Halloween...

Hej på er!
 
Ja då var det helg igen men denna gång inte vilken helg som helst.. Halloween helg är det.. iaf här i sverige för Halloween firas egentligen alltid den 31/10 i USA och England som är dess ursprung.. men efter som vi inte är så noga här o det faller bra i hop med barnens höstlov så firas det denna helgen... o nästa helg när det är allhelgona firas den inte efter som den helgen är så kyrklig.. så då får man inte klä ut sig o spexa... så det är väl denna helgen det är bus eller godis... fast hit kommer det sällan någon varken till halloween eller påsk.. kan vara för att vi bor som vi gör... o det är helt okej.. blir ju mer godis till oss då.. =)) 
 
Igår var det det årliga halloweendiscot för Lizze.. det har de varje år i skolan o detta ser hon fram till varje år.. o jag oxå för då får jag sminka henne =)) jag undrar vem av oss som tycker det är roligast egentligen.... =)) 
 
Jag tänkte i denna blogg bjuda på de senaste 4 årens sminkningar... för naturligvis ser man inte lika dan ut år efter år... =))  det finns de som inte kännt igen henne under vissa sminkningar.. o DET har vi haft väldigt roligt åt både jag o Lizze... =)) 
 
Det allra första Halloweendiscot kom hon klädd så här.....
 
Häxan Lizze..... =)) 
 
När hon gick i tvåan fick vi göra nått annat... då blev det så här... 
Zoombie-Lizze med skotthål i pannan o avskuren hals.... (jo detta år såg de vem hon var) 
 
När hon gick i trean... då blev det så här.... 
En mycket DÖD Lizze.... när jag sminkade henne fick hon inte kolla i spegeln.. så när hon väl var klar o ställde sig för att se hur det blev var det nästan så hon blev rädd för sig själv.. haha.. =)) 
 
Gårdagens smikning blev så här... 
Djävuls Lizze.... =) med blinkande horn o allt... =))
 
Ja så kan det se ut.. nu är det dags för o fundera på vad det ska bli till nästa år.. jag är full av ideér.. =)) 
 
Nu är det ju oftast  Lizze som är på Halloweenfest.. men det händer nån gång ibland att även jag är det... så här bjuder jag på en bild som är några år gammal då vi hade Halloweenfest på jobbet jag hade då.... 
 
Roger som var med skymtar ju i spegeln.. även han var fin.... för visst är jag väl fin?? haha... 
 
Det är roligt o sminka som sagt.. dock är det ett elände o få bort ibland.. tvål o vatten funkar inte alla gånger så bra.. men då ska jag ge er ett tipps... man tar tvättservetter.. sånna som är till bebisar.. så torkar man bort o rent med dem... det går jätte lätt o få bort sminket med dem... 
 
ska avsluta denna "skrämmande" blogg med något lite mindre skrämmande och osmkinkat... =)
en lite goo häxa... =))
 
hoppas ni får en toppen halloween... med både bus o godis =))
 
*kram* så länge
 
 
 

Ett litet paket...

Hej på er!
 
Torsdag idag o den firas utan ärtsoppa.. för om det tycker jag inte... istället firade jag denna torsdag med spagetti o köttfärssås... funka helt okej en Torsdag som denna.. =)) jag är barnsligt förtjust i denna enkla rätt.. o har alltid varit.. det är väl barnet i mig som vaknar.. =)) 
 
idag har det varit kallt.. 3 minus när jag steg upp i morse o is på bilrutorna.. sen har det inte varit mer än 3 plus under dagen men jag fick se solen en stund.. men inte hjälpte den o värmde nått inte.. när jag hämtade Ebba kom det tom liiiiiiiiite lappmöggel... men det var så lite så det är redan glömt.. dock så har vi fått halv storm nu på kvällen.. det blåser så det dundrar i hela huset... *kallt*  det är då man är glad man kan sitta inne o göra en eld i vedspisen o njuta av värmen som sprider sig... 
 
Idag när jag hämtade Ebba på dagis hade hon ett paket åt mig... o jag som bara älskar paket.. det är inte så noga med vad som är i... det är just tjusningen med paketet i sig själv... så jag blev jätte glad... 
 
se vad fint..... =)) 
 
hon hade gjort ett fint armband.... 
 
