Måndag... föräldrar....

Åter en solig morgon.. fasiken 2 på rad man tror knappt det är sant.. =) igår regnade det ju inte en enda droppe ens... men idag svek inte vädergudarna.. nog sjutton kom regnet på eftermiddagen...

Nåja.. idag har det inte hänt så mycket här hemma... Lizette i skolan o Ebba hos dagmamman... så jag passade på att läsa lite.. o vara lite slapp.. o slö... lite sliten efter gårdagens ¨kånkande.. =)

så igentligen har jag inte så mycket o berätta om dagen.. men tänkte på att presentera mina älskade föräldrar... De bor i Helsingborg så vi kan tyvärr inte ses så ofta som jag o de vill... men var nere en sväng i sommras o då blev det lite kort så här kommer dom... =)

(sorry mamma o pappa att jag inte sa innan att jag skulle ut med bilder på er här... )





Pappa o lizze.... hmm.. har du inte laddat än pappa??? =)





o här är lilla mamma.... =)  har du laddat mammsen??? =)


ikväll går bloggen segt så detta får bli allt för idag... nu har ni även mött mina föräldrar...

*kram* så länge

Söndag.. möblerings dag...

Idag fick vi hem möblerna från auktionen... Roger o grannen åkte in o hyrde en släpkärra o sen till auktionshallen...

_Jag höll på o möblera om med kyl o frys... slet som ett djur med att tömma dem på grejjos.. släpa dem över golvet.. bara för att inse att det inte blev bra... så när Roger o grannen kom hem så fick vi möblera om likförbaskat... bla så slängde vi ut gamla kylen.. (hade 2 stora kylskåp) frågan är bara hur sjutton ska jag klara mig med ett... =)

Den vackra möbeln som jag visade er igår bars varsamt in.. vi var 4 st som bar då den väger säkert en 150-200 kg... den är helt i ek... o tung som f.... =) men nu är den på plats iaf.. så här kommer bilder på den o på lite annat vi köpte...




Visst är den fin?.....



Här har Lizze o ebba hittat ett gömställe... =)


Sen köpte vi en möbel till och det var en ... tja vad dom nu heter.. skänk kanske... den är väldigt sliten men vi ska se om inte Rogers lillasyster Nina kan hjälpa oss o fixa den då hon är utbildad i att restaurera gamla möbler... iaf så gav jag inte mer än 50:- för den... =)



Som ni ser är den sliten i färgen.. för övrigt i gott skick... o för 50 spänn.... =)





Sen köpre vi en tavla som är jätte stor... även den kostade 50:-




Köpte ett fotbollsspel Till Johan i 18-års present ... för 50:- han vet redan om det därför kan jag skriva om det här... han tyckte det var jätte häftigt.. nu ska vi bara köpa boll till då det saknades.. kan tänka mig att den kostar mer än spelet... haha.... 

sen köpte vi lite småprylar men de har jag inga kort på... så det får jag skriva om en annan dag...

När vi kånkat in allt o fixat så gjorde jag kålsoppa åt Roger o Lizze.. dom mtycker det är mumms... jag o Ebba åt makaroner o köttbillar...




Klar vi måste ta en bild på kålsoppan med frikadeller... =)



nu sitter flickorna.bus i badet och ska snart läggas så nu får det vara färdig bloggat.. jag är rätt sliten oxå... *ont* men skriver mer en annan dag... 

*kram* så länge



 

Lördag och Auktion... eller marknad..

God tidig morgon... uch Ebba vaknade halv 7.. men låg kvar i sängen till klockan 7 iaf.. sen var det bara att lämna den goa värmen i sängen för att gå ner... Ebba var strålande glad o sjäng o pratade men av mig fick hon mest "mmm" till svar åtminstonde tills jag kommit ner.. =) tog lite tid o vakna juh... =)

Ebba har nu fått sin morgon välling och tittar på Pippi.. Lizette kom ner strax efter oss och hon har fortfarande ont i huvudet stackarn men kändes inge varm iaf... så hon ska få frukost och en tablett så kanske huvudvärken släpper åt henne.

