Söndag... tjuvstart på sportlovet.... =)

Ja jisses nu har jag slarvat med bloggandet.. jag tror det är OS fel... kvällarna går ju åt til att hejja på de svenska olympikerna... hejja hejja... o det har gått ganska bra.. lite fler medaljer har det allt blivit...

Idag bestämde vi oss att gå ut o grilla korv... men vi hade inge korvbröd... nåja jag är ju inte den som går bet... jag skickade ut Roger o barnen att göra upp eld o leka... så bakade jag egna korvbröd... hittade ett jättebra recept på matklubben.se (en sida där jag är med för att få lite tips o goda recept)

Sagt o gjort... bakade 12 st korvbröd... (ja jag hade ju bråttom o gjorde bara på en halv sats.. )


så här blev dom... o dom var verkligen jättegoda går att äta som matbröd om man vill.. =)

När de var klara gick jag ut för att kolla "grill-läget"

Ebba hade fått gungorna framgrävda......


Lizze o Roger hade koll på elden......


.... är det bus på G eller????  =)


Lizze o Spookie ute i djupsnön.....


Vi fick vänta en stund på den perfekta glöden... men sen blev det korv med bröd o varm O´boy utom till Ebba hon ville ha sin kall... =)


2 söta flickor mumsar korv....


mmm.. lite mysigt var det.... ända till Ebba gnällde o var kall o kunde inte göra ett dugg.. så hon fick gå in... o då kunde hon äta korv... =))


...... fler som tycker det är mysigt att äta korv ute.... =)

När vi ätit o Ebba satt inne i stugvärmen så ville Lizze åka skidor... så det var bara att leta fram dem o pjäxorna... men Roger hade lyckats gömma stavarna någon annan stans... så Lizze fick ett par gåstavar... bättre än inget.... man tager vad man haver heter det ju....


Redo för start........ =)


Framtidens skiddrottning kanske... ? =))


.... hmm.. med lite mer träning så är hon nog startklar till Os 2022... =)

Nu under resten av söndagen ska vi bara mysa o sen ikväll ska jag göra en fläskfilépanna ala Grekland... ska lägga in bild på den sen... det är en massa gott i den.... flickorna ska få pannkaka... sen blir det femmilen ikväll där vi hejjar på våra svenska pojkar... hoppas de kan sätta åt mister "kaxpelle" Northug....

ha nu en bra söndag alla....

*kram* så länge

Måndag... Kallt, snö o väldigt synd om "fjollorna"... !

Måndagen började perfekt... för att var en måndag iaf....

trots mer lappmögel och svinkallt.. -22 klockan 6 så vann Sverige över Finnland i hockeyn.. jag är så glad att matchen började kl 6 o inte mitt i natten.. för nu är jag väl  något sånär utvilad... =)


Så grattis till Sverige.... nu är det bara att lägga in en växel till o ånga på så långt det håller o räcker till... =)

Hörde på radion idag att av detta snökaos som kom i helgen så är Stockholm mest drabbat.. för tunnelbanan kan inte köra ovan jord.. o kollektiv trafiken kan inte köra alla turer o mycket förseningar etc etc... OJ.. stackars "fjollor" säger jag bara... dessutom ska de nu ut i sina bilar... o det kommer bli massor med avåkningar krockar stående bilar etc... *undra när de ska lära sig att även Stockholm ligger i norden och kan drabbas av fenomenet vinter....

Jag är övertygad om att de som med nöd och näppe undkommit takras.. eller fått sina djur dödade i takras också¨tycker att det är mest synd om "fjollorna" .. ja ni får ursäkta men jag blir liite irriterad... !

