Onsdag.. drömmar o annat

Hej på er!

Ja nu känns det iaf att vintern är på intågande.. det går inte en morgon utan att det är minus och is på bilrutorna... o de senaste dagarna har gräsmattan varit vit av frost hela dagarna.. igår hade vi -9 o då håller man sig för skratt iaf... flickorna har redan fått börja använda vinterkläderna.. inte kan jag skicka iväg dem utan att de är varmt klädda... jag om någon vet hur det är att frysa... uch jag verkligen HATAR kylan o vintern.. men det är ju bara för att jag fryser konstant hela tiden..

Igår satt jag o pratade med en kvinna på FB som är från Brasilien.. o ni som följt min blogg vet ju att dit längtar jag.. la ju in bilder en gång på ett Hotell som var till salu som jag hade köpt utan o tveka om jag haft de pengarna... =) nåja.. jag talade iaf om för denna kvinna som heter Gisela att vi började få kallt o om mörkret (talade även om sommaren o att solen lyser mer eller mindre dygnet runt.. etc) hon tyckte det lät deprimerande att leva i mörkret så... o det är det juh.. iaf så längtar jag efter sol o värme.. så när vi pratat hon o jag  en stund så började jag kolla på hus i Brasilien.. bara mest för att jag gillar o drömma o fantisera.. om jag vinner mycket pengar så ska jag köpa ett hus där... helt klart!!! för vem kan tycka att detta ser obehagligt ut.. ?


ett av husen jag hittade låg precis vid denna strand... mmmm... *drömmer mig bort* =)

(Danica.. jag VET att du hänger på.... vi får vinna.. spara duger inte då kommer vi ju aldrig dit)

Nåja den drömmen ligger långt bort o då får man ju ta istället vad som bjuds här hemma... o ibland är inte det fy skam heller.. denna skylt hittade jag på FB...


nu är ju bara den stora frågan .... VART LIGGER DENNA "VERKSTAD"????  iaf så har jag paxat för att vara den som köper däck .... haha..

Den senaste tiden har vi varit tv-lösa.. våran box till tvn pajjade.. och då fick vi ju titta efter ny.. o hittade ett paketerbjudande med parabol och box.. o efter som våran parabol inte är den bästa.. jag kan ju inte se hockeyn för kanalen försvinner titt som tätt.. så slog vi till... så igår fick jag det hemlevererat till dörren.. =) bra service... fast han hade kunna burit in det tycker jag.. men men det fick jag göra själv.. jag släpade o drog o tillslut var det inne iaf.. (stort jävla tungt paket var det efter som vi beställde stoooor parabol.. så vore det väl fan rent ut sagt om jag inte kan se hockeyn.) =)

Så var jag ju tvungen att öpnna paketet o kolla så att allt fanns med och dessutom var helt... paketet var så stort så det fick ligga på köksgolvet... o tänk att när pissepojken kom in så fick han syn på den.. o där hade han inte legat innan så vips...


så var han i kartongen... nu är Pissen nog en av världens roligaste katter för alla ställen där han INTE har provlegat.. bara MÅSTE han provligga... en vinter gick det så långt att han la sig i ett skospår i snön... ja den mannen är både gammal o rolig.. vi hittar honom på de mest omöjliga ställena ibland... =)

Nu ska jag minsann ta o sätta igång o jobba lite... har lite företag som ska läggas in på datorn så att jag har o ringa på idag.. o till detta ska jag få mig en mugg java till.. så jag vaknar Ordentligt.. =)
innan jag slutar för denna gång så ska jag lägga in en bild på Ebbas allra första drottning... hon kom o visade mig i morse vad hon ritat.. o jag säger då... "ohh vad fint.. en princessa".... "NEJ säger Ebba... det är ju en Djottning" =))


... det ser man ju klart o tydligt att det är en "djottning" ... =) undra om hon gravid?? men det vågade jag inte fråga Ebba om... =)

ha nu en fin onsdag mer er!

*kram* så länge



Torsdag.. ögon och skor

Hej på er!

