Onsdag... Sol och snart Midsommar

Hej på er!

Ja då var det dags igen för att skriva av sig lite.. o nu var det ju nästan en vecka sen jag skrev sist.. jaja så är det när man har fint väder och inte sitter vid datorn.. sen har min laptop krachat så då kan jag skylla på den ett par dagar.. o det är faktiskt sant för jag hade lagt in bilder på den o sen funkade den inte.. så nu har jag Rogers dator o fick lägga in bilder på hans dator så får han fixa min... bra på honom.. =)

Det är strålande väder ute o varmt o skönt... o jag hoppas det får vara så fram till Midsommar o gärna längre... ska försöka få två veckor ledigt tillsammans med Roger om det nu inte blir "praktik" vilket jag ska ut på för att förbättra statistiken till valet... jaja det är en lång historia allt o den drar jag inte nu... sista ordet är inte sagt ännu.. men jag har iaf satt upp mig som timvikarie på flera assistans bolag eller vad det heter... =) som personlig assistent o jobb går före praktik.. o lön går före a-kassa så vi får se vad som erbjuds... =)

Renoveringen av köket kommer starta... NU.. fick nyss hem vägg panel som ska "mjölkas vita" men först ska det rivas ut och läggas nytt golv... jag ska ta kort på köket nu innan vi börjar.. och resultatet när vi är klara... bloggandet kommer ske sporadiskt under denna period.. =) sen ska jag ju få främmande till Midsommar av goa Danica...  då blir det party o skratt som gäller.. så det blir partyhatten på o magmuskel träning inför.. =)



här är en bild på henne när hon var här sist.... =) snart ett år sedan... men o så roligt vi ska ha.. =)

Jag hade besök i Måndags oxå.. till Tisdag morgon... Johanna och Joline var hit o vi grillade på kvällen och hade det mysigt... =)


mormors troll.. hon stod inte still en sekund så svår o fånga på bild minsann.. men jag lyckades med en bild.. =)

När de åkt med Roger igår på morgonen så hade jag en "telefon" dag där jag försökte fixa så mycket som möjligt med jobb/praktik/ledighet.. var ingen rolig dag alls igår.. men tillslut gick jag ut o klippte gräs... man måste göra av med agretionerna nån stans juh.. =) innan gräsklippning hade vi pannkaksfest... eller flickorna hade iaf...


gjorde egen rårörd jordgubbssylt till... det gick hem.. hos Lizze iaf... =)


Lizze gjorde goda pannkaksbakelser med jordgubb, banan och den rårörda såsen... =)

Nu är det dasgs för lunch.. idag blir det kyckling o pasta... sen ska vi gå till badet o se om någon törs bada.. men doppa fötterna törs vi nog allihop... =)

avslutar med två bilder på en sommrig dansande Ebba.. =)




Önskar er alla en underbar dag.. och OM vi inte hörs innan så ha en underbar Midsommar...



*kram* så länge

Torsdag... Varning för...... =)

Hej på er!

Ja då är snart veckan slut.. imorgon är det fredag igen o det är mysigt.. =) idag skiner solen o det är jätte varmt o skönt redan fastän klockan inte är mer än halv 10... igår var också en toppen dag så nu hoppas vi det håller i sig... när jag kollade vädret för nästa vecka så såg det ut som midsommarafton för en gångs skull skulle bli solig o varm... men men vi har inte kommit dit ännu så jag avvaktar med glädjen till den dagen.. =)

Idag gläds jag åt andra saker... nämligen att jag ska på jobb intervju på måndag.. klockan 12 ska jag vara i Forshaga o träffa en Lillemor för jobb som personlig assistent till en kvinna.. ska bli jätte roligt.. för första gången på nästan ett år så är jag kallad till intervju.. *glad* så håll tummarna vänner för att det går bra... jag vet inte så mycket om jobbet mer än att man jobbar dygnspass.. och ca 6-7 pass i månaden o då blir det nästan heltid... =) det ska bli jätte spännande... =)

Idag ska jag fortsätta med vad jag gjort de senaste två dagarna... klippa gräs...  klippa gräs i tre dar tänker kanske du nu.. hur stor tomt har hon... men nåja den är stor men kanske inte så stor så det tar tre dar o klippa om man orkar med sig.. men jag kan ju bara klippa till kroppen säger stopp.. (pga min fibro) o då får man ta det i etapper... =) idag ska sista svängen tas.. så går det väl två dagar så får jag börja om från början igen.. haha... nåja men nu var det iaf nödvändigt.. för gräset var jätte långt...