Idag är det Auktion i Uddeholm.. premiär för en nyöppnad auktionshall och dit skulle jag vilja gå.. den börjar klockan 11 så jag får jaga liv i Roger klockan 9.. =) Jäg älskar att gå på auktion.. ibland bara roligt o stå  o se vad folk bjuder för vad som.. o ibbland vara med o bjuda.. o jag kikade på hemsidan.. det fanns vissa saker som jag skulle vilja ha.. men men.. vi får väl se om vi kommer dit.. Det är marknad i skoga oxå.. en liten lagom mysig marknad som vi brukar gå o kika på och barnen åker karusell... men det regnar och Lizze ska kanske inte åka karusell med sitt onda huvud.. så det är inte troligt att marknade bli gådd av oss i år..

Nu ska jag få mig lite java kärlek så återkommer jag med bilder och hur dagen blev.. o framförallt om det blev något fynd på auktionen... =)

*kram* så länge

Nu har vi varit på auktion och fyndat... =) vad blev det då.. tja det blev lite av varje bla en docka i orginal kartong för 50:- jag kommer lägga in objekten i morgon då vi fått hem dem .. men här är en förhandsvisning på det finaste vi köpte... =)



här är skönheten... den är så fin!!!! =)

jag sätter in fler bilder i morgon när vi får hem den.. Roger och grannen ska hämta den i morgon tillsammans med det andra vi inte fick in i bilen...

kvällen ska vi ägna åt en öl... o bara slappa.. man blir sliten på auktion... =)

*kram* så länge




Fredag och Lizette sjuk...

Äntligen fredag o snart helg.. *ser fram emot* men stackars Lizze hade jätte ont i huvet när det var dags att åka till skolan.. så hon fick klä av sig igen så vi  fick ta febern... o jodå.. 37,9.. så det blev alvedon o soffläge istället... stackarn..

Nu ska det matas höns o ungar o så... jag återkommer med mer om dagen ikväll...

*kram* så länge

Den här dagen har vi inge gjort så mycket på.. Ebba o Lizze har pratat sönder mina öron..  o då mest Ebba faktiskt.. =)
Jag o Ebba var o handlade o hon sjöng i bilen hela vägen.. både till o ifrån affären... inne på affären hejjade hon på alla vi såg och kommenterade om de hade en vagn eller kundkorg.. =) hon är lite rolig den..
men det är bra att hon är pigg o med på saker o ting som händer runt i kring henne... =)

Lizze orkade inte följa med till affären då hon hade ont i huvet.. det verkar som att huvudvärken inte släpper trots alvedon... hon låg hemma o tittade på tv:n.. hon är duktig som kan vara hemma själv en liten stund.. hon hade mitt mobil nummer på en lapp så hon hade kunna ringt men inte ett ljud hörde jag.. så tillslut ringde jag upp henne.. =)

Kalla mig höns mamma... haha...

Vi åt lite pastagratäng till lunch jag  o flickorna och ikväll ska jag göra fläskfilé o potatisgratäng med lite god  vinsås till så ikväll  går det ingen nöd på Roger ... haha...


Nu har Roger oxå kommit hem och han var gullig  o gjorde en Irish coffe... mmmm... tyvärr blev det inget kort på den då den tog slut så fort.. man måste dricka medans kaffet är varmt.. haha..

Lizette har varit ganska pigg idag trots feber o skallebank.. jag tror inte det är svininfluensan hon har men tycker nog hon ser mystisk ut...  här kommer en bild på henne... =)




hahahaha... nu var jag rolig på mig.... =) det är nu man börjar fundera på allvar om vaccinet... =)

Nä riktigt så ser inte lizze ut.. *skratt* men det var en rolig bild iaf tyckte jag... här kommer en riktig bild på Lizze när hon ligger o tar igen sig i soffan... att ha ont i huvet är inge kul...




Hon ser allt lite hängig ut... stackarn....

Nu ska jag snart göra lite mys-mat o sen ska barnen läggas o jag och Roger ska bänka oss framför tv:n... det går ju sagan om ringen på trean i helgen.. kanske det blir den eller så tittar vi på annat... mys ska det bli iaf...

Här kommer bild på de andra två sötisarna oxå...




Ebba gillar svart dricka... (coca cola)




Roger innan irish coffen... =) tar ingen bild på hur han såg ut efter.. haha...

Ha en skön fredagskväll..

*kram* så länge

Snart slut på veckan...

