Söndags väder...

Hej på er!!
 
Ja idag var det väl ett rent ut sagt jävla söndagsväder.. det häller ner från ovan.. asså man kan hålla sig för skratt... man borde kanske efter denna sommar vara van regnet men DET blir jag nog aldrig.. !!
Roger som ska skruva brädorna på trappen på plats idag... hmmm.. hoppas det slutar under dagen så vi får klar trappen... det blir så fiiiiint... inlägg o bild kommer så fort den är klar... o om jag hinner... =))
 
I fredags kom klädpaketet åt Lizze som jag köpt på blocket, 50 plagg för 1200kr... det är ju alltid en chansning när man handlar så här för man vet ju inte riktigt vad man får... men kan bara säga att det var såååå snygga kläder o Lizze var jätte nöjd.... 
 
Lizze provade o valde detta att ha på sig för dagen.... 
 
en fullpackad kartong med kläder.... 
Lite av plaggen..... 
 
Det viktigaste var att Lizze var nöjd o att klädera höll den kvallité som var utlovad... =)) o det gjorde det... så det var ett bra köp.... !
 
Igår skrapade vi vars en Triss jag o Roger.. o döm till vår förvåning när det var vinst på båda.. en på 50kr o en på 25kr x2.. så när jag åkte o handlade så bytte jag in dem till 4 nya plus att jag köpte en till... o även de trisslotterna vann vi på.. totalt 125kr.. =)) o så var det ju Lottodragning o joker med drömvinsten på 165 mille... o vi hade flyt.. nåja.. 165 mille hade vi nog inte förjänat men 80kr på joker blev det iaf... så det säger vi tack till o niger fint... så igår hade vi flyt.. så nu vet vi att det tar någ ett år eller två till vi vinner nått igen... men vi är glada för det lilla.. =)) 
 
På Torsdag till veckan så händer det något stort som jag missar... då åker mellan 1500-2000 Leksandsfans med Cinderella (som leksands if har hyrt denna tripp) till Åland o tillbaka... 
 
Så jag önskar alla mina Leksandsbröder o systrar en mycket trevlig o härlig resa... 
 
anledningen till att jag inte ska med är för att jag ska ju på en helt annan resa.. o man får hålla lite i pengarna.... men jag hoppas o vet att de kommer få såååååå kul.. !!!!! Jag lovar o hålla Leksansställningarna där jag är.... =))
 
Ja vår resa börjar det dra ihop sig till.. jag har börjat lägga fram de kläder som ska packas o lite annat som ska med... o jag ska ha bla Leksandströjan med mig... den måste ju oxå få komma ut på resa..... (när det inte blev båtresa menar jag.. ) jisses vad jag längtar... det ska bli så mysigt.. o så roligt o få träffa mamma o pappa ... sen blir det lite släktträff då en av mina kusiner oxå ska dit... så henne hinner vi kanske se då de kommer ett par dagar innan vi åker hem... =))) 
 
Nu ska jag nog få mig lite mer kaffe o så ska morgondagen planeras.. för min jobbcoach ska få träffa mig imorgon.. sen får han klara sig utan "dejt" en vecka då vi är borta.. men han står nog ut med det oxå... (vi träffas en gång i veckan han o jag.. men då jag är på kreta blir det svårt med dejt.. så den veckan får han klara sig själv.. haha) 
 
hoppas ni får en toppen söndag... 
 
*kram* så länge... 

sopp-Onsdag

Hej på er!