Se så snyggt... passade perfekt... =)) gullunge som gör fint åt mamma... 
 
Lizze var gullunge här om dan hon.. hon hade skrivit ett jätte gulligt brev till mig (efter som jag lovade henne att inte lägga upp det här så kommer det ingen bild) men det var ett brev med kärlek o värme i ett sånt som värmer ett modershjärta ♥ jag ska spara det för kan ju ha användning av det i framtiden när hon inte alls tycker om sin mamma.. då ska jag trycka upp det under näsan på henne o påminna henne minsann... =))) 
 
Imorgon ska Lizze på Haloween disco så då ska det sminkas o kläs upp minsann.. så nästa blogg kommer handla om hennes förvandling från söt blond tjej till....... ja det får ni se.. 
 
*kram* så länge

En vanlig Måndag....

Hej på er!!! 
 
ja då har ytterligare en helg ramlat på.. dagarna går fort som attan...nu..fortare än vi anar så är det jul o nyår.. sen vänder det igen.. *jippie* =)) 
 
Helgen har varit lugn i skön.. Vi lagade lite god mat, Ryggbiff hasselbackspotatis och trattissås... som åt vi till hockeyn.. Leksand mötte Malmö nere i skåneland o minsann så blev det daladans med Dansken så de satt på läktaren med en kov med bröd i handen... o läktaren var ju tom iaf för Malmö fansen gick hem... hur man nu kan svika sitt lag så på det grövsta sätt... men som sagt det finns nog inte den kulturen där nere.. 6-0 krossade vi dem med... o alla som kan o vet hockey vet oxå att nästa match kan vara sååå mycket jämnare.. fast om jag ska vara ärlig så med Malmö vetifan... för när fansen sviker försvinner nog motivationen för spelarna oxå även om de flesta bara spelar plånbokshockey där just nu.. 
jaja nog om Dansken vi vann ju så jag klagar inte... =)) 
 
Ebba bubblan har ju tappat en tand.. 
o detta gjorde hon när vi var till farmor o tänk det gynnade henne med 5 (!!!) guldpengar.. plus att tandfen kom med 10kr till under natten... så 60 spänn tjänade hon på den tanden... det är ju så man på allvar funderar på o ge farmor lite av mina tänder jag dragit ut... fast det kanske inte funkar så... hmm.. hade ju kunna tjänat mig en slant där annars... =)) 
 
hoppas bara Ebba inte förväntar sig 60kr nästa gång oxå för hon har två lösa tänder till plus att Lizze har två lösa tänder... detta kommer bli en dyr framtid för tandfen.. hon kommer ha fullt upp... =))
 
Igår åkte vi en sväng till ÖoB o handlade lite balsam o sånt som de har billigt där... hittade en ny hundbädd åt Spookie oxå så nu har jag kastat ut hans gamla matta 
 
Visst ser han nöjd ut.... =)) 
 
o så har jag städat ur mitt skafferi idag.. för där såg det ut som AlQuaida hade bombat eller nått.. men nu är det fint igen.. o plats för nya grejjor.. =)) 
 
imorgon ska jag ta itu med resten av köket o så ska den nya kattlådan packas upp o göras iordning... 
 
som avslutning på denna blogg ska jag ge ett tips till alla ni som tänkt köpa mig en julklapp.. =)) 
Julgranskulor med Leksandsmärket... jag vill ha en blå o vit jul.. =)) finns o beställa på Leksands hemsida... =)) (bild lånad där ifrån) 
 
ja o visst kan jag väl köpa sånna själv men när det gäller den biten så ska jag lägga en liten slant på Vision 2019 istället så då kan jag ju önska dessa små kulor.. eller så får det bli nästa år... =)) 
 
För er som är nyfikna på vad vision 2019 är så kan nu läsa mer om det här.. 
 
 
ja det var väl vad jag hade o bjuda på idag o bloggen... mer kommer en annan dag... 
 
*kram* så länge
 
 
 

Helgmys med barnbarn...

Hej på er!
 
Ja då var det helg igen o veckorna rullar på fort som attan... denna vecka har gått otroligt fort i mitt tycke... 
 