här ser man skillnaden...


fint blir det... fast vid studsmattan är det omöjligt att få bort allt om man inte lyfter bort den.. o det orkade jag inte själv.. så där får det minsann vara lite gräs... =)

Igår hade vi ju så fint väder varmt o skönt.. så när jag hämtat Ebba hos dagmamman åkte vi hem för att ta på klänning.. o båda två ville ha de klänningarna de fick av mormor o morfar som de köpte i Spanien...


Se vilka fina flickor i fina klänningar..... =)

Jag hade fler bilder jag tänkt lägga upp men att ladda upp dem tar jätte lång tid idag.. så jag får lägga in fler en annan dag.. har inte tiden att sitta o vänta 5 minuter för varje bild...

ska avsluta med att berätta att igår när vi skulle hämta Roger (som var på fest långt ute i skogen med sitt jobb) så blev vi stående en stund vid ett vägbygge.. Ebba muttrar lite över att vi står still.. o frågar varför.... Lizze ska då förklara för Ebba att de håller på med vägen... o på en lastbil sitter skylten...



så säger Lizze "Du ser skylten där Ebba, den betyder varning för grävande människor"  *skrattar* det var ju inte på nått sätt fel.. men jag skrattade gott o kommer nu mera använda mig av den frasen när jag ser en sådan skylt.... helt klockrent!!! =)

Nu vänner är tiden slagen för gräsklippning... så ha en underbar dag!!!

*kram* så länge




Måndag.... Fotboll, Revben och en kall öl... =)

Hej på er!

Ja då var det en dag som gick i Fotbollens tecken.. nu låter jag kanske som värsta fotbollsnörden o det är jag kanske.. men det är ju vissa matcher o vissa lag man vill se.. så idag blev det tre matcher.. (ja den sista är inte slut än det är halvleksvila) Först blev det att se Dansken få stryk av Holland.. o det var inge bra i mina ögoin... sen slog Japan Kamerun... inte heller bra i mina ögon... o matchen som pågår nu är Italien mot Paraguay o där leder Paraguay med 1-0 o det ser bra ut i mina ögon... =)

Dagen till ära har jag iklätt mig fotbollskläder.. hm.. nåja rotade fram en av sonens alla fotbollströjor.. den vackraste i mina ögon iaf..


halva HIF o andra halvan Celtic.... (nu vet du Yvonne hur jag sett ut idag... hehe)


"gör en grimas mamma " sa Lizze.. o det kunde jag juh... haha... Nr 7 och Larsson på ryggen såklart.... tack Johan för lånet.. denna ska bäras under WM när jag tycker att det är viktiga matcher... =)

Roger tycker nog jag är en fotbolls nörd o grabbig... haha för han hade köpt öl med sig hem.. (iofs på uppmaning från mig) och sedan revben och coleslaw... slängde in revbenen direkt på låg värme i ugenen efter att ha "smekt dem med marinad" fick stå 1½ timmde då det var tjocka revben...


så här blev det... lite grillchips till.... =)

en kall

smakade fint till..... =)

Innan vi åt så gick Ebba o lade sig men Lizze fick sitta uppe med oss o äta lite... det må ni tro att hon mös av... efter mat skulle hon mysa lite med pappa i soffan...


hm.. Lizze ser lite rädd ut men det var hon inte... bara busig... =)

nu har andra halvlek börjat så det får bli mer blogg en annan dag....  ha en underbar Måndagskväll...

*kram* så länge

Söndag... Present och scampi

Hej på er!

Jaha då var det söndag idag då.. jag hade bestämt redan igår att jag inte skulle göra ett jota idag bara slappa o ta det lugnt.. HA! det blir ju aldrig som man planerar.. nä vi drog till Karlstad vid 12.. jag hade ju sagt till Roger att han skulle få en ny plattskärm till datorn då den andra pajjat.. han har använt en stor gammal bumling-skärm.. den tog upp hela skrivbordet så han hade den nästan i knät.. =)

Nu fyller han ju inte 40 förrän den 29:e juni men inte ville han vänta så länge utan det skulle ju handlas direkt.. hehe... vi han med att äta oxå Jag o Roger åt på Subway o flickorna på Max... tänk Ebba åt sin första hamburgare o tyckte det var gott dessutom.. perfekt är ju svårt att äta ut efter som hon inget äter ibland.. (hon gillar ju hemlagat bäst) när man är ute o reser tex ner till mamma o pappa är det ju behändigt att kunna stanna o ta en burgare.. så nu vet vi att hon äter det iaf.. =)

Flickorna hade lite filmkväll när vi kom hem för då gick det ....


