnit en bit före oss....


Sörbys.Kalla kommer efter.... hejja hejja.... hon ramlade säkert 50 gånger på vägen till sjön.. men på vägen hem blev det bara 4... det går framåt... =)


Här har vi kommit fram till badplatsen... Ebba ville gå o titta på vattnet som rinner vid dammluckan.. så det gjorde vi.. sen när vi kom tillbaka där vi brujar gå i o bada så tittar Ebba ut över sjön... (isen o snöns) så¨säger hon... "mäh... vart är sjön då????"   *skrattar* hon är så rolig den... fick ju förklara att det var snö o is på sjön.. o att den inte kommer fram förrän allt har smält bort... =))

Det blåste som en halv storm på öppet hav nere vid badplatsen så vi var inte där någe länge utan vände och gick hem igen... vart man än tittar så är det så mycket snö så jag vet inte om jag sett så mycket snö i hela mitt liv... (det har jag säkert men minns det inte bara)

Men en som gillar snön är....


Spookie... det är så djupt att han knappt tar sig fram... men han bara älskar det!

Ja flickorna gillar nog oxå snön med det är så bökigt med alla kläder så jag tror de längtar till sommaren de oxå... o snart.. snart kommer våren o sen sommaren... åh hoppas det blir en fin varm sommar... få sitta på altanen... grilla... ta en öl... bara mysa.... *längtar*

nä vänner det får bli allt för denna gång.. nu ska jag kasta mig i en dusch... sen ska det blir lite god mat o ett glas vin ikväll... bara för att vi behöver det... haha... =) är mysigt att lyxa till det ibland...

ha det så bra alla...

*kram* så länge




Måndag... snö snö o en smak av Grekland... =)

Ja man skulle ju kunna tro att nu finns det ingen mer snö uppe i himlen som kan falla ner.... men jooo dåå i morse när vi steg upp hade det minsann kommit minst 1dm.. o det har snöat hela dagen o blåst... så nu när det är eftermiddag har det nog kommit 1 dm till... suck.. Roger tog sig knappt av gården i morse så nu måste vi nog bli framplogade igen!!! =)

För att ni ska få ett litet perspektiv på hur det ser ut just nu så....


jo då där står vår gamla skrotbil under all snö.. enda fördelen är att den knappt syns så vi slipper se eländet.. haha...

här kommer en bild till.... säger bara det är tur vi inte har hönsen... inge roligt o skotta sig dit varje dag...


mycke snö är det....  o mer kommer det.... *suck*

nåja.. om man nu inte kan få våren snabbt nog o framförallt värmen då får man laga lite värmande mat... igentligen skulle vi ha festat loss riktigt i Lördags för då fyllde pappa 70 år nämligen...


Grattis Pappa.... !!!!! *hurra hurra hurra*

Men han är på GrandCanaria o gottar sig i värmen =))




Igår åt vi (födelsedagsmat fast han inte var här.. men vi tänkte på dig pappa... *ler*)



vi åt fläskfilépanna a´la Grekland..... och drack ett glas gott vin till....

äta gott med pappa får vi göra när vi ses.. o då ska vi se om det inte kan bli hästfilé och trattissås... det gillar min pappa... ja o vi andra oxå såklart....  =)

imorgon ska jag skicka presenten så han har den tills han kommer hem på onsdag... hoppas att han och mamma kunna njutit av värmen nu när de varit iväg... och att det går fort tills vi kan ses... *längtar efter er* =)

ha nu en bra dag alla....

*kram* sålänge

RSS 2.0