Igår blev det ingen blogg för jag hade så ont i huvudet,, och orkade inte skriva.. men idag är det bättre. =)

Det är Ebba o jag som är hemma nu.. vi får se vad vi kan hitta på för något, solen sken i morse och det såg lovande ut men nu är det mulet igen... hmm.. vi får väl hitta på något inne då.. just nu  leker hon..




Så här glad är hon då.... =)

Jag återkommer med vad vi gjort under dagen lite senare ikväll... nu ska jag kolla efter nya jobb och sen ska vi sätta fart här jag o Ebba-bubblan...

Jaha nu har lugnet infunnit sig här hemma flickorna bus sover.. de tog först ett velbehövligt bad.. =)

Jag och Ebba tog itu med lekrummet idag och faktiskt var hon jätte duktig, hon plockade o plockade o munnen gick i ett... men till slut såg vi ett golv under alla leksakerna... =)




Se det finns ett golv... o ja dom har massor med saker.. =)

Ebba var så strålande glad hela tiden hon är så rolig den... hon har så mycket att säga.. o det är faktiskt oftast så klokt o förståndigt.. och väldigt ofta mycket roligt.. som när dagmamman frågade henne hur det var med mormor o morfar.. o Ebba svarar... " det är skit... jag ska slänga dem i byttan"  =)
fråga mig inte vart hin har fått det ifrån... men roligt var det... =)

Ikväll gjorde jag en pasta gratäng då det blev rester till lunch o stackars Roger vill ha mat i morgon oxå.. hmm jag tycker nog han kan äta varannan dag bara... =) Nejdå.. klart han ska ha mat... han gillar ju det...




Pasta med vitlök, bacon, svamp och majs... mmmm jätte gott... så nu får Roger mat i morgon oxå.. o jag med naturligtvis... =)

Nehej nu ska jag kolla om Danica är inne o vi kanske ska spela lite poker... jag spelade på förmiddagen.. o då vann jag 121 000 dollar... lite synd att det då inte är riktiga pengar.... fast det är bra.. jag vinner ju inte jämt... o sen kan man spela bara för att det är roligt...

Ha en bra kväll

*kram* så länge

Johanna fyller 20år

Jaha då börjar barnen bli gamla o jag blir bara yngre... =) Idag fyller den äldsta 20 år.. Grattis Johanna gumman.. !!
Jag och Ebba ringde vid 8-tiden o sjöng för henne =)

Vi ska åka in o gratta henne under eftermiddagen... o lämna present.. o sen ska hon få lite ägg oxå.. bilder på kalaset o presenten kommer in senare ikväll.. men kan ju visa lite hur en kartong med ägg kan se ut här hemma.. o lite bilder på hönor o tuppar.. =)


Här är den svarta (stora) Tuppen med några hönor.. de mumsar på lite matrester som faktiskt är deras favvo ... jag har en liten dvärgtupp oxå som heter Leffe men han är lite blyg så han ville inte vara med på kort utan gick o gömde sig i högt gräs när  jag kom med kameran... =)




Så här fina ägg får jag från mina hönor... o ja ni ser rätt det är ägg med grönt skal på.. =) Det är så otroligt mycket godare med ägg från höns man har hemma mot de äggen man köper i affären.. o  gulan.. den är nästan saffransfärgad ibland.. mmm gott... 


Nu har vi varit o grattat Johanna hon bjöd på hembakade kakor o rulltårta sen fick vi glass o maränger... det var gottigottit... tack Johanna för gott fika!




Här är mammas stora flicka... hon tror hon är stor iaf... hehe... =)




Här är presenten hon fick... Johanna älskar drakar o denna kan bli lite mysig i höstmörkret när man tänder ljusen i den... jag hoppas hom blev nöjd. =)

Jag försökte få med Joline på ett kort oxå men hon gick ur bild hela tiden så det blev så suddigt.. men ni har sett henne o hon är så söt... idag fick jag både kram o puss av henne... (mommo´s lilla gull)  =)

nu ska jag se om Danica är inne... har lite morötter till henne... men hon är sjuk stackarn... läs hennes blogg.. det är synd om henne... http://www.tantans.blogg.se

imorgon är en ny dag... o nya äventyr...
så håller jag tummarna för pappa imorgon oxå.. allt vad jag orkar... lycka till pappsen...

