Hockey och Oktoberfest....

Hej på er!! 
 
Då ramlade dagarna på igen.. ibland undrar jag vart tiden tar vägen.. hinner inte det jag ska ju.. =) För varje dag som går nu så blir det mer o mer höst.. mer löv på marken och kallare ute.. nu har vi haft några nätter där temperaturen gått ner mot en 3 minusgrader o frost långt in på förmiddan... ja o efter som vi går mot den årstid som jag avskyr så håller jag mig för skratt.. samtidigt så njuter jag de dagarna som är fins soliga höstdagar.. o därimellan är det regn.. men det är man ju så pass van vid nu så att det till och med nästan växt ut simhud mellan tårna... =)) 
 
 
Som rubriken säger så kommer bloggen handla om hockey och oktoberfest..
 
Vi börjar med min stora passion i livet.. HOCKEY!!! på en vecka har jag hör o häpna varit på två hemma matcher.. den första var mot ... ehm... lillebror.. (sådärja då slapp jag säga namnet.. *phew* vill ju inte må illa så här på en fredag.. haha) Till den matchen åkte jag med Wemlandslexingar som hade en plats över i bilen... en trevlig resa o nya bekantskaper med trevliga människor minuset med denna resa var att Lillebror plockade med sig två poäng och vi fick bara en... men med tanke på alla dessa underbara systrar o bröder som sluter upp plus att jag träffade på några av mina FB vänner jag inte sett innan så var dagen mer plus än minus för mig... o lillebror kommer alltid vara lillebror även om de snor en poäng eller så ibland... 
 
en bild från den matchen... 
 
veckan efter skulle aporna från skansen gästa Tegera arena och efter som vår tyska granne Dirk gärna ville åka på hockey så offrade vi oss.. (hehe.. bra man kan skylla på någon) =))
 
Det han fick uppleva var ett fullsatt Tegera med 7650 personer (han hade aldrig sett så mycket svenskar på ett o samma ställe) 
hallen fylls på med folk....  kan lova er att hela Tegera kokade... underbar stämning.. =))
 
Krigarna har äntrat isen... jag kan lova att när de åker in på isen så har jag ståpäls på hela kroppen.. o känner en sån lycka i hjärtat så jag skulle kunna gråta av lycka att få vara just där och då..... =))
efter en mycket spännande match står vi som segrare.. dock på övertid.. men denna gång var det vi som knep extrapoängen (även om rättvisast varit om vi fått alla tre.. men sport är sällan rättvist) spelarna tackar publiken o krigaren Bergenström blir intervjuad... 
 
Vi hade en toppen fredag o med vinst i bagaget så fanns det inga minus på denna resa.. bara väldigt mååååånga plus.. för jag träffade ett nytt gäng FB vänner där.. underbara männsikor...  ♥ o det största plusset var nog att Både Dirk o Roger köpte sig vars en Leksandströja.... =))) så nu ser jag fram emot fler resot till Leksand med framförallt Roger (efter som Dirk åker hem på fredag) för nog måste han vär utnyttja sin nya fina inköpta tröja så mycket som möjligt.. .. =)) 
 
Dagen efter Hockeyn så var det dags för Oktoberfest med Dirk.. han hade med sig lite tysk mat som vi skulle äta... o ja naturligtvis blev det ÖL o lite annat gott till oxå... det hör ju lixom till... =)) 
 
vi åt weisswurst som är en korv gjord på kalv o fläsk.. o som ni ser så stämmer namnet för den är verkligen vit.. o så underbart god... Sen så är det Leberkäse som ligger bredvid det är pressatfläskkött typ som skinka och inte alls med lever som man kan tro av namnet.. mycket gott det oxå.. 
 
Till det åt vi Bratkartoffeln.. alltså stektpotatis med lök och små små fläsktärningar... mmm mycket gott.. 
o så stekt ägg till de som tål.... =)
Allt var jättegott.. o vi åt så magen stod i 4 hörn.... =))
 
Efter maten så spelade vi ett par omgångar plump.. o skrattet ekade i köket... bla för att Roger sa ett tyskt ord som Dirk aldrig hört.. o ju längre kvällen led desto roligare blev ordet.. men det fanns.. Roger googlade fram det och blev sååå glad när det fanns ett tyskt ord som Dirk inte kunde.. =)) 
 
En glad tysk granne... =))
 
ehm... jag har nog nyss förlorat en omgång plump... men snygg tröja har jag lånat.. för den är Rogers.. snällt av han o låna ut den... =))
 
Så här ser en glad Dirk ut i Leksandströjan.... =)) 
asså Roger.. du VERKLIGEN klär i färgerna.. =)) 
 
Ja en helt perfekt helg blev det... o även om söndagen var lite seg o tröttig så var det värt det för vi hade så jäkla roligt både på fredagen o Lördagen.... =)) o Söndag ska ju vara vilodag o det behövde vi.. jag lovar... det blev tom Pizza på kvällen... precis som det ska vara dagen efter en rolig fest... =)) 
 
nu ska jag ta resten av dagen o ladda inför kvällens drabbning när Leksand åker till gurkstan o jag hoppas verkligen på hackad gurka trots de tagit in NHL spelare i Västerås.... men tror nog vi kan grejja det om krigarna är tillräckligt laddade... o det vet jag dem är.. =)) 
 
önskar er alla en helt underbar dag..
 
*kram* så länge
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0