Ja då var det onsdag och efter som jag inte äter ärtsoppa (eller någon annan soppa heller för den delen) och bästa Danica alltid pratar om ärttorsdag så tänkte jag göra en sopp-Onsdag... för roger har beställt o handlat hem till kålsoppa för det var han sugen på.. så det ska jag ägna dagen åt lite idag.. han vill ha frikadeller i sin så då får jag ju göra det då... =))

Resten av dagen ska jag ägna åt tvätt o kläder så jag får ordning på det som ska med när vi reser.. o så ska jag tacka för visat intresse... jaaa det är tidigt att göra det men skönt att ha det gjort.. så får vi se om alla har turen att komma med idag... =))

Skolan började i måndags för Lizze o hon tyckte nog det var både skönt o roligt att få åka dit.. men mest för att träffa alla kompisar... både måndag o tisdag har hon varit med en kompis hem.. o cyklat dit o hem.. o det är bra gjort för det är en bit... kanske 4-5km enkel väg.. o Lizze är ju helt otrolig för båda dagarna har hon stannat på hemvägen o plockat svamp.. första dagen kom hon hem med nästan en liter kantareller... så dem rensade jag o gjorde i ordning igår..


här ligger de små godingarna i pannan.... =)

sen igår när hon var på väg hem så ringde hon o sa hon skulle bli sen för hon hade hittat mer svamp.... o mer svamp var det... hon hade lagt svampern i skolväskan o den var mer än halvfull... så igår plockade hon nog en 3 liter kantareller...


fick använda två skålar då den inte gick ner i en... dutti mammas kicka.. o falkögon så hon ser svampen har hon oxå.. =))

Ja så en del av dagen går väl åt o rensa den svampen idag... så min dag är räddad... =))

Nu är det inte bara Lizze som drar hem mat.. närå det finns fler "jägare" MEN den maten får de behålla själv.. för den vill jag INTE ha.... naturligtvis pratar jag om katterna....


Loppan leker med sitt byte.. asså den katten tar hem dem levande... o kommer gärna upp med dem på altanen o släpper dem vid mina fötter... kan lova jag är snabbt på benen o en bit bort... =))

här har den iaf förpassats till de sälla jaktmarkerna och blir en god måltid... *host* ja god om man är katt iaf... =))

Men de är duktiga o jag hoppas de tar så mycket råttor o möss som de orkar så jag slipper få in dem.. =))

nu är det bäst jag sätter lite fart här hemma om jag ska hinna med allt jag skrivit att jag ska göra... det är tur det regnar ute för då behöver jag inte ha dåligt samvete av att vara innomhus... =))


ha en toppen dag!

*kram* så länge


lite av varje...

Hej på er!

Ja då ramlade det på lite dagar utan bloggande.. men så är det ibland.. varken tiden eller lusten har egentligen funnits.. jag har faktiskt.. ja hör o häpna nnutit av fint väder.. jorå det är sant.. sommaren kom till sist... jag har till och med badat i sjön några gånger .. o DET är inte illa för att vara mig... nästan så det står om det i tidningen.. men inte riktigt för det är bara när bästa Canina i Grums badar som det skrivs i tidningen om det =)))

Vi har haft ytterligare en kväll som det gick o sitta ute (den andra var midsommar afton.. o där imellan har det varit så kallt så nått ute sittande har det inte varit tal om) iaf så var den kvällen i Lördags... då ramlade tyska grannen Dirk med fru (Kerstin) in lite spontant på lite öl o vin... en mycket trevlig kväll... dom är så trevliga våra tyska grannar...


Här är en bild på dem... =))

Vad har vi gjort mer än o badat då.. (ja för det är inget man gör långa stunder om man heter Camilla) Lizze o jag har börjat köra in veden... hon är duktig den lilla donnan må ni tro.. o tjäna sig en slant inför Kreta resan gör hon när hon är så duktig o hjälpa till... igår packade hon 26 skottkärror o jag kastade in dem.. ja inte kärran men veden... så imorgon ska vi ta det sista.. blir nog en 15-20 kärror för henne o köra då... dutti kicka hon...

Idag hade vi lite vilodag från veden för Johanna o barnen var hit.. de kom med bussen halv 9 så jag hämtade dem i myra...