*kram* så länge

Glasögon Måndag

Just nu är det aldeles lungt och stilla här hemma... Roger är på jobbet, Lizze i skolan och Ebba hos dagmamman.. bara jag o hundarna som iofs inte gör så mycket väsen av  sig.. eller? nä nmormalt  så är dom väldigt tysta o lugna.. men klockan 05,36 så skälldes det för fulla muggar på nedervåningen.. så kan Spooki min hanhund göra ibland när han är väldigt nödig (vilket är bra.. bättre med skällande än att torka golv när man kommer ner)  iaf så skälldes det och jag skyndade ner för att släppa ut dem... men inte var det för att dom var nödiga utan för att det stod två rådjur på ängen utanför och väsnades.. 

Det var ingen mening att krypa ner i sängen igen efter som klockan redan hade ringt så det blev en dusch istället o sen lite kaffe..  =) efter kaffet sätter kaoset igång.. barnen ska väckas det ska vara frukost o välling o kläder som ska på o matlådor o frukt som ska packas.. jag springer omkring som en yr höna... =) nej då det är inte så farligt.. jag skojjar bara...

här kommer bilder på hundarna.. Winnie och Spookie eller dom Danica säger.. Skönheten och odjuret.. =)




Winnie (den svarta) Spokkie (den grå)... fina vovvar... =)  Sitter vackert mutade med skinka.. 


Idag ska jag och Lizze åka o hämta hennes nya glasögon.. set ska bli jätte spännande då hon inte valde helt själv utan fick hjälp av mamma.. men det är bara för att hon inte ska kika "över" eller "under" glasögonen. Dom var jätte fina.. ska ta kort på henne sen så nu får se hur fin hon  blir.. =)



Jag hämtade Lizze klockan 13 då hon slutade skolan... vi åkte direkt till Hagfors.. först köpte vi en present till Johanna som bli 20 i morgon.. tyvärr kan jag inte tala om vad ifall hon läser bloggen.. så det får ni veta i morgon..
Sen hämtade vi Lizzez
nya glasögon...



Så här fin blev hon.... mammas stora tjej.. =)

Sen åkte jag och Lizze till farmor o farfars sommarstuga o fikade med dem.. det är alltid lika trevligt att träffa dem, jag har turen att ha världens bästa svärföräldrar.... =)

Sen hämtade vi Ebba och åkte hem.. en bra eftermiddag... Nu ska jag titta färdigt på en film och sen se om Danica är inne på datorn så kanske det blir lite spel ikväl... poker kanske.. =)

*kram* så länge






Söndag o doften av nybakat bröd

Ebba vaknade strax innan kl 8.00 o då kände jag mig ganska pigg... hade heller inte så ont som jag haft de tre, fyra senaste dagarna. När hon fått välling och Lizette ätit en smörgås (gu vet när Lizze vaknade för hon hade varit uppe jätte länge sa hon när jag o Ebba kom ner) så pratade jag en liten stund med Danica på datorn.. o kom på att idag skulle jag baka Danica bröd.. (fil limpa för er som inte vet vad danica bröd är *ler*) Ville överraska Roger med lite nybakat till frukost.. Sagt o gjort rörde ihop världens enklaste smet i hällde i långpannan o in i ugnen..

Nu har vi alla avnjutit det goda brödet..



Så här ser brödet ut... mmm det är så gott... =)
(Tack Danica för receptet som jag fick för många år sedan)



Ebba gillade smörgåsen... =)





Lizze njuter för fullt hon älskar detta bröd... =)




mmmmmmmmm.......... =)


Nu ska vi lägga plan för dagen... det blir fiske eller svampplockning... kanske bägge.. jag återkommer med vad vi gjort...

*kram* så länge

Det blev fiske och medans jag och Ebba fiskade så gick Roger och Lizze o tittade efter svamp.. de hittade litegrann.. den ska jag rensa i morgon... =)



Skogens guld...


Visst fick vi fisk oxå... eller rättaresagt jag fick 2 st... Först fick jag napp o den fisken tog kroken o stack.. (jäklars)
Sen fick roger napp... o den fisken tog hela bulan o stack (dubbel jäklars) nu berodde det inte på att fisken var mega stor utan snarare på att vi hade gamla linor på spöna... (jaja vi hade tänkt byta hela sommaren men inte hade det blivit av) sen fick jag en fisk... o den lyckades jag få upp...




min fångst!! direkt efter kortet så gick linan av.. vilket innebar att vi byte lina på alla spön.. fasiken vi vågade inte chansfiska längre...