Nu är inte vi värst drabbade heller.. vi har blivit framplogade... (inte riktigt så insnöade var vi men det lät bra... haha) nåja vi har fått plogat iaf o kan köra uten problem när vi ska iväg... o det är ju bra... =)

Min goda vän Danica som bor i stockholm.. eller utanför har iaf under hela helgen tagit sig till o från sitt jobb med sin lilla pärla...  men så har hon ju bott i hälsingland och är van att både förberreda både sig själv och bilen inför vinterkörning... hmm kanske du ska hålla kurs för 08:orna danica??? =))


här är en bild på henne när hon var hit i Augusti... *kram på dej* =)
(hon skulle gå in och dementera det jag skrivit så ni får väl hålla utkik efter hennes kommentarer.. haha)

I helgen när det snöade som värst så kom Ebba o hade "klätt" upp sig....


Hon ser lite butter ut.. men hon är glad.. råkade bara bli en dålig bild.. beror nog på fotografen... mig asså... =)))

snö fick vi ju mycket av till det vi redan hade men inte så det är synd om oss.. men här kommer lite "snö-blder"


fåglarnas lilla hus....


ladan......

nu ska vi ta o elda upp lite värme o så blir det nog lite Os-sammandrag... går inte att gå ut i kylan så vi håller oss inne...  ikväll spelar Leksand mor almtuna plus att det är skidor... som vanligt får jag fullt upp....

ha nu en bra dag alla....

*kram* så länge

Söndag... en vintrig o kall söndag...

Ja veckan springer fram antingen beror det på all sport på tvn eller så går tiden helt enkelt så här fort.. hmm får nog klura på det under dagen... =)
Det är iofs väldigt bra om tiden går fort nu för nu är jag TRÖTT på vintern... igår fick vi mer snö så nu är vi nästan insnöade... det vräkte ner hela dagen o kvällen.. så det blev nog sina modiga 2-3dm svårt att säga då det blev vallar för det snöade ju inte bara.. det blåste naturligtvis oxå.. OCH var -12.. sköööönt.... *inte*

Idag skiner solen men det är INTE varmt... inte ännu iaf... -15 stod termometern på när vi steg upp i morse.. *suck*  näää nu röstar jag för vår o VÄRME!!! lyckliga mamma o pappa som snart drar en vecka till kanarieöarna... det är er väl unt... =) Dit ska de åka för att fira Pappa för han fyller 70 den 27:e februari.. hipp hipp hurra!!!!

Jag har varit dålig o använda kameran i några dagar... har iofs inte funnits så mycket att fotografera.. lappmögel vet ni alla vid det här laget hur det ser ut så jag satt o rotade bland lite gamla bilder istället..  så här kommer lite foton på mina små flickor.. både den sminkade och osminkade versionen haha... =)


Lizze har sminkat sig... o det ser mycket bättre ut än den gången hon snodde Johannas mörklila ögonskugga o målade HELA ansiktet.... =)


En sminkad o glad liten bubbla oxå.... =)

Ja fina tycker de om att vara flickorna bus..


Mammas "sessor" ja jag hoppas snart det blir så varmt så de kan få gå i fina klänningar .. =) och barfota....

Små blonda sötisar.... =)

Ja det var lite bilder på mina flickor det... nu ska vi iaf ta lite om OS oxå.. då jag trots allt ägnar mycket tid till detta underbara fenomen... =)

Igår blev det både GULD och BRONS i en o samma tävling... visst prtar jag om hellner och Johan Olsson... en sån spännande tävling i skidor är det länge sedan man såg.. o så himla skönt för dem att få vinna och komma trea.... GRATTIS!!!!!!


Hellners målgång.... skön syn för ett svenskt öga.... =)

Det bästa av allt... vi tvålade till Norrmännen så det bara sjöng om det.. haha... "vad skjer med Northug da??? " haha... sååå skönt o spöa skiten ur norrmännen... varje nation som vinner över norge gör det bra!

nä jag är ingen älskare av vårat grannland... inte det minsta... så när norge fick stryk i hockeyn.. jublade jag.. hejja schweiz... haha... men naturligtvis är det lite extra skönt när vi spöar dem i skidor...  så fortsätt att sätta normännen på plats i skidor... hejja hejja... =))

nu ska jag nog ta och väcka "sleeping beauty" Roger som inte har masat sig upp ur sängen ännu.. lite kaffe på sängen ska han få.. sen måste vi försöka få någon som kommer o plogar fram oss ur snön.... =)

ha en underbar Söndag alla...