Då var det torsdag o ingen ärtsoppa har jag ätit idag... =) nepp o nix inte jag inte.. det är en av de "få" saker jag inte gillar... =) egentligen är jag kanske för trött för att blogga för klockan är kvart i 11 men tänkte att gör jag det inte nu då blir det väl ingte förrän efter jul.. haha... jaja jag vet jag borde skriva varje dag men jag har ju inte ett sådant spännande liv så det finns saker o skriva om.. bättre o dela med sig lite då o då tycker jag.. =)

Idag jobbade jag bara halv dag.. o det kanske jag ska börja med för jag sålde 3 stycken innan lunch.. bra på mej!!! =) Roger o flickorna kom o hämtade mig för Lizze skulle till ögon doktorn i Karlstad på den vanliga kollen.. nåja.. ibland kollar de bara snabbt o ibland får hon droppar i ögonen som förstorar pupillerna...


kolla in pupillerna.... =) stooooooora minsann...

Medans Roger o Lizze var till ögondoktorn drog jag o Ebba in på stan.. o gick till KappAhl där inhandlade jag mig ett par jeans... sen gick vi upp på mitt gamla jobb.. inte så många som  jobbade kvar men trevligt o träffa de som var där.. många kramar blidde det... o en av tjejjorna blev jätte glad o frågade om jag skulle jobba... nää sa jag jag hälsar ju bara på... åhhhh sa hon kan du inte komma tillbaka hit.. det vore så roligt... sånt är kul o höra... men nej jag har gjort mitt där.. o nu har jag ju världens roligaste jobb dessutom... <3

Efter en stund hämtade vi upp Roger o Lizze o så åkte vi ut till Bergvik för att inhandla vinterskor.. något jag o Roger hade dåligt av.. o flickorna hade väl växt ur sina...
vi var på skopunkten.. o där är bra o handla.. man får tredje paret gratis.. o köper man två får man andra paret till 50%.. vi handlade 8... jorå 8 par skor.. två par gratis o ett par till halva priset... =)))
två par till oss var... flickorna behöver det när det börjar bli blött o snöigt ute.. den som har barn vet att om de får in snö o kommer in sen så tar det lååååång tid att få skorna torra.. nu har de iaf att byta med...


här är alla skorna.. o jeansen hänger käckt över ryggstödet... =)

När vi gick där i sko affären o flickorna hade provat vars ett par skor o jag o Roger hade valt våra två par så skulle vi prova ett par till på tjejjorna... så la jag ifrån mig de 4!!! paren jag konkade på i famnen (Roger bar sina skor själv.. det var snällt av honom... *skrattar*) iaf jag lade ifrån mig dem i hög på golvet.. för att hjälpa Ebba på med stövlar hon skulle prova... vad ser jag då i ögonvrån.. jorå en personal som börjar plocka bort min skohög på golvet... NEJ stopp hojtar jag.. vi ska ha dom skorna men jag orkade inte både bära o prova skor på tjejjen här.. jisses hon blev nog livrädd stackarn när jag hojtade så... men vafan såå roligt är det INTE att handla.. o jag såg framför mig hur vi skulle vara tvugna att börja om från början.. o som sagt.. sååå roligt är det inte att handla.. (jag vet Roger.. du o flickorna älskar det.. men inte jag.. )

iaf så fick vi våra skor nedpackade i tre påsar.. o det var roligt o se när expediten skulle packa ner dem för hon fick kämpa lite minsann.. o precis när hon lagt i det sista paret så säger jag.. oh nej.. jag skulle ju få be om att få dem inslagna till julklappar alla paren... *skrattar* den minen hon hade i två sekunder innan hon förstod att jag skojjade.. den var värd o betala för... hahahaha...

jaja.. med en massa skor inpackade i bilen åkte vi till max o åt en hamburgare o sen for vi hem.. o kom hem lagom till flickorna att krypa i säng... själva har vi suttit vid vars en dator o nördat oss men det är bara för att våran box till tvn pajjat.. men jag har iaf varit social för jag ringde Canina i grums o tänk vi pratade i nästan 1½ timme... vi hade mycket att prata om.. hos henne började det snöa när vi pratade o jag bad snällt att hon skulle inte skicka vidare det.. men vi får väl se kanske är en massa jävla lappmögel ute imorgon när vi vaknar..

nu ska det iaf bli sängen.. o det utan att passera gå tror jag... för nu går ögonen i kors...

sov gott med er.. o ha en underbar fredag imorgon..

