Fredag... Gårdagens Luciafirande

Hej på er i kylan!

ja här är det i alla fall kallt så det räcker till o blir över -18 hade vi idag igen...  så är det någon som saknar några minusgrader så bara säg till så ska jag gladeligen skicka iväg några... =) ja snäll är jag.. det ska man vara innan jul... ja egentligen hela året... men jag chansar på att det räcker några veckor före jul iaf.. =))

Igår var vi till Råda kyrka för det årliga Lucia firandet med Lizzez skola.. förra året var Lizze pepparkaka men i år fick hon vara tärna.. =)


här kommer tärnorna inprommenerandes.... jorå de kom före Lucian...

Efter några sånger så kom hon då äntligen... (man skulle kunna tro att hon var sen men nej då det är nån tradition de har på denna skola att Lucia o de "äldre" tärnorna kommer efter en stund.. )


Lucian med 4 tärnor...


Så var det fler sånger av tärnor, stjärngossar , pepparkakor och tomtar... väldigt vackert var det iaf.... sen prommenerade de ut tillsamman iaf.. ingen som fick kvar-stanning där inte.. =)))

Efter denna fina tillställning skulle vi alla tränga ihop oss i församlingshemmet för där var det fika o mycket folk är det fastän skolan är liten med bara 55 elever.. men när allas föräldrar o nån enstaka mormor/morfar/farmor/farfar också kommer ja då blir det trångt om saligheten o sittplatser till alla finns inte... men det brukar gå bra iaf... =) så vi fikade o sen kom den stora händelsen av dem alla...
då kom det fint besök må ni tro... han var tidigt ute...


Självaste Lá Tomtefar kom med godispåsar till alla barn... det var uppskattat... ja Ebba var lite sur fastän tomten kom.. för hon hade fått en sticka i handen inne i kyrkan o hade nog både ont o var trött.... men hon fick sin godispåse iaf o sen kunde hon tom vinka till tomten när vi skulle åka hem.. =))

väl hemma plockade vi bort stickan.. ebba gallskrek men bort kom den.. o smidigt gick det.. sen stoppades två blonda trötta tjejjor isäng o jag tror att de somnade direkt... det var en händelserik kväll för dem båda... =)

nu är det jobb som står på schemat och sen ska jag in på Hagfors med Johan till arbetsförmedlingen så han får fixa med ett papper som måste in idag.. o helt imponerande att han kan fixa det här i Hagfors o inte måste åka till Rättvik med det... det är tur att nått kan vara enkelt med dessa instanser.. =))))

ha en underbar fredag med er!

*kram* så länge

Kommentarer
Postat av: Danica

Himla mysigt med Lucia...stackars Ebba-bebba som fick en sticka det kan göra riktigt ont det...Vad bra att det löste sig för Johan...ha en riktigt fin fredag hela Blondtrollfamily..kram <3<3<3

2010-12-10 @ 09:06:34
URL: http://tantans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0