Sen fick jag en fisk till som var lite större än den på bilden... men den blev det inget kort på.... vi hade några sköna timmar iaf vid "vår" tjärn... barnen lekte med vatten o fångade fjärilar... Lizze fiskade lite men tycker det är så tråkigt när det inte nappar på en gång... =) själv tycker jag att det inte spelar någon roll... visst är det roligt när det nappar men det är skönt att bara stå där o se på flötet o inte tänka på något ... =)




Flickorna sitter vid blommorna och väntar på fjärilar... =)


nu sitter flickorna-bus i badet .. sen blir det kvällsmat och sängen för dem... jag o Roger ska kanske spela lite o titta på tv... sen blir det sängen för oss oxå... det är allvarsdag för dem i morgon...

*kram* så länge


Lördags fest

Idag blir det "sommarfest" med fiskeklubben vi är med i... så vi skall åka dit nu med all mat så kommer det 12-18 hungriga vänner kl 15,, jag ska ta med kameran o ta lite bilder.. dock ska vi inte vara vid tjärnen utan vid en festplats där det finns tak OM regnet kommer...

Så här ser det ut vid våran tjärn..

 
Det ultimata när man vill få lite tystnad o ro i själen



 Att fiska är något vi gillar alla i familjen..  och vi är med i styrelsen i Lakene Sportfiske klubb.. Roger är Ordförande och jag sekreterare.. =) Klubben arrenderar 2 st tjärnar.. Mosstjärn (som är på bilden) och Spraggtjärn. Det är Put n take på regnbåde som gäller.. Då det är en Idiell förening o alla hjälper till på sin fritid med städning, fiskeisläpp etc så bjuder klubben på sommar o julfest.. som vi lagar maten till själva.. =)

Idag blev det alltså grillad karre med potatissallad, grönsallad och en god kall sås.. Det var meningen att vi skulle vara 18 personer men vi blev bara 11 vuxna o tre barn men vi hade roligt iaf.


 
Grillen.. tyvärr tog köttet slut innan jag hann få fram kameran,,,
nä... jag glömde ta kort på den helt enkelt när köttet o korven låg på... =)

nu kommer lite bilder på de som var där...

   
Åke och Roger glada för fest!




 
här disskuteras det.. fisk kanske???



 
två glada gubbar.. Krister och Harry




 
Roger blir alltid glad när han får öl! =)




 
Jag och Ryggen på Lizze.. det börjar bli dags att avrunda och ta sig hemmåt...





och här kommer Ebba springandes



Det var en trevlig eftermiddag med god mat o dryck..

Kvällen har jag tillbringat framför tv:n med friidrott.. ett världsrekord idag med av en polsk släggkasterska,,
Bolt tog ett guld till i 4x100m o sen den australiensiske stavhopparen som med skador går in o hoppar in sig på första hoppet 5,85 och river.. står över de andra hoppen.. hoppad 5,90 o klarar... 2 hopp o guldet var hans.. .. jag blir så imponerad av sådana människor.. =)

Nu ska jag vara lite farmare o se om min gode vän Danica kommer in snart.. hon är nog trött stackarn hon jobbar o jobbar.... men lite lek på farmen tror jag hon orkar... =)

*kram*


Fredag.... Äntligen!!

Ja så har då den första allvars-veckan gått... allvar för Lizette som börjat skolan och allvar för Roger som börjat jobba efter 6 veckors ledigt.. =)

Idag hände inte så mycket på förmiddagen men när Lizette kommit hem åkte vi in på Hagfors o handlade till festen med fiskeklubben i morgon.. jag är ju matkommitén... ja inte ensammen men det är nästan allrid jag som gör allt.. men jag tycker det är roligt att fixa med mat så det gör inget.. men sliter lite på kroppen.. o vi har ju bara fest två ggr per år.. sommarfest o julbord.. i fjol gjorde vi julbordet själva.. då var det lite mer att laga.. idag har jag bara marinerat karre skivor och gjort en kall sås.. o sen min tyska potatissallad..