*kram* så länge




Söndag.. en summering av veckan..

Hej på er!

Ja denna veckan har gått fort och jag har inte haft tid till att blogga nånting.. men nu ska jag försöka summera veckan, eller nåja.. jag tar med det jag har kort på iaf.. =)

Först av allt så har jag ju jobbat.. o veckan började trögt måndag tisdag utan sälj alls.. då deppar man lite smått men sen lossnade det på onsdagen med ett sälj o lika på torsdagen med ett sälj till... MEN på fredagen då rasslade det till rejält och jag fick iväg 4 st... bra på mej tycker jag... =) så 6 sälj totalt denna veckan o det är kanske inte bra men okej iaf.. mycket vill ha mer vet ni.. =)

Förra helgen bokade jag ju köket på söndagen för att fixa till med mat innan Roger tog över mitt kök.,. då stod det fläskfilepanna a´la Grekland på menyn... den såg ut så här när den hamnade på tallriken..


mmm är bara såååå gott....

Mat under veckan har varit av blandad kompott... men jag har iaf fåt med två måltider till.. =)

en dag blev det...


... kyckling lårfilé med klyftpotatis o trattissås....

o en dag gjoder jag ett litet expriment... då fick det bli...


Lax bit på ruccolabädd i ugenen med en krämig sås o pasta... det var skit gott så det kommer jag göra fler gånger.. =)))

I fredags skulle vi ha Oktoberfest här hemma.. vår tyska granne Dirk


och hans dotter


Katarina är här i 1½ vecka och Dirk hade varit snäll o köpt med öl då vi skojjat med han i sommras när han sa att han skulle komma i oktober att då var vi ju tvugna o ha oktoberfest på oss... så jorå det blev så...

Jag bjöd på tacos.. men glömde ta kort när vi åt... (är det nått typiskt mig eller????)

Sen kollade flickorna tv... (ja inte Ebba mer än en stund sen blev det sängen för henne) och vi spelade kort o drack öl... och snaps..


här är Dirk redo för en skål... =) han hade aldrig spelat plump innan men vi lärde honom och sen fick han sikta på att slå Svantes usla påäng på 25p... o det gjorde han galant... ja det är ju inte svårt... svårare att försöka få mindre poäng än Svante... *skrattar*


Roger i allvarlig disskution med Dirk....


Ah se... han kunde flina upp sig lite oxå... <3

Vi hade en trevlig kväll... dock var väl kanske dagen efter inte riktigt lika.. hmm trevlig eller vad man ska säga.. nåja det som är så rätt ena dan kan vara galet dagen efter... så lördagen gick i slöheten och återhämtningens tecken... *skratt*

Idag har det iaf blivit desto mer gjort... jag har vikit 4 maskiner  tvätt o ska nu få mig en dusch för att sen fixa mat innan vi ska till Farmor o farfar för en fika.. o Roger han sliter hårt idag...


han slipar taket.. o har bestämt att slipa hela.. det blir finast så menar han och det är ju sant... hmm ibland kallar jag honom för mister milimeter.. o det är bara för att han är milimeternogrann... men jag klagar inte det är bra... tar lite längre tid då bara.... men blir fint när det är klart... =)

Så måste jag ju nämna att Leksand vann en viktig seger mot Örebro (min chefs lag) igår.. en spännande match som avgjordes på straffar.. till Leksands fördel... det kändes jäkla gott... =)

Önskar er alla en fortsatt skön söndag och en spännande vecka som kommer...

*kram* så länge

Söndag.. köket..

Hej på er!

Jaha då har helgen snart gått.. det har varit en bra helg... tjejjorna är fortfarande förkylda men ingen feber o inte värre än att de kan gå till skola/dagmamma imorgon... så nästa vecka hoppas jag få jobba utan att ha barnen hemma.. även om det gått bra så är det knöligare..