..Ratatouille.. eller som jag säger Råttatoj... =) den är bra med humor i... =)

Sen blev det att äta lite.. o jag hade köpt Scampi på Maxi i karlstad där de har okej pris på dem.. så efter lite funderande så blidde det....


,,, Heta räkor (scampi) med baugette m ost.. o en kall Carlsberg (ja Carina byråöl idag med)

Det var jätte gott kan jag lova.. starkt o gott.. men inte för starkt.. blandade olivolja, salt, sambalolek och persilja i en skål i sen i med räkorna o blanda runt.. lät dem ligga o gotta till sig en stund.. sen fräsa allt snabbt i stekpannan ett par minuter... enkelt men gott... =)

nu blir det att glo på tvn en stund.. sen sängen.. vissa jobbar imorgon andra har sommarlov.. *hehe* nåja.. jag har ju inge sommarlov.. men Lizze.. så jag hakar på hennes lite.. =)

ha en toppen kväll...

*kram* så länge







Lördag..... examen och student och föräldrar...

Hej på er!

Ja då har det gått några dagar igen.. men denna gång kan jag skylla på att jag helt enket inte haft tid att blogga.. har ju haft mammsen o pappsen här o sen Lizzes examen och igår var vi till Rättvik på Johans student.. så det har varit fullt upp i några dagar här... men bloggen kommer samman fatta det hela... mer eller mindre iaf... jag har bestämt mig.. jag måste bli bättre på att fotografera det jag gör och det som sker runt mig.. men lite bilder har det blivit iaf... =) jag skulle gärna ha en nyare kamera oxå då våran tar en halvtimme på sig.. *suck* jaja.. den får hänga med så länge den håller...

jag börjar med tisdagen.. då kom mamma o pappa hit på eftermiddagen... jag och Ebba städade det sista med dammsugning o golvtorkning.. Lizze kom hem och sen väntade o väntade vi.. det är faktiskt en tjusning med att vänta på någon man längtat så otroligt mycket efter.. så kom de.. o då var det stora kramkalaset o sen fick vi hjälpa dem att packa ur bilen för den var "full.knökad" med saker.. allt från kläder till fiskespön... o naturligt vis... svensk färskpotatis.... =)

På kvällen åt vi Födelsedagsmiddag för alla som fyllt och fyller under året... Pappa fyllde ju 70 i februari (mamma 71 i maj) och Roger fyller ju 40 den 29:e juni... jag gjorde oxfile med Timjan-ugnsbakad färskpotatis och trattkantarell sås till... någon kamera fick jag ju inte fram så det blev ingen bild på varken mat eller folk.. =)

Onsdagen ägnades åt till bla att baka brödet till Johans studentfest.. jag gjorde rosenbröd som blev himla bra.. (hade inget recept tog lite av vad jag trodde skulle bli bra... o det blev jätte gott)  på kvällen åt vi rådjursstek med Timjan-ugnsbakad färskpotatis (ja faktiskt men pappa tyckte det var så gott så vi gjorde samma potatis som dagen innan) serverade en kantarell sås på gula kantareller till detta och en grekisk sallad... gott o uppskattat...

Torsdagen var Lizzes examensdag så vi åkte till Råda kyrka till klockan 8 o hade soligt och fint...


här kommer dom med fanor... Lizze är inte med på denna bild...


Här kommer Lizze det blåste lite kallt så en tröja över klänningen var nog inte fel... =)


många fina sommarsånger.. lizze stod lite tokigt så det blev ingen närbild på henne...


Ebba hamnade på golvet i kyrkan med några av sina kompisar hos dagmamman... här tystar hon på "lill" emil då han pratade för högt... hehe...