 Så här blev den =)


Då jag inte gillar potatissallad med en massa vitt klegg i så gör jag min egen.. man kan äta den både ljummen och kall,.

Vad har jag mer gjort då,, innan vi handlade åt vi smörgås med kantareller på jag och Lizze, och dom såg ut så här..


 här stekta i lite smör med lite salt på.. mmmmm.....


 och här förvällda o numera nedfrysta.. =)


Plocka svamp är något vi alla gillar här hemma.. det brukar bli sina modiga timmar under hösten i skogern,, barnen är jätte duktiga att gå i skogen och lizze är super duktig på att hitta svampen... men bäst är nog Roger.. han är som en jäkla blodhund.. han hittar dem tom under stubbar när vi andra gått förbi..

Jaha detta får nog vara dagens blogg.. då det är spännande i höjdhopps finalen.. jag är sport nörden här hemma.. det kommer ni nog märka.... =)  
sen måste jag prata lite med Danica.. o se om hon har överlevt skördandet på min farm på FB.. hehe... hon hatar när det är hallon o druvor.. jag ska odla annat Danica... *lovar*  jag ska fixa med min farm så det blir lite ordning... =)

så tack för idag..

*kram*

Det allra första

Idag skall jag göra något som massor med andra människor gör.. jag ska börja blogga. Varför har jag nu inge gjort detta innan...  Det beror nog faktiskt på tidsbrist, iaf mest på det... sen är det väl lite tanken om vem sjutton som ska läsa detta.. men jag får chansen att skriva av mig iaf.. =) 

Vem är då jag som aldrig bloggat innan...  jag är en kvinna i mina bästa år.. 42.. haha o heter Camilla..tja så mycket mer tänker jag inte skriva jusst nu utan det får ni läsa er till i min blogg o bilda en egen uppfattning om..




Här är jag lite utspökad av min minsta dotter......



min familj består av Sambon Roger 39år (lammkött haha),



Våra 2 gemensamma barn...


  Ebba som är 2½ år



och Lizette 7år


Sen har jag två vuxna barn oxå (nåja vuxna o vuxna.. i en mammas ögon blir man aldrig vuxen)


Johan snart 18  Här han han fått en fin peruk på huvet... =)





 Här är han utan hår och med sina lillesyrror.. =)


(Johan bor hos pappa i Dalarna)



och Johanna snart 20, hon bor här i Hagfors med sin sambo och lilla dotter Joline  som är 1½


  Mitt söta lilla barnbarn.. =) gull unge!


Johanna har en blogg här oxå om att vara ung mamma i Hagfors, http://johannahorstedt.blogg.se/
Bilder på Johanna får komma senare då jag inte hade någon i kameran på henne..



Sen har jag min Goda vän Danica



(hon heter igentligen Monica men det säger jag bara till henne när jag skäller eller är arg på henne, då jäklar vet hon att nu är det allvar... haha) hon bloggar oxå här, http://tantans.blogg.se/

jag kommer skriva mer ikväll om vad som hänt under dagen och då försöka lägga in lite bilder.. jag är inte så teknisk alla gånger.. men har en jätte bra vän.. Danica o en bra sambo som är tekniska så det räcker för mig oxå.. =)

Planen för dagen är iaf att få upp tvättlina i tvättställningen (då den gamla föll i småbitar) för att kunna hänga ungarnas tält på tork.... det nog är enda chasen att det torkar under dessa dagar  som det skall bli lite värme.. sen ska jag plocka med klädert som vi handlade på GeKås i Ullared samt all tvätt efter semestern.. lite mat och städning ska jag försöka hinna med...men som sagt.. ikväll kommer resultatet av vad som faktiskt hanns med.. =)

så på återseende
*kram*

Nu har jag lagt in bilder.. men varken Roger eller Danica hjälpte mig.... Det gjorde Johanna.. haha... ja där ser man.. tack för hjälpen johanna... *kram*

Nå vad blev gjort idag då... tvätt linan är på plats.. och tältet..



är nerpackat torrt o fint... =)

sen har det inte blivit så mycket mer gjort  då min kropp sa aj o stopp... nåja.. man får vara glad för det lilla och det kommer fler dagar.. ingen tar det ifrån mig... hehe...

Detta får räcka som en första blogg.. jag känner mig nöjd..
på återseende
*kram*

RSS 2.0