I helgen har det gått frammåt i köket.. igår höll Roger på o fixa bort klämmor o dyligt samt fixade en skiva för det gamla fönstret.. sen drog han bort all tapet vid dörren mot vardagsrumet.. o där bakom gömde sig...


gammal timmer vägg... den är ju nästan synd o sätta panel över.. får se om vi målar den.. tål att funderas på.. på bilden sitter det kvar gammal spik o lite tapet o wellpapp.. så det ser inte så snyggt ut.. men kan bli skit snyggt.. mmm får fundera på det en stund... =)

Efter att vi gjort det vi kunde under lördagen så blev det lite tv o mys.. vi drack en öl och åt..


kyckling i pitabröd med en ädelostcreme... mmm himla gott var det iaf... =)

Idag när jag kommit upp och fått i mig kaffe.. ja annars vaknar inte jag.. så "bokade" jag köket i två timmar.. ville förbereda mat o så innan han började slipa.. så jag gjorde ett hälla-ut-bröd som vi åt till frunch.. o stekte pannkakor till flickorna.. sen har jag förberett middag åt oss.. en Fläskfilépanna a´la Grekland ska det minsann bli...

Sen fick Roger ha köket för sig själv.. o jag o flickorna gick ut.. de för att leka o jag för att skotta ur hönshuset.. o det var ingen dans på rosor det inte.. jisses vad damm o skit.. men Lizze hjälpte mig att tömma skottkärran o fick 5 kr kärran.. så 50 spänn tjänade hon... duktig tjej.. =)

jag gjorde klart nästan allt.. men hade inga krafter till de sista som måste skrapas med en vass spade.. där tog armarna slut.. jag får ta det en annan dag eller så får Roger hjälpa  mig.. =)

Nu ska det snart bli mat.. ska fixa igång allt o sen ska flickorna i badet... jag sitter o följer Leksandsmatchen mot Tingsryd på everysport.. läser rapportering.. ville inte köpa hem den utan spar tills nästa match då Leksand möter Örebro.. det ska bli spännande.. =)

avslutar med två bilder på katterna... de kan då hitta de mest roliga ställen att ligga på..


Pissen hittade korgen med vantar o mössor som jag satt ner i Ebbas gamla bilstol för att jag skulle gå igenom den... jorå han passar bra som handske kanske.. blir varma handksar... hehe...


Iza har krypit in där det ska sitta en låda i min skänk.. jorå han lyckades pressa sig in där,, =)

nu ska jag börja med maten.. önskar er alla en helt underbar kväll...

*kram* så länge... =)

Onsdag.. sjukt...

Hej på er!

Jahapp då är det onsdag och veckorna går fort... stackars Ebba är sjuk igen.. det är tredje gången på en månad... man kan bli galen för mindre.. men det är synd om henne hon snorar o hostar o har lite feber.. men inte så mycket som sist iaf.. och det är ju bra... då Ebba är fantastiskt duktig på att sysselsätta sig själv så har jag henne hemma o jobbar ändå.. o det gick bra igår.. o jag hoppas att jag kan jobba idag oxå.. men det går nog.. hon ska göra pärlplattor o måla säger hon.. o då får ju inte jag vara med iaf... eller jo jag får sitta bredvid.. men får absolut inte lägga mig i.. *skratt* ja hon är rolig denna unge.. o hon är pigg trots förkylning..

Igår när lizze hade kommit hem försvann de på övervåningen.. o där skedde en förvandling utan dess like... ner kommer .....


... drottningen af Sörby.. som mycket allvarligt talar om att drottningar går i foppatofflor.. *skratt*

som om det inte var nog med detta celebra besök i köket så kommer dessutom...


... princessan af sörby... dock inte i foppatofflor (tror inte princessor går i sådana det är det nog bara drottningar som gör) utan i "klack skor" ... =)

Underbara ungar.... =) man har ju aldrig tråkigt med dem ikring sig... =)

Nu kom mitt bloggande av sig lite... av vad kan jag tyvärr inte berätta här... men det får bli mer bloggande en annan dag.. nu ska jag försöka samla mig lite.. o sen jobba...

Jag önskar er alla en bra dag... och jag har mina tankar hon en vän.. (hoppas det löser sig)

*kram* så länge

Lööööördag!!!