*kram* så länge






Onsdag... bara sport... =)

Ja vad ska man säga.. det är OS-tider och det blir mycket sport på tvn.. stackars Roger som inte är intresserad alls, Nåja.. han är ju lite engagerad när han väl sitter vid tvn... men han har annat o göra så det är inte så fasligt synd om honom... men det lät bra.. eller hur... =)

jag tänkte bena lite om vad som händer i sportvärlden.. ja nu ska ni inte få långa rapporter utan bara lite allmänna tankar från mig... =)

Jag tänker faktiskt börja med något som inte har med OS alls att göra... utan något som berör mig mycket.. och framför allt imponerar på mig enormt... i går kunde man läsa i NWT (nya Wemlandstidningen) att Anders Olsson ska åka vasa loppet i år... igen.. !!! han är helt sanslös den mannen... men nu har han fått sig en ny skidsläde från ett företag i Vansbro så han har testat den två rundor.. (OBS! TVÅ rundor o bestämt sig för att åka 9 mil... jaja vad ska man säga)


Den 7:e Mars bär det av, Jag hoppas tv visar honom i massor... han har ju bestämt sig för att åka under 10 timmar med råge... för den som vill läsa hela artikeln finns den här
http://nwt.se/sport/article660726.ece

Jag kommer hejja på dig Anders... !!!!! =)

Något mer icke OS-relaterat... Leksand möter Oskarshamn ikväll och Malmö på fredag.. jag hoppas innerligt att de spelar bättre än när jag såg dom... det måste dom!!!!!! så ikväll blir det att förja ref via datorn o på fredag går matchen på tv... o då krockar det lite med OS.. men man får väl i värsta fall zappa... hehe... jag har faktiskt inte kollat vad som är på OS på fredag. ikväll kan jag ju sitta med datorn framför mig o ha OS på tvn... =))

OS ja... ikväll är det curling o det är en sport jag gillar o titta på.. tyvärr blir det bara just under OS som jag kollar... men det är roligt... så är det störtlopp för damer... fast någon svensk medalj tror inte jag att det blir.. men vi kan hoppas sen är det herrarnas sprint både kval o final.. o där har vi ju medaljhoppet Emil Jönsson och även några fler svenska som gjort bra ifrån sig.. det ska bli spännande...
och så är det hockey.. först damkronorna som möter Kanada.. o den ska jag försöka se om jag orkar.. o sen spelar herrkronorna sin första match mot Tyskland.. men då har nog jag redan somnat... (man kan ju inte orka vara med på allt... )

Till sist skickar jag ett stort grattis till ...


Björn Ferry... grattis till guldet och tack för ett spännande lopp... det var riktigt riktigt spännande...
skickar grattis till Kalla som oxå tog guld härom dagen... =)

ja som ni ser jag har fullt upp i sportens värld.. men det är sååå roligt.. =))

nu hoppas jag att ni alla får en underbar sport/sportfri dag och kväll...

*kram* så länge

Lördag... dagen efter match

Hejsan hej på er!

jaha då var det Lördag och igår var vi i Leksand jag och Roger... =)))) vi hade det jätte mysigt... trots en kass match... ja kass från Leksands sida iaf... tom Leksands ena tränare Christer Olsson har uttalat sig o bett om ursäkt... så här sa han... "Vi vill be om ursäkt till supportrarna och alla som var i hallen idag. Vi vill ge alla som betalar något mer än det här,"

ja o det var fan det minsta de hade kunna sagt.. så kass var dom... men vi hade det roligt o trevligt iaf.. först var vi på en restaurang som heter Bospoern och åt mat...



... Plankstek blev det.... o det var jätte gott...

Roger drack CocaCola... o ändå...


... Såg han glad ut.... =) han skulle ju köra hem sen... (tack för att du körde mig både dit o hem säkert... *kram*)

jag tog två ...