Här är dom... mina hjärtan.... =))

Vi åt frukost o sen gjorde jag köttbullarna vi skulle ha till lunch... o när dom var gjorda packade vi fika o drog ner till sjön för o bada.. dock fick jag inte med mig kameran så några bilder från det blev det inte... Men vi var där nere i två timmar o hade det så mysigt... Josephine passade på att sova middag där nere... så när hon vaknat o de hade badat färdigt så åkte vi hem o åt lunch... mormors/mammas köttbullar o makekenoner blev det.. det tycker alla var gottit... =)

Vid 15-tiden var det dags o köra hem Johanna o barnen o när jag kom hem igen så ville Lizette o Grannens Katarina åka ner o bada en sväng.. så det gjorde dem... jag o Ebba gick in i duschen.. den var mycket behagligare.. för mig räcker det minsann med ett dopp om dan... iaf här hemma i kalla Lakenesjön... =))

När Roger kom hem så hjälpte jag honom med trappen.. nu börjar det komma delar på plats....


fint blir det när det blir klart.. jag hoppas vi får den helt klar i helgen.... =))

nu ska jag sätta mig o spela lite "song pop" ett "spel" på FB där man ska gissa låtar o artister.. jag tävlar bla mot sonen Johan... o det är viktigt att försöka vinna mot just honom... haha... men kan erkänna att jag suger på det... men jag kämpar väl.... =))

ha det bäst!!!

*kram* så länge

duktiga tjejjor... =)))

Hej på er!
Ytterligare en dag till ända.. o en dag närmare... o idag har jag längtat till Kreta mer än nånsin.. kl 07.15 var det 12 grader.. blåste halv storm och regnade på tvären... rena rama höstvädret... fy fan vad kallt det var... hurr... asså allvarligt.. oavsett om det normalt regnar under sommaren o jag vet man är trött på det så brukar det inte vara så här kallt o så extremt jävla mycket regn...

glädjande trots uselt väder är att idag är det .......

kräftpremiär.... 
vi äter dock inte kräftor idag... vi spar det några dagar så kanske solen kommer fram så man kan sitta ute.. annars får det bli en eld i vedspisen o kräftpremiär ala Änggärdet i köket.. =))

Så vad har vi hittat på denna regniga dag då.. ? vi har rensat skogens guld.. för igår tog vi en sväng på ett par timmar i skogen... det var jag, Lizze, Ebba och bästa Kristina som var ut en sväng.. o vi fick väl ihop en 4 liter svamp så det blev två liter åt oss var....

Först rensade jag o Ebba svamp... o hon var så glad o babblade o sjöng hela tiden.. hon tyckte det var jätte roligt...


Ebba med en trattis (vi hittade några få... 6-7 st kanske.. men vi kunde ju inte låta dem stå.. )


dutti tjej.. hon satt faktiskt o rensade svamp i nästan två timmar =))

Efter en stund fick jag lov o börja med lunch.. så då fick Lizze rycka in i mitt ställe...


koncentration på hög nivå... det var mycket små svampar.. en del så små så dem förvällde jag hela för det är gott o ha i en köttgryta....


hmm.. ja Lizze tyckte inte det var lika roligt som Ebba tyckte.... men Lizze satt bara en halvtimme lite drygt.... men duktig svamprensartjej är hon.... =))

Den enda fördelen med hösten är att svampen kommer... o gott är det.... =)) ja ja jag vet Danica att du inte gillar dem... =))

Idag fick jag nytt paket på posten.. o naturligtvis har det med vår resa att göra.. o detta paket inehöll nåot av det viktigaste att ha med sig.....


solskyddsfaktor i alla de styrkor.... =)) ja vänner nu räknar vi dagar må ni tro.... *längtar*

Men innan vi åker ska vi ju klara av lite mer OS... just nu är det handboll mellan Sverige o Danmark.. o det är jämnt o spännande.. just nu i skrivande stund leder Sverige med 20-19... hoppas det går vägen för det har varit en för svensk del trist dag.. i kanot (K2) så ledde Svenskarna tills det var 250m kvar av loppet.. o då tog mjölksyran över.. o de slutade 5:a eller 6:a.. o svenska stavhopparen hoppade under ribban o missade final... o Rolf Göran Bengtssons häst hade blivit halt så han kunde inte tävla i hoppningen... som sagt en trist svensk dag så då hoppas vi handbollen väger upp det hela...

så nu ska jag ägna mig åt att hejjja fram våra svenska handbolls killar... ha en bra kväll med er..