Igår passade jag barnbarnen Joline o Josephine för Johanna o Homba skulle måla badrummet.. o det är inte lätt o göra när man har två hulligner springandes hemma som ska vara med överallt.. =))  så jag hämtade dem kl 10 på förmiddagen o åkte hem till Änggärdet med dem.. Joline babblade öronen av mig under resan hem... haha nädå men hon är pratglad den lilla donnan... hon talade om att hennes gammelfarfar vad död men att hon skulle nog få en ny på Måndag.. =)) undra vilken affär dom säljer sånna i... eller så kanske man hittar dem så där bara... =)) 
 
Josephine pratar ju inte så många ord.. men hon är den coolaste av dem coolaste.. för hon fattar i stort sett allt man säge åt henne o så nickar eller skakar hon på huvet... ibland när hon nickar så nickar hon bara coolt en gång... haha.. hon är så rolig den... 
 
Söta goa Joline... hon är full i energi o är överallt.. men det har hon ärvs efter sin mor.. =)) 
 
Josephine sitter i soffan o väntar på maten.. hon hjälpte mig skala potatisen genom att lägga den i grytan så vattnet stänkte på både mig o henne själv.. =)) 
 
Lizze väntar oxå på maten.... tycker hon ser lite hungrig ut... 
 
Bubblan myser med Roger... 
 
Joline vågade inte sitta hos Roger men ville va med på bild.. =))
 
När vi hade ätit så hade Josephine fullt upp med att torka munnar... först sin.. sen min.. sen rogers... o sen... 
 
..... vovvens..... jorå han var nog oxå smutsig.. för hon pekade på honom o då frågade jag om han oxå var smutsig om munnen... då nickade hon.. så hon fick hon en bit papper så hon kunde torka av hans nos... =))
 
han var nog lite besviken över att det inte gick o äta.. men låg snällt o lät henne torka honom... =))
 
Lizze var oxå smutsig o fick bli torkad... hon är renlig iaf den lilla donnan o hjälpsam så vi slipper torka oss själva... =)) 
 
Efter maten skulle hon sova o efter som jag inte har någon barnsäng så la jag henne o mig i soffan med hennes mysfilt... det tog inte två minuter ens så sov hon... (snäll kicka... ) 
 
Joline o Ebba hade så roligt o de lekte hela tiden... 
Här leker de doktor eller något.. iaf så är Joline nerbäddad i soffan.... =)) 
 
Det blev lite fika o lek innan det var dags att åka hem med de små donnorna... kl 17.30 lämnade jag tillbaka dem o tackade för lånet.. =)) 
 
Idag Söndag blir det nog inte så mycket på schemat för det regnar ute o är ganska kallt... så det får bli att vara inne o vila upp sig för en ny snabb vecka... nån god söndagsmiddag ska det väl kunna bli oxå... vad vet jag inte än.. ska rota igenom frysen o se vad den har o erbjuda... =)) 
 
ha en riktigt skön söndag med er... 
 
*kram* så länge

Hockey och Oktoberfest....

Hej på er!! 
 
Då ramlade dagarna på igen.. ibland undrar jag vart tiden tar vägen.. hinner inte det jag ska ju.. =) För varje dag som går nu så blir det mer o mer höst.. mer löv på marken och kallare ute.. nu har vi haft några nätter där temperaturen gått ner mot en 3 minusgrader o frost långt in på förmiddan... ja o efter som vi går mot den årstid som jag avskyr så håller jag mig för skratt.. samtidigt så njuter jag de dagarna som är fins soliga höstdagar.. o därimellan är det regn.. men det är man ju så pass van vid nu så att det till och med nästan växt ut simhud mellan tårna... =)) 
 
 
Som rubriken säger så kommer bloggen handla om hockey och oktoberfest..
 