... öl till maten... sen ville jag inte ha mer... man har ju inte tid att springa o kissa mitt i matchen... haha...

Sen drog vi till ishallen... jag iklädd min leksandströja o roger med min leksands halsduk...

vi stod i klacken o sjöng o hejjade så idag är jag lite heser... men det var det värt... o även om nu leksand spelade dåligt så hade vi en mycket trevlig o bra dag... o bara att få stå i klacken igen... ja vad kan man säga... det gjorde mig glad... i hela kroppen... jag tror Roger tyckte det var lite roligt oxå.. för han sjöng o hejjade han med... jag tror det bor en smygleksing i den mannen,... haha...

vi hade en mycket trevlig dag/kväll... och idag har vi varit ganska lata o jag har varit seg... men det var helt klart en underbar present.. så tack Roger för att du står ut med mitt stora intresse för sport över huvudtaget o Leksand o hockey i synnerhet.... =))

Här kommer en bild från matchen.. var lite svårt att ta kort då jag var alldeles för engagerad i matchen...


... mina "pöjkar" =)))

nu ska barnen snart krypa i säng sen blir det OS för min del.. både damkronorna spelar och sen blir det skidskytte... som sagt... jag gillar sport... =))

ha en en underbar lördagskväll imorgon är det alla hjärtans dag.. o då ska vi överraska flickorna med att åka till Torsby o bada i äventyrsbadet där.... =)))

*kram* så länge

Onsdag... min dag... =)

Ja då var det denna dagen där man blir ett år äldre... men som det stog i kortet från mamma o pappa.. ett år är ingenting så länge man inte lägger ihop alla åren... hehe... tack mamma o pappa.. =))

Jag har fått så många gratulationer idag så man tror att jag fyller 70.. istället för 28 *harkel* det har ringt några o grattat.. o på FB har jag fått ca 35 gratulationer... o det är trevligt!!! =)

jag hade ju redan fått presenter tidigare så det visste jag att jag inte skulle  få.. men jodå Roger hade en liten överraskning ändå.. i form av trisslotter... men dock utan vinst... det hade varit trevligt med några miljoner eller 100 000 eller 25kr... men nej då.. det skulle vi inte ha idag iaf..

jag fick oxå en spargris av Lizette som hon egentligen fått.. men hon ville att jag skulle ha den o spara pengar i... dock är det hål i botten på den.. fast det gör inget... jag har inga pengar att spara iaf.. hehe..

flickorna har sjungit för mig innan de gav sig iväg i morse... det är gulliga ungar... o de stora barnen har ringt o grattat sin gamla mor.. oxå trevligt att de kommer ihåg.. =) tack alla barnen... =)))

När Lizze kom hem fick hon hjälpa mig baka tårta.. o det gjorde hon mycket bra....


Bäst var nog o slicka skålen... hehe...


duktig tjej må ni tro... men så brås hon på mamma juh.... haha...

Lizze ville promt att det skulle synas på tårtan hur gammal jag blev.. hon frågade om ljus.. men man har ju inte lust att vaxa hela tårtan... så det fick bli siffror i choklad...


Av någon anledning så ser siffrorna 2 och 8 lite konstiga ut... tycker ni inte??? haha...

medans vi väntade på att Roger o ebba skulle komma hem så passade jag på att byta om inför kvällen... var ju hockey på tvn... Leksand - AIK (en jämn o spännande match som Leksand vann.. vi skickade AIK till Sibirien,, haha)

Sen blev det tårtkalas....


Ebba gillade.....


Lizze gillade......


Jodå.. Roger gillade han oxå....