Efter examen så åkte vi hem o förberedde oss för en eftermiddag vid tjärnen.. jag kokade färskpotatis och gjorde små foleiknyten med dem med lite salt o smör på, så gjorde jag senapssill.. vi hade köpt matjesill och så tog vi med salt och en stor foliebit som vi skulle foliebaka fisk i om vi fick nån.... o det fick vi.. en fisk.. så vi hade världens bästa utflykt... inge kort på maten men...


... på mamma o pappa.. vi hade ju kaffe med oss oxå.. i väntan på fisken... =)


Lizze tog med sitt DS... man kan ju få vänta på att det nappar.... =)

Det blev ju ingen bild på varken fisken eller maten... jag är kass på att använda kameran.. men lovar att det var festligt och gott...

Strax innan 8 på fredag morgon packade vi in oss o en massa mat o packning för att bege oss till Rättvik och Johans student... vi hade hyrt en stuga i Vikarbyn som vi skulle bo i mamma, pappa, Roger, jag och barnen... fin liten stuga var det vi hann precis bara packa in allt i stugan för att bege oss till Rättvik och komunhuset dit alla studenter skulle komma... där var Johanna och Johans pappa Jörgen med skylten


hehe... lille Johan... mammas "plutt" =)))


fin studentpojke.... men fortfarande mammas "plutt" =)


Johan med bästa kompisen ... öh...... som oxå heter Johan... den stackaren hade massor med feber.. men här orkade han le iaf)


Ebba på Rogers Axlar, Jörgen, Johanna, Lizze, morfar och mormor.. och naturligtvis "plutten" Johan.. =)


... så en bild där ebba satt på mina axlar... =)

Studentfesten skulle vi ha i vikarbyn hos Johan... ja Johans kompis asså... hm.. inte min Johan utan den andra... (jäkla ungar till att ha samma namn... hehe) Vi åkte till vår stuga o bäddade o sen var det bara o packa all mat som vi skulle ha med oss..  o bege oss till Johans hus.. o vilket fint hus.. jisses... så vackert.. är otroligt glad o tacksam att vi fick vara där .. så tack Jill med familj... =)

Maten ja.. det blev tysk potatissallas, Tjälknul, sallad och hembakat bröd.. sen hade Johans (inte min johan) mormor gjort kladdkakor som var helt underbara till efterrätt,,, allt var toppen... men stackars Johan (inte min) hade så mycket feber så han fick gå o lägga sig några timmar.. stackarn...


Johan öppnar presenter..... Ebba fick hjälpa till att tabort pappret... =)

Efter en trevlig kväll var det dags att dra sig till stugan då Ebba var sliten... annars hade vi nog stannat en stund till.. men man får anpassa sig till de små...



Här ska flickorna sova... i en fin dala tarsäng... =)

Vid 11-tiden idag styrde vi kosan hemmåt igen... vi åkte via Leksand och passade på att få en sommrig bild på.....


ejendals arena... såklart!! även om jag hatar vinetern så ser jag ju fram emot hockeysäsongen.. men ska njuta av sommaren först... om det nu blir någon.. i dag regnade det bitvis hinkar..

nu blev det en mycket lång logg o naturligtvis krånglade det med att lägga in bilder... men nu är sammanfattningen klar iaf.. så ni förstår jag haft det helt toppen.. men lite sliten är man i kroppen efter allt... men det löser sig... =) nu ska flickorna få lite kvällsmat och sen stopppas i säng.. så blir det lite tv... kanske lite fotbolls WM... om det inte är något annat braigt på tv.. fast forbolls WM är ju braigt.. enl mig... men Roger.. tja han tycker inte det är så braigt... ikväll spelar England mot USA o då ska jag hålla på USA för jag gillar inte Englandshuliganerna.. haha... =)

hoppas ni får en underbar lördagskväll och trevlig fortsatt helg....  o jag ska försöka bli bättre på att fota mer... har fått önskningar om mer foton på mat.. o tom förfrågan om catering.. o det skulle va skitkul... =))))  så det ska jag ta mig en allvarlig funderare på..... =)

*kram* så länge






Söndag... underbara helg....

Hej på er....