Vi börjar med min stora passion i livet.. HOCKEY!!! på en vecka har jag hör o häpna varit på två hemma matcher.. den första var mot ... ehm... lillebror.. (sådärja då slapp jag säga namnet.. *phew* vill ju inte må illa så här på en fredag.. haha) Till den matchen åkte jag med Wemlandslexingar som hade en plats över i bilen... en trevlig resa o nya bekantskaper med trevliga människor minuset med denna resa var att Lillebror plockade med sig två poäng och vi fick bara en... men med tanke på alla dessa underbara systrar o bröder som sluter upp plus att jag träffade på några av mina FB vänner jag inte sett innan så var dagen mer plus än minus för mig... o lillebror kommer alltid vara lillebror även om de snor en poäng eller så ibland... 
 
en bild från den matchen... 
 
veckan efter skulle aporna från skansen gästa Tegera arena och efter som vår tyska granne Dirk gärna ville åka på hockey så offrade vi oss.. (hehe.. bra man kan skylla på någon) =))
 
Det han fick uppleva var ett fullsatt Tegera med 7650 personer (han hade aldrig sett så mycket svenskar på ett o samma ställe) 
hallen fylls på med folk....  kan lova er att hela Tegera kokade... underbar stämning.. =))
 
Krigarna har äntrat isen... jag kan lova att när de åker in på isen så har jag ståpäls på hela kroppen.. o känner en sån lycka i hjärtat så jag skulle kunna gråta av lycka att få vara just där och då..... =))
efter en mycket spännande match står vi som segrare.. dock på övertid.. men denna gång var det vi som knep extrapoängen (även om rättvisast varit om vi fått alla tre.. men sport är sällan rättvist) spelarna tackar publiken o krigaren Bergenström blir intervjuad... 
 
Vi hade en toppen fredag o med vinst i bagaget så fanns det inga minus på denna resa.. bara väldigt mååååånga plus.. för jag träffade ett nytt gäng FB vänner där.. underbara männsikor...  ♥ o det största plusset var nog att Både Dirk o Roger köpte sig vars en Leksandströja.... =))) så nu ser jag fram emot fler resot till Leksand med framförallt Roger (efter som Dirk åker hem på fredag) för nog måste han vär utnyttja sin nya fina inköpta tröja så mycket som möjligt.. .. =)) 
 
Dagen efter Hockeyn så var det dags för Oktoberfest med Dirk.. han hade med sig lite tysk mat som vi skulle äta... o ja naturligtvis blev det ÖL o lite annat gott till oxå... det hör ju lixom till... =)) 
 
vi åt weisswurst som är en korv gjord på kalv o fläsk.. o som ni ser så stämmer namnet för den är verkligen vit.. o så underbart god... Sen så är det Leberkäse som ligger bredvid det är pressatfläskkött typ som skinka och inte alls med lever som man kan tro av namnet.. mycket gott det oxå.. 
 
Till det åt vi Bratkartoffeln.. alltså stektpotatis med lök och små små fläsktärningar... mmm mycket gott.. 
o så stekt ägg till de som tål.... =)
Allt var jättegott.. o vi åt så magen stod i 4 hörn.... =))
 
Efter maten så spelade vi ett par omgångar plump.. o skrattet ekade i köket... bla för att Roger sa ett tyskt ord som Dirk aldrig hört.. o ju längre kvällen led desto roligare blev ordet.. men det fanns.. Roger googlade fram det och blev sååå glad när det fanns ett tyskt ord som Dirk inte kunde.. =)) 
 
En glad tysk granne... =))
 
ehm... jag har nog nyss förlorat en omgång plump... men snygg tröja har jag lånat.. för den är Rogers.. snällt av han o låna ut den... =))
 
Så här ser en glad Dirk ut i Leksandströjan.... =)) 
asså Roger.. du VERKLIGEN klär i färgerna.. =)) 
 
Ja en helt perfekt helg blev det... o även om söndagen var lite seg o tröttig så var det värt det för vi hade så jäkla roligt både på fredagen o Lördagen.... =)) o Söndag ska ju vara vilodag o det behövde vi.. jag lovar... det blev tom Pizza på kvällen... precis som det ska vara dagen efter en rolig fest... =)) 
 
nu ska jag ta resten av dagen o ladda inför kvällens drabbning när Leksand åker till gurkstan o jag hoppas verkligen på hackad gurka trots de tagit in NHL spelare i Västerås.... men tror nog vi kan grejja det om krigarna är tillräckligt laddade... o det vet jag dem är.. =)) 
 
önskar er alla en helt underbar dag..
 
*kram* så länge
 

RSS 2.0