Jag gillade oxå tårtan.. så tack Lizze... perfekt att ladda upp inför match med tårta... =)

När vi ätit tårta ville Ebba spela tv-spel... jodå hon kan hon... ja kanske inte så himla bra.. hon spelar Mario kart... man kör bil på en bana.. hon kör både i diket o åt fel håll.. men inte spelkar det henne någon roll... hon gillar bara att spela juh... inte så noga o vinna... härom dan när hon spelade såg hon ut så här.... =)


Haha... visst är hon underbar... vet dock inte om mössan fungerar som störtkruka eller nått.. men hon är rolig... =))))

nu är klockan halv 11 snart och nöjd med min dag ska jag krypa ner i sängen.. snart är det Fredag o då far vi till Leksand jag o Roger för att utnyttja min present... =)) ska bli såååå roligt...

så tack igen alla underbara människor som grattat mig... Godnatt !

*kram* så länge

Tisdag... snorigt o kallt

Ja det är kallt fortfarande.. när vi steg upp i morse var det -15... när Roger o barnen åkt så var det
-17.. o hur kul är det då... *suck* men men nu skiner solen

Det är iaf vackert när solen skiner... men jag sitter helst inne o tittar ut... haha

men offrade mig väldigt snabbt för att ta en bild så ni får se att det ÄR vackert... men kallt.. hurr...

det blir kanske lite varmare tills jag ska ut o möta Lizze när hon kommer med bussen.... sen fryser jag nog för att jag har nån jäkla förkylning i kroppen.. ena stunden är jag täppt i näsan o i nästa så rinner det som en öppen kran... men jag ska INTE bli sjuk för jag ska på hockey på fredag.. o dit ska jag om jag så är döööööd.... =)))

Hockey biljetterna har jag ju fått av Roger i födelsedagspresent.. fick dem förra veckan juh.,.. men fyller inte förrän imorgon... men han kunde väl inte hålla sig.. *ler* han är lite rolig den där Sambon... för igår kom han hem från jobbet o hade paket med sig.. till mig... =) han visste inte vart han skulle lägga det.. så han gick o tjatade om att jag skulle väl kunna öppna det... men jag sa jag fyller ju inte förrän Onsdag.. kan väl vänta tills dess... men han tyckte att jag kunde öppna paketet i går kväll så räckte det om de sjöng för mig imorgon.. haha....

så jag fick väl sätta mig i soffan så kom flickorna sjungandes med paketet mellan sig... =))


Skönsång må ni tro det var... =)  Ebba hade redan hunnit krypa i pyjamas för det skulle ju bli sängen för dessa skönsjungande flickor efter uppvaktningen.... =)


DE var lika nyfikna på vad som var i paketet som jag... =) jag sa till Ebba att jag trodde det var en elefant i paketet men hon sa "nää... den fåj inte plats däj ju.. du skojjaj baja mamma" hehe... o faktiskt hon hade rätt den lilla bruden... det var ingen elefant.... utan...


.... en kokbok.... o sånt gillar ju jag... jag var tvungen att fråga Roger om han var hungrig efter som han så gärna ville att jag skulle öppna paketet redan igår istället för imorgon... han mummlade bara nått otydligt till svar om att njae men  då hade jag ju nått att läsa... haha... han är iaf go den mannen.... *ler stort*

så nu ska jag faktiskt krypa ner under filten i soffan o läsa lite i min nya kokbok... *ska bli trevligt* kanske kan glömma lite av min frusenhet då oxå... mer kaffe törs jag nog inte dricka.. har hunnit med 4 muggar här nu på morgonen.. o vill ju inte ha stora kaffedarren... hehe...

ha en bra dag alla....

*kram* så länge

Lördag.. dagen efter... =)

Ja då var det lördag o helg o ledigt... skönt... och idag är det dagen efter fast kanske inte på det sättet ni tror.. jag är INTE bakis... utan det är dagen efter en mycket viktig match... ett stort derby ägde rum igår... slaget om...


.....Siljan... sverigers 7:e största sjö

nu stod väl kanske inte slaget om själva sjön utan mer vilka som är det BÄSTA hockey laget vid Siljan.. o det handlar naturligt vis om "storebror" Leksand mot "lillebror" Mora.