*kram* så länge

Badbrudar...

Hej på er.. !

jaha då gick det några dagar igen.. men jag har haft så ont i ryggen så jag har inte kunna suttit vid datorn för att blogga... men idag är det lite bättre o jag tänkte bjuda på ett litet bildportpuri från när tjejjorna badade sist...


Lizze tycker faktiskt det är Kallt...


Ebba vet inte vad hon ska tycka... men ser kallt ut..





Ebba plaskar trots att det är kallt... fick visst lite vatten i ögat oxå...


till slut doppade hon sig....


En isbjörn???? näää Lizze långt ut....






Ja några fegisar är dom inte flickorna... bara deras mamma som inte badar om det inte är 27 grader i vattnet... =))
så jag spar mig till kreta... =))

idag gjorde lizze sig illa.. hon gjorde den klassiska tecknade serie missen.. klev på en krattta o fick skaftet under ögar på kinden... det svullnade upp en hel del.. så hon fick sitta med is...
lite röd o svullen på kinden under ögat... stackars mammas tjej... var tur ändå att det inte tog värre...

idag har det blivit mycket OS då jag vilat min rygg... så nu ska jag se klart handbollen som just nu går skitdåligt.. sen får det bli sängen...



natti natti....

*kram* så länge...

ett litet steg i taget..

Hej på er!

Då var det Fredag då.. veckans bästa dag enligt mig.. =)) i går kväll o inatt har det regnat så man skulle kunna tro att det inte regnat på hela sommaren för jisses vad det vräkte ner.. men i allt detta regnelände får man väl trots allt vara glad att det är regn o inte snö... för då hade vi haft snö till taknocken...

ja det är faktiskt deprimerande med allt detta regnande.. så för att orka med tar jag små steg i taget för snart ska vi ju åka bort... det är inte dags att packa ännu men det ska ju fixas ändå... bla så hade jag beställt två nya klänningar o de kom igår... fina var dem o passade perfa...


här är den ena... =))

idag beställde jag hem lite solkräm från apoteket.se så vi inte behöver bränna oss sönder o samman..... så väntar jag på ny bikini... ja som ni ser ett litet steg i taget till vår resa..

Det som är lika underbart som att resa bort till värmen är att få träffa mina föräldrar där.... ska bli så roligt o få träffa dem o på ett sånt ställe.. vi kommer bo på olika hotell.. men det är bara en gata i mellan... =)) barnen ser så mycket fram till att få bada med mormor o morfar... =))


min älskade pappsen.....


min älskade mammsen....

så om inte en allt för lång framtid ligger vi på en sandstrand o plaskar i det klara vattnet o njuter av värme, god mat och dryck... o kanske vi gör en utflykt till denna vackra plats....


visst ser det lockande ut.... får se om vi kommer dit...  det kallas för Kretas maldiverna och heter Elafonissi...

men tror säkerligen stranden duger där vi ska bo oxå...

ja ni kan tro vi längtar... =))

Så fram tills vi ska åka så kommer jag ta små steg i taget att planera o fixa inför resan... barnen har haft nedräkning sen vi bokade....=))

nu ska jag nog få mig lite mer kaffe... o sen invänta på om kristina ringer o vi ska bege oss i jakten på skogens guld.... bara vädergudarna är med oss o det inte blir regn....

ha en toppen dag med er...

*kram* så länge


RSS 2.0