Hej på er!

Ja då var det Lördag då.. helt underbart.. känner att förkylningen slitit på kroppen men har sovit gott inatt o känner mig utvilad idag.. så vi får väl se hur utvilad jag är när dagen är slut.. för snart ska jag gå ut o gå med Spookie o sen blir det väl "köks-röj" det ska bli sååååå skönt när det är klart.. o det måste vara klart till mitten på November för då vill jag få upp "stakarna" =)

Veckan som har varit har varit bra... jag har sålt skapligt även om det blev Noll torsdag o fredag... men men .. det kommer... iaf så fick jag iväg 27 sälj första månaden... och då har jag ju lite o kämpa för nu i Oktober... så mer än 27 vill jag allt få iväg..

I Onsdags var jag, Flickorna och Kristina ute i skogen en vända.. ja den vändan varade två timmar.. men vi fick ju lön för mödan..


Ebba poserar brevid korgen som är alldeles full med svamp.....


Lizze poserar oxå... ja hon är en hejjare både på att plocka svamp OCH hitta den... hon är vältränad med andra ord... hehe... Det är fantastiskt att bägge tjejjorna gillar o gå timmar i skogen o plocka svamp.. Johanna är lika dan... men Johan den stackarn.. han brås på far sin.. han tycker det är tråkigt o så snubblar man o vrickar fötterna.. *skratt*

Som jag brukar säga... så roligt det är att plocka svampen lika tråkigt är det som kommer sen.. rensandet.. men igår satte jag mig med all avamp på bordet o så rensade jag medans jag jobbade... för prata i telefon o rensa svamp samtidigt DET kan jag.. o jisses det gick riktigt bra.. även om det tog 4½ timme att rensa så gick det lättare medans jag ringde kunder... =)


så här såg skålarna ut efter ett tag.. gula för sig o trattisar för sig... =)

Sen var det dags för lunch.... o då tyckte jag att jag varit duktig så då blev det snabbt enkelt men ändå lyxigt.. OCH gott framförallt...


makaroner med smörstekta trattkantareller.... mumma det... Lizze fick lyx hon med när hon kom hem... ett helt gäng smörstekta trattisar.. det gjorde den flickan glad så hon hoppade jämfota.. =)

Jag pratade en stund med Danica i telefonen oxå.. då vi avhandlade ditt o datt och det är så bra med henne för hon vet att jag inte lägger mig i... =) det är roligt o prata med henne o vi skrattar mycket.. vem av oss som är tokigast vet ingen.. men vi bryr oss inte.. vi har ju kul juh!!!

När jag jobbat klart förvällde jag svampen och frös in.. det blev två påsar med gula och 4 påsar med trattisar... sparade lite av det jag förvällt för vi skulle ju ha lite till kvällens mys-mat oxå...
och nu kära mamma o pappa får ni blunda... *skratt*


Hästfilé med hemmagjord klyftpotatis och trattissås... mmmm såååå gott... detta var min tallrik... Roger han ville ha sin så här......


såsen på potatisen... =)

Ja kära vänner ni som nu sitter o funderar över HUR I helv... man kan äta häst.. o det ska jag tala om att det går alldeles utmärkt... det är egentligen det köttet (förutom vilt) som faktiskt haft det bra.. o om vi svenskar åt MER häst så slapp dom fraktas på trånga transporter till Italien för att slaktas o säljas där.. hur hunant är det då??? stå i trånga transporter sönderstressad under resan till Italien... nej mer häst åt svenska folket... o billigt är det... filén ger jag 150kr kilot för.. (färsk)

nu ska det bli lite fika här hemma.. jag har bakat en biggans-nöttosca... o den är super god... får väl lägga upp bild om det imorgon....

sen blir det leksandströjan på för ikväll möter de Sundsvall.. men ska inte köpa hem matchen.. det blir så dyrt att köpa hem varje match.. (som om någon är sponsringssugen när det gäller.. så kontakta då mig direkt... *skratt*)

Ha en bra lördag... o lycka till alla ni som spelat lotto o tips o annat man spelar på lördagar... =)

*kram* så länge




RSS 2.0