Detta gick alltså av stapeln i går kväll... men inför en sådan VIKTIG match måste man ladda om inte hela veckan så gott o väl hela dagen... =) jag hade igår till min hjälp Ebba som hjälpte mig "ladda"
på förmiddagen så laddade vi med lite hårdrock

... yeah... heavvy Ebba... =)))

Sen förberedde jag maten till matchen.. det är ju väldigt viktigt att man äter gott o bra när det är hockey...  så det blev ....


... ugnsstekta spareribs.. (dock inte mina på bilden)

och givetvis till detta drack vi....


... öl.....

Det var uppladdat för en mycket spännande kväll... och spännande blev det... jisses.. det hela fick tillslut avgöras på straffar... som Leksand vann... !!!!! =))
Så två pinnar ficxk vi med oss i den matchen... och vinst i slaget om Siljan... som vi vann med 3-1 i matcher... Bra på Leksand!!!!



hittade lite bilder (dock inte från matchen igår) men vill ju dela med mig av "mina pojkar" =)

Idag ska vi nog kanske gå ut o grilla lite korv med flickorna.. o Lizze har pratat om att hon vill åka skidor.. så vi får se vart vädret tar vägen.. jag trodde vi skulle få soligt o fint idag men just nu är det väldigt grått o trist.. dock inte så kallt.. "bara" -3

jag hoppas att ni får en mycket skön o trevlig lördag...

*kram* så länge..

Tisdag... inga hål men hål ändå....

Ja då har veckan börjat,  med rasande fart är det redan Tisdag.. Ebba har varit hos Yvonne hon var som en liten sol i morse innan vi åkte för hon tycker det är så roligt att åka till Yvonne... det var nämligen jag som lämnade henne då Roger o Lizze åkte buss. Idag ville hon vara fin i klänning oxå... o det är klart hon fick... =)


Här dansar hon fram... hon skulle ha diadem oxå.. men vi fick ta av det när hon skulle ha på mössan så vi stoppade det i ryggsäcken.. men jag tror inte hon haft det idag,.. hon har nog glömt bort det.. kanske hon kommer i håg det imorgon.. då  hon oxå ska ha "gympatik.. i gympatiktalen..." hon har en egen gympa väska o gympa kläder självklart.. =))

När Lizze kommit från skolan skulle vi till Hagfors.. så vi åkte till Johanna o Joline o där fick vi jätte god nybakad sockerkaka med "gojs" i.. mmm... tack Hanna för den... =)

Joline blev glad när vi kom.. eller ja glad att Lizze kom iaf...


Lizze fick stora kramen när vi kom... men inte jag... men jag fick kram o puss när jag gick.. så tack för det Joline.. det tycker mormor om... =)))

(hon är lite snål nämligen den donnan ibland... o frågar jag om hon kan säga mormor.. så säger hon "neeeej" haha... en goding är hon iaf... )

När vi fikat o pratat en stund så var det dags för mig att åka iväg en stund... jag skulle nämligen till ...


mmm tandläkaren.. o det vet ju alla att det är inte billigt.. jag brukar säga att det kostar ca 500kr att ta i dörrhandtaget.. o sen kan det bli hur dyrt som helst..

men efter som jag stått i kö för att få komma dit i nästan 3 år så var jag ju glad att få komma.. så det var ju bara att masa upp hela lekamen i stolen o öppna käften så stort man kunde.. ville ju inte att de skulle missa några tänder när jag nu var där... =)

jag hade inga hål.. *dutti kicka* men å andra sidan har jag ju bara haft två hål i hela mitt snart 43-åriga liv... men tandsten... o det visste jag ju oxå så nu ska jag få gå 3 X 45 min för att ta bort den.. o även om det inte koster multum såp blir det nog ett litet hål i plånboken o ekonomin ändå... Så inga hål i tänderna men hål i plånboken... jaja.. det är smällar man får ta... =)

Nu har flickorna lagt sig och jag ska sätta mig framför tvn... för snart börjar vårat favvo program...


Japps.. Dr House... en helt underbart galen läkare som löser en massa knepiga sjukdoms-fall.

så jag önskar er alla en riktigt mysig tisdagskväll...

*kram* så länge

RSS 2.0