Lilla roliga Ebba... med henne har man aldrig tråkigt...efter en liten incident med nagellack där Ebba står o ljuger för mig om att det är Lizze som målat hennes naglar och inte hon själv ,jag frågar Lizze o hon säger att hon inte målat Ebbas naglar. så säger jag åt Ebba att gå upp på sitt rum o lägga sig o inte komma ner förrän hon lärt sig att man inte ljuger... Ebba trampar surt upp för trappen o in i sovrummet... efter 5 minuter hör jag trippande på övervåningen och Ebba ropar... "Mamma!!!"  jaa säger jag... " Jag har ljugit färdigt nu..!!! " =))) det blev ett gott skratt här hemma... =)


... här spexar hon den lilla godingen.... och idag målade pappa hennes naglar i alla olika färger vi hade på nagellacken... =)

vi har haft en mycket skön o varm helg.. vackert väder hela helgen... detta har inneburit grillat i två dagar... åhh det är så gott... naturligtvis blev det inga kort tagna på det men igår var Roger o handlade o löste in en "present" han fått av ICA... jodå han har fått en present för att han fyller 40.. jag fick fan inget från ICA när jag fyllde 40..hmm...

vad fick han då..


.. en kladdkaka.... så den åt vi till efterrätt med lite vispad grädde till o jag rekomenderar den varmt.. för det var skitgod... jätte kladdig o bra chokladsmak.... mmm ljuvligt... =)

vi har både njutit ute i solen o städat inne.. ska ju vara fint när mammsen o pappsen kommer på Tisdag... =)

Naturligtvis har det blivit några


kalla Carlsberg ... inte så dumt alls... =)

Sen ska jag visa vad min lunch bestod av i fredags.....


Jag hade rökt fisk kvar... så det blev lite majonäs på en smörgås o sen röktfisk o lite röd rom... mmm god lunch minsann.... =)

ja det var väl loite kortfattat om helgen här hemma... nu ska jag krypa ner i sängen... man blir trött av värmen...

ha det så bra.... godnatt på er...

*kram* så länge

Tisdag... en dag vid tjärnen...

Hej på er! vilken sommar värme vi fått... helt underbara dagar.. idag var det 24 grader varmt i skuggan... jag tillbringade förmiddagen med att kolla o ringa på jobb men inga ansökningar ivägskickade då jag har några samtal till att göra... men ska försöka fixa det imorgon efter att jag varit till tandläkaren.. o då är det nog 5 jobb jag ska söka... om svaren jag får via tele är det jag vill höra så klart... haha...

Eftermiddan tillbringade jag Kristina och Lizze vid tjärnen...(Ebba var inte med... hon var hos dagmamman Yvonne)  vi drog såfort Lizze kom från skolan.. packade med oss kaffe, dricka, vatten o mackor till Lizze....


.. solen gick i moln när vi kom dit men den tittade fram då o då.. o det gjorde inget att den var borta för det var varmt o skönt ändå... se vad lugnt det är på vattnet... många fiskar som vakade...

Kristinas fiskespö var trasigt så vi fiskade tillsammans på mitt o Lizzes.. som vanligt alltså.. nåja inte alltid hennes spö är trasigt men det är jag som står för kastandet och så.. fast om hon får napp så vevar hon oftast upp själv... men jag hjälper henne så gärna... o vi delar ju på det mesta så... =)

Efter ett tag kom Kristina på att hon skulle göra ett metspö i stället...


Kristina o Lizze hjälps åt med metspöt även om lizze ville "le-upp-sig" på kortet... de fick en abborre på metspöt iaf så det fyllde sitt syfte.... =)

Sen fick Lizze 3 fiskar på sitt spö o jag fick inget på mitt fastän vi hade samma lika bete... vilket gör Lizze till storfiskaren idag... även om det var jag som både agnade, kastade ut o vevade in... hehe... men Lizze fick vara hov-dam o fånga fisken i håven =)


En fin liten regnbåge.... vägde kanske 4-5 hekto... alldeles lagom att röka.. så nu har jag två fiskar på insaltning så imorgon kväll blir det rökt fisk... *gott*

vi har haft en bra o mysig dag vid tjärnen.. det är alltid lika roligt o rogivande att vara där... ibland nappar det... ibland inte.. spelar inte så stor roll.. vi har en mysig o trevlig stund... o man är lagomt avslappnad när man kommer hem... =)

nu ska jag lägga ögonen på tvn en stund sen blir det att krypa i säng.... ha en bra kväll och en bra onsdag med er....

*kram* så länge

RSS 2.0